Mahanbhoog


Bereiding:
Breng melk met suiker en 2 dl water in een pan met dikke bodem aan de kook op een matig vuur. Als het mengsel al kookt, nog 1 minuut laten opkoken en dan apart zetten. Verhit in een andere pan de boter en bak het griesmeel erin op een matig vuur in ? 10 minuten. Roer regelmatig. Was vervolgens de rozijnen en laat ze uitlekken. Voeg de gezoete melk, rozijnen en amandelen aan het griesmeel toe. Op een matig vuur ongeveer 3 minuten constant roeren totdat de massa indikt. Hoe kouder de massa, hoe steviger het wordt.

Ingrediënten:
– 3 dl melk
– 150 gram suiker
– 4 eetlepels roomboter
– 150 gram griesmeel
– 2 eetlepels rozijnen
– 3 eetlepels amandelschaafsel

Eet smakelijk!!!

Ina

Reacties
  1. Reply
    Gast
    oktober 20, 2006 om 4:21 pm
    Aruna

    Dit is niet om kritiek te leveren. maar het is Mohanbhook. Mohan omdat het voor krishne staat. Wist ik zelf eerst ook niet. Maar ja als niemand het verteld, kom je er nooit achter, dus aan jullie de keus om het te veranderen. Verder staat er te bereiden met roomboter, als je parsaad maakt gebruik je ghee.
    Mvg,
    Aruna

  2. Reply
    Gast
    oktober 20, 2006 om 4:23 pm
    Hallo

    Hallo heiligen,

    Het is g

  3. Reply
    Gast
    oktober 23, 2006 om 3:35 pm
    Mahanbhoog

    Altijd leuk recepten uit te delen.
    Maar de naam klopt niet. Het is Mohanbhog. Mohan ki bhoga.
    Mohan is Sri Krishna en bhoga is het voedsel dat nog geofferd moet worden aan Mohan (Krishna.

    Dit is ook op OHM vorig jaar uitgezonden.

  4. Reply
    Gast
    oktober 24, 2006 om 12:47 pm
    Mohanbhoga

    Toevoeging op het laatste:

    Mohanbhoga (spreek. bhog) wordt na het offeren prasad genoemd. De naam van Mohanbhoga is Halwa (van meel, griesmeel, wortel)

  5. Reply
    sa en veer
    november 9, 2007 om 10:01 pm

    ik snap het niet of het nou mohanbhog heet of mohanbhook/mohanbhoga het is gewoon lekker!!!!!!!!!
    dat gezeur hoe je het nou moet noemen, het gaat altijd door je mond en dan is het gewoon mmmmmmmmmmmmm(ohanbhog) of mmmmmmmmmmm(ohanbhook)

    ;D

  6. Reply
    rooswa
    februari 11, 2010 om 11:52 am

    Parsaad maak je niet met roomboter!! maar met ghee.

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled