Het bruist er van investeringsmogelijkheden in Suriname


Suriname blijft volgens Heritage Foundation en de Wall Street Journal investeringsonvriendelijk. Met een notering op de 129ste plaats, is het duidelijk dat investeerders die zaken willen doen met deze gezellige stad in de jungle , zoals Anil Ramdas schreef , het beroerd zullen hebben. De ranking van Suriname is gebaseerd op een 10-tal punten te weten handels- en fiscale vrijheid, corruptie en arbeidsmarktvrijheid. Doordat de regelgeving verre van ideaal is, kunnen investeerders heel moeilijk aan hun trekken komen. Ofschoon er sprake is van macro-economische stabiliteit is dat niet voldoende om investeerders aan te trekken, meldt voornoemd rapport. Ook corruptie is moordend voor het ondernemersklimaat, zo staat in het rapport. Van de 29 landen in de regio staat Suriname op de 22ste plaats. Voor Suriname is het dientengevolge geen ereplek. Het verslag geeft een beeld van de situatie in 183 landen. De top 10 van investeringsvriendelijke landen wordt uitgemaakt door Hong Kong, Singapore, Australië, New Zeeland, Zwitserland, Canada, Ierland, Denemarken, VS en Bahrein.

De smerigheid in de binnenstad van Paramaribo nodigt niet uit. Alle geweldige promoting van Suriname in het buitenland zijn haast tevergeefs. Waterplassen bijvoorbeeld op de hoek van de Dominee- en de Steenbakkerij staan soms al maanden en beginnen een groene kleur te vertonen gepaard gaande met een vreselijke stank .Zwervers drentelen er parmantig alsof ze de wacht houden. In Paramaribo tref je nog steeds van tijd tot tijd winkelvuil, straatventers, zakkenrollers, slechte parkeersituaties aan. De bewustwording ten aanzien van een schoonmilieu nog niet wat het wezen moet.

Er wordt bevestigd dat er in de afgelopen periode alle grote ‘City of Smile’ vuilnistonnen op twee na gestolen zijn geworden voor winkelzaken. De kettingen, waarmee de tonnen vastgebonden waren, zijn daarbij kapotgemaakt. Volgens haar hebben bedrijven eerder steeds gebeld om mee te delen, dat de volle tonnen niet werden opgehaald door de vuilophaaldienst van OW. De Overheid zal verantwoordelijk moeten worden gesteld voor alles wat maar met de binnenstad te maken heeft: van het schoonhouden en verfraaien tot veiligheid, toeristvriendelijkheid en entertainment. Met deze aanpak zal de economische ontwikkeling ene push moeten krijgen. Nationaal moet er meer bewustzijn komen voor de bedoeling met het project ‘City of Smiles’.

Reacties
 1. Reply
  sing
  juni 7, 2011 om 1:17 pm

  Allereerst werken aan veiligheid van de mensen,zwaarder straffen voor de overtreders[rovers/moordenaars]zodat
  men een veilig gevoel heeft .
  Je moet overal veilig voelen in je land,en niet bang zijn voor roofoverval en moord als dat minder is krijg je vanzelfs meer positieve gesprekken over Suriname.
  Nette Stad geeft ook voorbeeld/goeie wegen /bereikbaarheid van plaatsen.

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen