Wat is Liefde.


Velen van ons denken liefde te kennen, maar weten het eigenlijk niet. Liefde is een emotie naar iemand toe. Je voelt je aangetrokken tot iemand. Die aantrekkingskracht kan tweezijdig zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Iemand liefhebben is een onbewuste keuze, je houdt van iemand zoals die overkomt, dus hoe iemand handelt.

Liefde kent twee varianten, de leuke kant en de niet leuke (dus pijnlijke) kant. Er zijn mensen die beide varianten meemaken; ook er zijn mensen die de leuke of pijnlijke versie van liefde kennen. Zoals hierboven al gezegd is, is liefde een emotie. Met die emotie kan je alles doen, je kunt ervoor kiezen het uit te laten bloeien en mogelijk een relatie tot stand te laten komen of je kunt er afstand van nemen doordat je bijvoorbeeld angst hebt.

Loop in ieder geval niet weg voor liefde, dat is zonde. Leer iemand kennen, ga dan pas beslissen of je iemand een kans geeft of niet. Ga dan kijken of iemand het wel waard is, je liefde te geven, blijf niet door die roze bril kijken. Iedereen heeft recht op de waarheid, maar je dient voor jezelf op te komen.

Liefde kan ontstaan uit alle situaties, gewoon door vriendschap of juist door vijandigheid. De nieuwe trend is het internetten. Internetten kan leuk zijn, maar kan ook teleurstellend, iemand persoonlijk leren kennen is altijd het beste. Via internet weet je niet wat je krijgt en/of die ander zich niet anders voordoet dan hij is. Dan heb je ook nog ‘liefde op het eerste gezicht’. Persoonlijk vind ik dat ‘liefde op het eerste gezicht’ niet kan, je bent dan erg naïef omdat je een persoon niet kent. Je kan die persoon leren kennen, dan kan er liefde ontstaan, maar in eerste instantie voel jij je aangetrokken door uiterlijk.

Volgens mij is uiterlijk bedrog, hoe iemand er van binnen uitziet, kun je van buiten niet altijd zien. Iemand kan mooi zijn, maar lelijk van binnen. Maar iemand kan ook lelijk zijn qua uiterlijk, én van binnen, het is niet dat ik zeg dat ‘lelijkerds’ altijd goed voor je zullen zijn. Maar er zijn altijd mensen die wel goed zijn, dan wel in de knappe- of in de lelijke variant. Ik heb dan nog iets te zeggen tegen mensen die door een pijnlijke herinnering aan een relatie angstig zijn om een nieuwe relatie te starten: het is zonde jezelf tekort te doen als er mensen zijn die je wel van alles en nog wat positiefs gunnen. Je verdoet je tijd als je ‘nee’ zegt terwijl je iemand liefhebt. Heb je iemand lief, ga er dan voor, durf te handelen, kijk hoe die andere persoon over je denkt. Maar probeer wel eerst te weten wat voor persoon je voor je hebt staan. Je oude relatie hoeft zich niet te herhalen. Het is aan jou om je ogen open te houden.

Ik heb dan nog iets te zeggen tegen de mensen die een relatie hebben maar ook al eerder relaties hebben gehad: ga je huidige relatie niet vergelijken met je oude relatie. Elke relatie is anders en is ook anders opgebouwd. Wat je in je vorige relatie had hoef je niet in je nieuwe relatie te krijgen, hoe je in je vorige relatie werd behandeld hoeft zich niet te herhalen. Het kan beter of slechter worden dan je vorige relatie.

Kort gezegd, liefde is iets dat in je hoofd speelt, dat komt voort uit onbewuste keuzes, je voelt je aangetrokken tot iemand door iemands handelen. Dat onbewuste wordt ooit bewust, soms heb je het zelf snel door, maar soms komt het in eerste instantie van de buitenwereld. Als je het eenmaal doorhebt dan is het te laat om te zeggen dat je niet van iemand houdt, het is aan jou te bepalen of iemand het waard is of niet. Mensen die de pijnlijke versie hebben gezien, onthoud dat het goed kan komen en dat een relatie alleen kan werken als het van twee kanten komt. Mensen die een relatie hebben, houdt dat zo, maak niet onnodig ruzie. Ruzies hebben is normaal, maar maak het niet te bont. Relaties kennen hun problemen, maar los het samen op. Een relatie heb je samen dus dan dien je een goede teamwerker te zijn.

Vishnu Jasai

5 Reacties
 1. Reply
  sania
  november 29, 2007 om 6:11 pm

  liefde is leuk

 2. Reply
  arthi
  februari 4, 2008 om 6:43 pm

  jah hoor dat zeg je goed 8)

 3. Reply
  Arora
  maart 8, 2009 om 12:48 am

  [url]www.liefde.nl[/url]

 4. Reply
  ashnas
  maart 21, 2010 om 6:05 pm

  ja hoor heel mooi gezecht hoop dat een ieder het begrijpt

 5. Reply
  ms
  januari 9, 2011 om 4:23 pm

  liefde ontstaat maar een keer

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen