Ze was lief 2


Daar stond me de verassing van m’n leven te wachten…; ‘Eindelijk thuis’’ dacht ik. Nietsvermoedend belde ik aan en verstopte me snel achter de struiken. Even was het stil, doodstil…; en toen ging de deur open…; Er gebeurde niets, en toen m’n geduld me in de steek liet, m’n lichaam naar voren bewoog en ik naar de deur keek, ging deze weer dicht.. Ik riep snel: “Ma, ik ben het“ Stilte…. “Broertje, ik ben het man, doe open“ Langzaam, heel langzaam (zoals je dat in films ziet) ging de deur open. In de verwachting dat m’n broertje de deur opendeed, haalde ik snel zijn kado te voorschijn (enige tijd terug is hij jarig geweest). Ik bewoog m’n hoofd en wilde hem….huh haar?.

Khon hai tum (als ik Hindoestanen zie, heb ik de neiging om Hindi te praten, dit gaat me niet altijd goed af) en het viel stil. ‘Het was haar. Niet de goede haar, maar de verkeerde haar. De verkeerde haar die bij mij thuis is…; MIJN thuis. Wat doet ze hier?’ dacht ik? ‘Kom maar naar binnen, Dev’ zei ze en keek me met haar mooie ogen aan. Met de kado’s voor m’n broertje (een kermis horloge en een echte) keek ik haar onrustig aan niet wetend wat te doen, laat staan te zeggen. Ze was nog even klein als vroeger, ‘klein maar fijn’ zoals alleen zij dat kon zeggen.

Voor de gelegenheid had ze een saree aangetrokken, een eer die ik nooit in levende lijve had mogen meemaken en eerlijk is eerlijk ze zag er echt betoverend uit. Haar stem nog steeds zo lief als vroeger, haar haar nog steeds net over haar schouders. God, wat was ze mooi. Kleine pretoogjes die me met zoveel liefde aankeken. Ik pakte haar handen vast en nam haar mee, naar wat ooit mijn domein was geweest, zodat we rustig konden praten.

Bij de tafeltennistafel aangekomen liet ik haar los, zoals ik haar lang geleden ook had los gelaten.
‘Dus hier was je de KONING’ zei ze lachend.
Ik moest ook lachen, na al die tijd wist ze het nog. Het was nu toch zeker 2 jaar geleden.
‘Waarom heb je me nooit aan je ouders voorgesteld?’ vroeg ze.
‘Er zijn zo veel dingen gebeurd, Kavita. Teveel, daarom is het daar nooit van gekomen’ antwoordde ik.
Ik keek haar aan en ze begon me iets uit te leggen, wat ik al wist…;

Image ‘Mijn ouders wilden een jongen die zijn studie had afgerond. Daarom waren ze huiverig om je te ontmoeten.’
‘Waarom nu wel Kavita?’.
‘Tijden veranderen Dev’.
‘Ja, Kavita tijden veranderen.’ Ik ging aan de andere kant van de tafel zitten en begon haar over Radha te vertellen…;
Ze luisterde aandachtig, zoals ze dat vroeger ook deed, als ik weer iets had meegemaakt. We waren zeker een uur buiten, voordat we naar binnen gingen…;.

Via de achterdeur slopen we naar binnen en eenmaal binnengekomen keek iedereen verrast. Ze ging snel naast haar moeder zitten en begon te huilen. Ik keek haar aan en vertelde de rest wat ik haar zojuist had verteld, over Radha…; mijn Radha. Ze leken het niet te begrijpen, en toen m’n oom naar me toekwam wist ik dat er iets mis was. ‘Je gaat met haar trouwen, Dev’.
Mijn oom is een man die ik zeer hoog heb, en als hij iets zegt dan is het iets wat er gaat gebeuren. Op zoek naar wat hulp keek ik m’n moeder aan en liep naar haar toe.

‘Als je het niet wilt, dan gebeurt het niet’ zei ze half fluisterend. Ik voelde me goed, goed hoe alleen een kind in de armen van een moeder zich kan voelen. Even was het doodstil in deze drukke woonkamer. Totdat Kavita opstond en zei: ‘Ma ik wil naar huis’.
Ik keek haar aan en ze kwam met een lach naar me toe: ‘Kya hua sach hua’. Ik lachte ook, deze woorden had ik haar bij ons afscheid ook gezegd.

‘Dev, wordt gelukkig oke’ zei ze terwijl er een traan over haar wangen ging. Ik pakte haar vast. ‘Bedankt’

Devavratha

1 reactie
 1. Reply
  Gast
  april 17, 2007 om 6:04 am
  flive

  damm..

 2. Reply
  Gast
  april 17, 2007 om 3:24 pm
  ja

  Devavratha is de koning 😉

 3. Reply
  Gast
  april 17, 2007 om 4:16 pm

  vreemde shizzle…

  :grin Daan

 4. Reply
  Gast
  april 18, 2007 om 1:58 am
  anywayzzz

  Moest het niet zijn: \”Djo/djaun huwa, sach huwa\”..

 5. Reply
  SvAsTi
  april 18, 2007 om 11:41 pm

  Durven loslaten.. thats a good thing 🙂 Niet eeuwig in het verleden blijven haken..

  \”What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us\”

 6. Reply
  Gast
  april 19, 2007 om 2:41 pm

  L\’oreal, omdat ik het waard ben.

 7. Reply
  Gast
  april 19, 2007 om 4:10 pm
  sunny

  wanneer is de bruiloft?

