Het komt nooit meer goed met Julian S. With


Bron: De Ware Tijd. Sinds het Surinaamse ochtendblad De Ware Tijd een eigen roddeljournalist, genaamd Stuart Rahan in dienst heeft om mensen in opdracht aan de schandpaal te nagelen, is Julian S. With die zich onsterfelijk populair heeft weten te maken door zich titulatuur als: psycholoog, neerlandicus en sportcriticus toe te eigenen, aan de beurt. Zijn tribale origine is er debet aan dat With zich graag belichaamd ziet in een desnoods kunstmatig gesublimeerde neerlandicus .With paradeert hoofdzakelijk op ghettowebsites als : Waterkant. nl en Mamjo alwaar hij met een kindse drammerigheid over alles en nog wat op los leutert. Aanleiding tot deze reportage is een recente publicatie van deze scribent, getiteld: Het komt nooit meer goed.

Rahan citeert uit voornoemd werk “..er geen enkele etnische groep op deze wereld die zich zo onbeschaafd tegenover de eigen soort gedraagt als mijn rasgenoten .Aan zijn naam en conclusie zou elke willekeurige lezer vermoeden te maken te hebben met een buitenstaander, ware het niet dat With het heeft over ‘mijn rasgenoten’.Zijn rasgenoten behoren in dit geval tot het zwarte Afrikaanse ras waar hij naarmate hun scholing en opleiding hoger zijn, met meer minachting op neerkijkt. With geeft zijn eigen werken in eigen beheer uit omdat hij niet eens een afvallige uitgeverij in Nederland en Suriname voor kan interesseren.Op deze wijze kunnen er geen redactionele ingrepen worden gepleegd op de wanstaltige zinsbouw waar zijn typografische toebereidselen zich door laten karakteriseren. Zijn gepubliceerde werken tref je uitsluitend aan in de vitrines’ van Surinaamse Toko’s tussen de belegde broodjes, haringen, bokkingen en snacks.

Het is dezelfde gedragsafkeuring waar Julian With zich aan bezondigt door alle zwarte Surinamers voor alles wat maar negatief is,uit te maken. Hij zegt psycholoog en Neerlandicus te zijn maar vertoont het gedrag van een intellectuele malloot, om in zijn woorden te spreken, door een ieder die het niet met hem eens is te bestempelen als ezel, dom, ridicuul, gatlikker. Opmerkingen die een wetenschapper onwaardig zijn. De wijze waarop de geestverwant Michiel van Kempen n zijn gegevens en wetenswaardigheden komt, is ook bij With het geval en dat betekent bij hen: van horen zeggen en van horen vermoeden! Hij brengt daarmee de ethiek van de wetenschap meer schade toe dan hem lief is. Maar je kan zijn verzameling ordinaire scheldpartijen ook zien als leedvermaak. Het enige verschil is, dat zijn gehoor niet zal bestaan uit zijn eigen rasgenoten, maar degenen die er baat bij hebben zijn woede-uitbarstingen te kenmerken als: “Zie je wel, hij heeft het over zijn eigen rasgenoten dus zal het wel waar zijn.”

Reacties
 1. Reply
  Eline Zinhagel
  maart 6, 2016 om 12:57 pm

  Jammer dat kritiek op je eigen ras als "not done" wordt beschouwd.
  Waarschijnlijk zijn het de emotie en woordkeuze die bij Julian With de overhand nemen, waardoor de kern van de boodschap niet overkomt. Zo,n toon geeft de ontvanger ongewild een reden om de opmerking te negeren.Vervolgens wordt deze relevanter gemaakt dan de inhoud. En in het algemeen worden nieuwe inzichten met argwaan bekeken, omdat deze niet passen in het beeld dat mensen hebben.
  De eerste wetenschappers die beweerden dat de aarde rond is i.p.v. plat werden voor gek verklaard.

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen