Chandhok wil Grand Prix van India terug: “Problemen regering moeten opgelost worden”


De Grand Prix van India werd tussen 2011 en 2013 gehouden op Buddh International Circuit, voordat de baan, waar Sebastian Vettel alle drie Formule 1-races won, van de kalender verdween. Dit kwam naar aanleiding van discussies over belastingen met de regering van de staat Uttar Pradesh. Karun Chandhok hoopt nog altijd dat India de problemen kan oplossen om Buddh terug op de kalender van de koningsklasse te brengen.

“Het circuit heeft zojuist een deal gesloten met de MotoGP, dus de MotoGP gaat daar racen,” begon Chandhok in de podcast Beyond The Grid. “Er worden ook nog steeds nationale kampioenschappen en trackdays en dat soort dingen gehouden. Het circuit ligt er dus gewoon nog en is nog gehomologeerd voor FIA Grade 1. Ik zou graag de Grand Prix daar terug willen zien. Ik heb samen met mijn vader en het team van mensen dat we hadden, veel tijd en energie erin gestoken om de Grand Prix daar te krijgen voor die drie jaar.”

Veel fans in India

“Al in de jaren 90 was er een ontzettend groot publiek in India,” zei Chandhok. “Er waren sportcafés in India waar Formule 1 op grote schermen werden uitgezonden en de ene helft van de mensen was gekleed in rood voor Schumacher en de andere helft was gekleed in zilver voor Häkkinen. Er waren al echt veel fans aan het einde van de jaren 90. Dat was ook de reden dat toen we voor het eerst naar India gingen in 2011, maar liefst 105.000 mensen op kwamen dagen.”

Wetten, belastingen en regering

“Toen Liberty Media Formule 1 overnam, ging een van de eerste gesprekken die ik had met Chase Carey, over de Grand Prix van India,” aldus de oud-coureur die vorig decennium voor HRT en Lotus uitkwam. “Stefano [Domenicali] en ik hebben het er ook over eens in de zoveel maanden. Er zijn een paar problemen die te maken hebben met wetten en belastingen en de regering die opgelost moeten worden, maar uiteindelijk heeft de regering sowieso de race nooit echt gesteund, zoals in de meeste andere landen. Dat is het grote verschil.”

GPFans zoekt developers!Lees verder op:
https://www.gpfans.com/nl/f1-nieuws/93857/chandhok-over-gp-india/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen