xtc-lab in Suriname


De voorspelling dat de overwinning van Desi Bouterse zou resulteren in op z’n minst een sociaal-liberaal drugsklimaat in Suriname schijnt te worden bewaarheid.iedere Surinaamse opdonder denkt sedert het aantreden van deze nieuwe regeringsleider in termen van oewwittepoeder welvaart. Nadat de politie een keer een xtc-lab te Uitvlugt ontmantelde en de verantwoordelijke bende hiervoor oprolde, is vermoedelijk opnieuw een xtc-fabriek in het land neergezet.

In hoeverre justitie het vermoedelijke xtc-lab al op het spoor is, is nog onduidelijk. Bij het oprollen van de bende werd een partij chemicaliën (MDMA), handgranaten en vuurwapens in beslag genomen. In verband met deze zaak werden drie militairen en een Nederlander gearresteerd. De Nederlander die gezien werd als het brein in deze zaak kreeg een gevangenisstraf van tien jaar, twee van de militairen werd een straf van acht jaar opgelegd, terwijl de derde militair een vonnis van zeven jaar cel kreeg.

Alleen al de lage prijs geeft aan dat er mogelijk weer een xtc-fabriek in Suriname is neergezet en ook al in productie is. In Europa en in de VS kost een xtc-pil al gauw 10 euro of 30 US dollar. “En als het hier voor 5 SRD wordt verkocht, wil dat zeggen dat de fabriek hier is.”, concludeert de gewezen minister van justitie en CICAD-topman/Jamesbond, Chandrika Mahradjsingh Santokhie.Intussen zijn er bijvoorbeeld voor verslaafde scholieren professionele begeleiding aangetrokken en ondergaan ze nu een ontwenningskuur.

Reacties
 1. Reply
  dins
  april 4, 2011 om 1:01 pm

  🙂 😀 coool ze

 2. Reply
  dins
  april 4, 2011 om 1:03 pm

  stoppp 😛 😛 😛 😛 nananana p

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen