Meet my parents


Ze was boos, boos zoals ze zo vaak boos was. Toch voelde het dit keer anders aan. Ik hoorde haar huilen. Ze had nooit gehuild in mijn bijzijn en het deed me pijn.’Saida, sorry zo had ik niet bedoeld.’. Toen ze wegliep, wist dat ik erg iets aan de hand was. Mijn hart bonsde alsof ik net een marathon had gelopen, ik zag hoe ze daar in de verte liep en mensen haar aankeken…;’Ik ben haar kwijt’ dacht ik.. Langzaam vlogen al onze momenten in me gedachten voorbij…

Niet wetende wat te doen, ging ik naar huis. Om wat er gebeurd was te verwerken. Was het nu dan echt afgelopen? Zomaar? Opeens? Na een half uur naar haar foto gestaard te hebben stopte de trein eindelijk op het juiste station. Hoewel ik snel thuis wilde zijn, liep ik express niet binnendoor en hoorde het geschreeuw van de kinderen in de verte al. ‘Onze kinderen gaan hier later ook spelen’ hadden we voor ons zelf besloten. Zoveel kinderen, zoveel vreugde, maar oh zoveel verdriet. Ik miste haar nu al. Thuis aangekomen dee

d ik mijn telefoon uit, want daar had ik nu geen zin in. Saida zou toch niet meer bellen…;. ‘Devavratha, waarom gaan we niet trouwen, we zijn beide bijna klaar met onze studie en ik kan lekker koken?’ Dat ze lekker kan koken is een feit, dat we bijna klaar zijn is waar, maar trouwen?
‘Maar onze ouders dan?’ vroeg ik.
‘Zie je toekomst in onze relatie?’.
‘There it goes again…;.’ dacht ik en antwoordde oprecht: ‘Natuurlijk, wij zijn voor elkaar geschapen, naast het feit dat ik geen schaap eet en jij wel’.
‘Dev. Serieus. Denk je dat het gaat lukken?’.
‘ Hindoestanen eten geen vlees’.
Ze keek me aan en ik moest wel antwoorden
‘Of wat gaat lukken, ik hou van je, jij houdt van mij…;is dat niet genoeg?’

Voor het eerst zag ik onzekerheid in haar ogen. Al die tijd had was ze zo zeker van haar zaak geweest en dat trok me ook zo aan haar aan. Toen we na de zoveelste afspraak afscheid namen wist ik niet of het kon, gelukkig zei ze:

‘Je mag me best 3 kusjes geven, hoor!’. ‘ Eindelijk’ dacht ik en sloeg meteen me slag. !

Dat was 7 maanden geleden. Nu keek ze me zo vreemd aan. Was ze bang? Was ze onzeker? Voelde ze zich niet lekker? Het deed me pijn om haar zo te zien. Altijd was ze opgewekt, blij en vol energie. De vrouw die ik voor me zag was niets van dat…;.

Ik pakte haar hand vast en vroeg haar: ‘Saida wil je dit? Leven in 2 werelden. Mijn familie is Hindu, jouw familie Moslim. Jij een Marokkaan, ik een Hindu? Hoe gaan we trouwen? Hindustaans of Marokkaans? Hoe gaan we leven, geen rund, geen varken…; vegetarisch? Hoe gaan we onze kids opvoeden Hindustaans of Islamitisch. Misschien zijn we te snel gegaan Saida’. ‘Je hoeft geef Moslim te worden, Dev. Als je wilt word ik wel een Hindu, zolang ik maar bij jou ben’. Ze zei het zo zeker en ik wist weer waarom we toen hadden afgesproken. Lachend bracht ik haar naar me toe…;

‘Me zus is deze week jarig. Wil je ook komen?’. Ze lachte: ‘Ik weet dat ze jarig is, ik heb al een kado voor haar gekocht.’. Ik lachte ook en zei: ‘Afgesproken, maar ik moet je zeggen dat me ouders echt streng zijn.’ Ze keek me weer zo onzeker aan, maar dit keer schrikte het me niet af en pakte haar vast en begon nog harder te lachen…;.. De weg naar huis vroeg ze me over mijn familie, na al haar vragen beantwoord te hebben was ze banger dan ooit. Voordat we naar het restaurant gaan we eerst wat drinken oke…; Hoewel ze lachte, was ze verre van blij…;

In het restaurant zag ik veel mensen die ik niet kende. Ik schrok me dood toen ik zag dat me ouders er al waren. Liever, had Saida eerst kennis gemaakt met me de rest. Ik pakte haar hand nog steviger vast en sloeg me andere hand nog stever om haar heen. Ze leek niets te merken, door de zenuwen waarschijnlijk, maar diep van binnen wist ik dat dit voor haar nog erger moest zijn.

We liepen verder totdat ik om me schouders werd getikt. We draaide ons om…; en toen ik omkeek schrok ik…;

Devavratha

3 Reacties
 1. Reply
  Saathiya
  februari 5, 2009 om 4:27 pm

  Wanneer komt part 2?

 2. Reply
  TRUE
  april 10, 2009 om 11:00 am

  Volgens mij is het meet my parents en niet mine..

 3. Reply
  anoniempje
  april 20, 2010 om 11:24 am

  die is er niet! 🙂

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen