Cosmopolitan


Cosmopolitan; een heerlijke vrouwendrankje voor elk gelegenheid. Of er nou geproost wordt omdat er iets te vieren valt of omdat er een feest voor de deur staat, het doet er niet toe. Een Cosmopolitan is lekker, snel in elkaar geflanst en nog makkelijk ook. Elke nieuwsgierige vrouw probeert het minstens één keer. Deze rozige cocktail is veelvoudig te zien in de clip ‘Where’s the party tonight’ uit de blockbuster Kabhi Alvida Na Kehna.

Voor mij reden genoeg om uit te zoeken hoe en wat. Als eerste wat: het is een typische vrouwendrankje en bestaat uit 25 ml wodka, 15 ml cointreau, 30 ml cranberrysap en een klein beetje limoensap (5 ml). Limoensap hoeft niet per se, je kunt ook een limoenschijfje in de cocktail zetten (niet al te lang). Omdat over smaak niet te twisten valt, is het niet nodig om je strikt te houden aan de hoeveelheden: speel met de verhoudingen en cre een cocktail die jij lekker vindt.

Hoe? Vul in een cocktailshaker de ingrediënt en met wat ijsblokjes en shake it baby? Voordat je het serveert, is het leuk om je cocktailglas te versieren, bijvoorbeeld met een suikerrandje. Om en suikerrandje te maken, zet je het glaasje ondersteboven, met het drinkrandje in een laagje water op een schoteltje/bordje en zet je het daarna op precies dezelfde manier in een bordje met een laagje suiker. Als je geen limoenschijfje in de cocktail doet, kun je voor de sier ook een schijfje aan het randje ‘hangen’. Voor iedereen die het nog niet heeft geprobeerd: het is een aanrader en leuk om te maken…

Raaghnie Autar

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 27, 2007 om 6:59 pm
  De Geest van de Genotsdranken

  Zo, Raaghnie, ik genoot met volle teugen van je schrijven en de bloedstollende extatische elatie bij de gedachte aan een goddelijke cosmopolitan blijft dan ook niet uit. Bloedstolling en onrembare wulpsheid zijn dan ook een van jouw vele kerncompetenties.

  Ik kijk uit naar meer spannend nieuws van de zuidhollandse frontlinie en wacht met smart op meer zalige geschriften.

  Liefs,

  Dr. Love
  PS: Wil je werken voor Dr. Love? Maak een afspraak op 0900-DRLOVE en de Doctor zal zich ook in jouw stof verdiepen.

 2. Reply
  Gast
  januari 28, 2007 om 9:10 pm
  Joyce

  Hoihoi,
  Weer een leuk artikel gemaakt door jou, en nog een nuttige ook :grin :roll xxx

 3. Reply
  Gast
  januari 31, 2007 om 12:18 am

  nice

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen