Recensie Heyy Babyy


In Sydney, Australië beleven drie jonge, vrijgezelle mannen de tijd van hun leven. Arush (Akshay Kumar), Ali (Fardeen Khan) en Tanmay (Ritesh Deshmukh) wonen met zijn drieën in één huis. Behalve werken bestaan hun dagelijkse activiteiten uit uitgaan en vrouwen versieren. Ze hebben dan ook steeds een andere vriendin. De drie genieten hier volop van en zijn gelukkig en zorgeloos totdat…;

…;er op een dag een baby voor hun deur word neergezet. Ze begrijpen direct dat het kind van één van hun is, maar veel tijd om na te denken hebben ze niet. Ze verzorgen het kind met zijn drieën wat in het begin gepaard gaat met de nodige problemen door onervarenheid. Hun leven is nu compleet verstoord en ze kunnen niet meer genieten. Wanneer de maat vol is, besluiten ze het kind bij een kerk achter te laten. Echter, door slechte weersomstandigheden gaan ze terug naar de kerk om te kijken of iemand het kind binnen heeft gehaald. Daar aangekomen zien ze het kind bijna tot in haar gezicht in het water liggen. Ze haasten zich naar het ziekenhuis waar hun wordt verteld dat er weinig hoop is voor het meisje. Die nacht realiseren ze zich dat ze fout bezig waren en hun vaderlijke gevoelens komen naar boven. Wonder boven wonder overleefd de baby het.

ImageVanaf dit punt geven Arush, Ali en Tanmay een complete draai aan hun levensstijl. Ze passen alles aan voor ‘Angel’, zoals ze haar nu genoemd hebben en veranderen in ijverige, liefhebbende en verantwoordelijke vaders. Ze raken alle drie erg gehecht aan het kind, totdat op een dag, zoals voorspelbaar is, de moeder Esha (Vidya Balan) verschijnt om haar dochtertje op te eisen. Hierna volgen een reeks emotionele, wrede, maar ook humoristische en mooie scènes.

Heyy Babyy is geen film waarbij je steeds verrast word. De hele film is voorspelbaar terwijl je ernaar kijkt. Toch is het op een leuke manier in elkaar gezet. De humor in deze film is grotendeels te vinden in de eerste helft van de film. Dat zorgt er wel voor dat je veel verwacht van de tweede helft, de personages stralen één en al komedie uit. Helaas is dat niet zo. Ik vond de tweede helft zwak wat komedie betreft, daarentegen stak het serieuze acteerwerk van zowel Vidya Balan als Akshay Kumar er zoals altijd weer uit. Ook keek ik met plezier naar Boman Irani, die de rol van Esha’s vader had. Veel humor kwam er dit keer niet uit zijn richting, maar toch heb ik genoten van zijn rol, waar hij perfect in past.

Er word gezegd dat Heyy Babyy een namaak is van de Amerikaanse film ‘Three men and a baby’ uit 1987. Naar mijn mening is het eerder erop gebaseerd. In de Amerikaanse film komen vooral aspecten in voor als drugsdealers, carrière en is er meer actie. Heyy Babyy bevat meer typische Indiase ingrediënten zoals: Familie en huwelijk. Een aparte zaak is ook dat er eigenlijk geen slechteriken voorkomen in de film, maar dat is vanuit mijn oogpunt bekeken.

ImageIn zijn geheel is Heyy Babyy een voorspelbare, maar toch wel spannende film, waarbij de humor af en toe wat slap is. Gelukkig wordt dit goedgemaakt door de geweldige cast, een geweldig verrassend samenspel tussen de drie vaders en het groot verlangen om steeds te baby te zien, die je hart gewoon doet smelten.

Rashna Doerga

Reacties
 1. Reply
  Hey Baby
  april 26, 2009 om 11:56 pm

  Kunnen Indians niet gewoon iets origineels uitbrengen?

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen