Preview: Namastey London


Namastey London is de tweede film waar Katrina Kaif en Akshay Kumar samen in spelen. Eerder spatten de vonken er vanaf in ‘Humko Deewane Kar Gaye’ (2006). Akshay en Katrina bewezen hierin een geweldig paar te vormen op het witte doek en het ziet ernaar uit dat Namastey London een flinke publiekstrekker wordt.

 

Jazz
Yasmeet Singh (Katrina Kaif), die liever Jazz genoemd wilt worden, woont met haar familie in London en is geobsedeerd met alles wat westers is. Natuurlijk heeft ze een Britse vriend. Manmohan Singh (Rishi Kapoor) is de bezorgde vader die niet wilt dat zijn dochter haar Indiase cultuur vergeet en brengt haar naar India om daar te trouwen met een jongen uit Punjab. Image

Arjun
Arjun (Akshay Kumar) is een plattelandsjongen die nauwelijks Engels spreekt. Hij is best ruw en grof, maar heeft een goed hart en is toch gevoelig. Hij wordt stapelverliefd op Jasmeet en is dolblij met hun huwelijk, maar deze liefde is niet wederzijds. Jazz is vastbesloten om met haar Britse vriend te trouwen. Arjun is hulpeloos, maar houdt zich sterk.

De Khan’s
Parvez Khan (Javed Sheikh) is de beste vriend van Manmohan Singh. Zijn zoon Imran (Upen Patel) is de beste vriend van Jazz. Ook Imran is erg verwesterd en daarom kunnen ze het erg goed met elkaar vinden. Imran geeft Jazz advies over wat ze moet doen in haar vervelende situatie, maar realiseert pas dat hij fout zat als hij zijn eigen identiteit en religie dreigt te verliezen. Parvez speelt hierbij een belangrijke rol. Evenals zijn beste vriend is ook hij verafschuwd van de gedachte dat zijn zoon met een Britse trouwt.

Hoge verwachting
Het verhaal is niet nieuw, er zijn meerdere films gemaakt met dit thema. De verwachting van het grote publiek ligt echter hoog bij deze film, wat geen verassing is. De film is behoorlijk gepromoot en de cast maakt het publiek meer dan nieuwsgierig. Een erg belangrijke factor is de muziek die is verzorgd door Himesh Reshammiya met teksten van de welbekende Javed Akhtar.

Image

Muziek
Mijn persoonlijke favoriet is ‘Main Jahaan Rahoon’, een rustig en pijnlijk nummer gezongen door Raahat Fateh Ali Khan. Het is een erg melodieus nummer, ghazal-achtig en Raahat’s stem bezorgt mij keer op keer weer kippenvel. Een ander rustig, maar romantisch nummer is ‘’Yahi Hota Pyaar’’ waarin ook ghazal-tunes te horen zijn. Dit nummer is gezongen door Himesh zelf en door Sunidhi Chauhan. Het derde (rustige) nummer, tevens te horen in één van de trailors is ’’Viraaniyaan’’, momenteel, samen met het swingende ‘Dilruba’’, één van de populairste nummers van de film. De andere drie nummers ‘Aanan Faanan’, ‘Rafta Rafta’ en ‘Chakna Chakna’ doen het ook erg goed.

 

Release
Over de muziek dus niets te klagen! Het is een hele tijd geleden dat ik een album van begin tot eind heb geluisterd, het zijn namelijk alléén mooie liederen met geweldige en diepzinnige teksten. Een aanrader dus!! Ik hoop dat de cast, het verloop van het verhaal én de videoclips ons ook zullen verassen, op 23 maart, wanneer de première van Namastey London is..

Rashna Doerga

Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 27, 2007 om 9:20 pm

  :eek

 2. Reply
  Gast
  maart 31, 2007 om 5:55 pm

  😉

 3. Reply
  Gast
  april 4, 2007 om 9:10 pm

  deze film niej bedoeld voor koelies
  eigelijk geen1 bollywoodfilm
  alleen voor indian en pakis..end others but not 4 u wannbeez

 4. Reply
  Gast
  april 5, 2007 om 12:03 pm

  die film is gewoon cool !!!love you Katrina ….

 5. Reply
  Gast
  april 5, 2007 om 6:26 pm

  :p

 6. Reply
  Gast
  april 24, 2007 om 2:34 pm
  NR

  Ik vind het een prachtige film. al is het een bekende thema. Goed in mekaar gezet.

 7. Reply
  Gast
  april 29, 2007 om 9:13 am

  :roll :roll :eek

 8. Reply
  een gast
  september 3, 2007 om 9:47 pm
  THAT IS LOVING FILM

  I LOVE YOU BOTH
  THERE IS SADNESS AND ALSO BECAME A HAPPY ENDING

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen