Ingrediënten

1 ui
2 aardappelen
1 tomaat
¼ komkommer
½ el olijfolie
2 kippenbouillonblokjes
150 g pindakaas (naturel)
½ tl cayennepeper
1 bakje taugé
1 liter water
zout

Bereiden

Pel de ui en snij ‘m heel klein. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

Snij de tomaat doormidden en haal de pitjes eruit met een lepel. Snij de tomaat in kleine stukjes.

Snij de komkommer in dunne, lange stukjes.

Verhit de olijfolie in een pan. Doe de ui en aardappelblokjes erin en roer 2 minuten. Giet er dan 1 liter water bij en wacht tot het kookt.

Doe de bouillonblokjes erin en zet het vuur lager. Prik na 10 minuten met een vork in de aardappelblokjes. Als ze zacht zijn, doe je de pindakaas erbij.

Roer net zo lang tot alle pindakaas is opgelost. Roer daarna de tomaat erdoor. Strooi er een klein beetje zout en cayennepeper bij. Nu heb je de soep.

Zet een andere pan met 1 liter water op het vuur, net zolang tot het kookt.

Doe de tauge in een zeef. Giet het kokende water erover. Doe de soep in kommen en versier ‘m met de stukjes komkommer en de tauge.

Tip:

De soep is lekker met grote stukken Turks brood (dat is van dat grote ronde, platte brood)

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled