Bouterse beveiligt zich op dezelfde wijze als de Iraanse Ayatollah’s


Paramaribo – President Desi Bouterse heeft besloten om advocaat Martin Miesiedjan eervol en met fanfaregeschal te benoemen tot minister van Justitie en Politie. Dit lijkt hem dan ook de beste weg om zich tegen lastige justitiele onderzoeken die tegen hem gaande zijn, optimaal te bepantseren. De verbranding van belastende documenten zal binnenkort gebeuren te Fort Zeelandia.

.-. Eerder wees de president de kandidatuur van politie-inspecteur Kenneth Amoksi af, omdat door de procureur-generaal en de korpschef verrichte antecedentenonderzoeken negatief voor hem zouden kunnen uitpakken. Via de media werd gelanceerd dat A Combinatie-partner BEP de bedrijfsjurist Ferdinand Welzijn ook had voorgedragen, maar onduidelijk is waarom deze kandidaat, die naar verluidt samen met Amoksi zou zijn gepresenteerd, het bij Bouterse in de eerste ronde niet heeft gehaald. Volgens bronnen dichtbij Bouterse was Welzijn de gedoodverfde minister mede vanwege zijn betrokkenheid bij vooral de politieorganisatie.

George Biervliet , de nieuwe baas van de Centrale Inlichtingen en veiligheidsdienst (CIVD) zal voor een integrale beveiliging van Bouterse zorg dragen. Biervliet, een gepensioneerde politie-inspecteur, is persoonlijk door president Bouterse gevraagd om de functie te bekleden. Biervliet zegt dat hij de CIVD zal brengen op het niveau waar het zou moeten zijn om de veiligheid van land en volk te garanderen. Wat allemaal verbeterd moet worden en hoe die verbetering zal plaatsvinden, wenst de nieuwe CIVD-baas niet prijs te geven. “Ik ga je niet zeggen hoe en wat onze strategie zal zijn. In het belang van onze veiligheid zou dat niet verstandig zijn.”, zegt Biervliet.

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen