
Recept: Halwa
Rooster de bloem lichtbruin in een pan met een antiaanbaklaag of in de oven. Kook de melk met suiker ongeveer 5 min. Doe de gewassen rozijnen in de melk en laat dit nog 5 minuten koken. Doe de essence en amandelen bij de melk.
Laat de boter smelten (niet bruin laten worden) in een pan met een anti aanbaklaag. Zeef de bloem beetje bij beetje in de gesmolten boter, blijf ongeveer 5 minuten roeren. De bloem moet goed door de boter opgenomen zijn. Doe de melk beetje bij beetje bij de boter en bloem en blijf roeren totdat er een vaste massa ontstaat. Als de meelmassa helemaal van de bodem lost laat dan is de Halwa klaar.
Ingrediënten
250 gram meel
125 gram boter
500 ml melk
250 gram suiker
50 gram amandelen
50 gram rozijnen (gewassen)
Amandel essence (1/2 theelepel) of
Cola essence (paar druppels)
Faiza Kariman
Sambal bij Lekkel Lekkel.