 8. Reply
  Gast
  april 20, 2007 om 1:31 am

  is het echt gebeurd..?

 9. Reply
  Gast
  april 20, 2007 om 1:23 pm
  Shalini

  Daar stond me de verassing van m\’n leven te wachten… “Eindelijk thuis’’ dacht ik. Nietsvermoedend belde ik aan en verstopte me snel achter de struiken. Even was het stil, doodstil… en toen ging de deur open… Er gebeurde niets, en toen m\’n geduld me in de steek liet, m\’n lichaam naar voren bewoog en ik naar de deur keek, ging deze weer dicht..
  Ik riep snel: “Ma, ik ben het”. Stilte…. “Broertje, ik ben het man, doe open”.
  Langzaam, heel langzaam (zoals je dat in films ziet) ging de deur open. In de verwachting dat m\’n broertje de deur opendeed, haalde ik snel zijn kado te voorschijn (enige tijd terug is hij jarig geweest). Ik bewoog m\’n hoofd en wilde hem….huh haar?.

  Khon hai tum (als ik Hindoestanen zie, heb ik de neiging om Hindi te praten, dit gaat me niet altijd goed af)

  Uhuh!!

 10. Reply
  Gast
  april 21, 2007 om 4:22 am
  Sweetest Taboo

  wat ik hieruit heb geleerd is.. als je graag een meisje wilt.. maar ze wordt tegengehouden door haar ouders.. en ze is nog puur.. ga met haar naar bed.. na twee jaar komen haar ouders zelf bij je met haar als de waarheid boven water komt..

 11. Reply
  Gast
  april 22, 2007 om 12:48 am
  @ Sweetest Taboo

  zomaar verpest je het :roll

 12. Reply
  Gast
  april 22, 2007 om 1:18 am
  @ @-sweetest taboo

  ja maar dat is toch de waarheid.. doe abnormaal hoor..

 13. Reply
  Gast
  april 22, 2007 om 3:28 am
  @ (@ Sweetest Taboo)

  De Taboe over sex en vrientje moet eens doorbroken worden. Vele ouders doen alsof maar het gebeurt. We gaan niet de struisvogelpolitiek hierzo hanteren heh? We leven nou in 2007 en het dient gezegd te worden dat als een meisje een relatie met een jongen begint, dat de kans dat hij haar zal ontmaagden tig x groot is. En dan krijg je de poppen aan het dansen, want een normale jongen die nog nooit een vriendin heeft gehad, uit goede huizen dus, trouwt niet met een meisje die heeft lopen \”rondneuken\” met een jongen. Face the facts.

 14. Reply
  Gast
  april 22, 2007 om 3:39 am
  @ gast

  Nu maar hopen dat het het waard was!

 15. Reply
  Gast
  april 27, 2007 om 6:53 pm
  f+ck3d /p

  “Je gaat met haar trouwen, Dev”. dit alleen zegt al veel.. weetje wat je hieruit kan concluderen? Je strenge oom komt naar jou toe om je ahw te \”dwingen\’ om met haar te trouwen, of je het nou wilt of niet.. wat moet je hieruit concluderen.. tja dat ding van sweetest taboo ja.. dat lijkt me het meest voor de hand liggen.. en een mama die je stiekem in je rug \”port\” van: \”hou moed jongen en geef niet toe als je het niet wilt.. ze bekijken het maar met hun dochter\”. Ik vind het toch wel een gemene kant hebben.. deze hele story!

 16. Reply
  Gast
  april 27, 2007 om 6:53 pm
  vreselijk

  Het relaas gaat volgens mij echt ergens over, dat geloof ik zo. De reacties die hier op volgen zijn op zich verhalen waar eveneens vragen over kunnen worden gesteld. En zo gaan wij door: kontkrabsel op kontkrabsel.

 17. Reply
  Devavratha
  april 29, 2007 om 6:11 pm

  De ‘hoofdrol’ in ze was lief is Kavita en niet Radha (zie deel alinea 1 t/m 3).

  Ze was lief, is een Verhaal over 2 mensen die van elkaar houden, maar door een samenloop van omstandigheden niet bijelkaar zijn gebleven. Met andere woorden, de oom had ook een tante kunnen zijn, de moeder een vader etc., Kavita had ook haar Krishna kunnen tegenkomen…

  Wat erg jammer is dat jullie inhaken op ‘de eer van het meisje’ als een jongen ‘rondneukt’ wat is zijn eer dan? Ik kan je vertellen dat dat niet is gebeurd. Dev is gegaan voor Kavita, zoals Kavita ook is gegaan voor Dev.

  Waarom denken jullie meteen dat er ‘seks’ in het spel was? Is dat normaal in jullie relatie, c.q. toekomstige relatie, als je niet getrouwd bent?

  De vraag is: “Wat was zijn dharma als Kavita en zijn oom hadden aangehouden, terwijl Dev had gezegd: “….Pita dji, als ik dit boek uit heb gelezen, kom ik terug om de hand van uw dochter te vragen….”?

  P.S. Sadhana, yeah I know:P
  P.P.S. Anoniem, Lees deel 2:-)
  P.P.P.S. Kishan, Raja ke aayenge baraat?
  P.P.P.P.S. Daan, bedankt voor je erg verfrissende reactie.
  P.P.P.P.P.S. Fleur, niet iedereen die reageert is Hindoestaan! (hoop ik).

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen