Indiase hulpverlening Big Bull Shit


LADAKH,Op 6 augustus 2010 brak uit de wolken van Ladakh een aero vulkaan uit. Ruim acht wolkbreuken waren verantwoordelijk voor een ongekende lavastroom van modder op welke golven huizen, bomen , mensen, delen van het wegdek etc. meedeinden. Tengevolge hiervan is de Pakistaanse overheid intern en internationaal vanwege haar amateuristische en onbehouwen aanpak van de overstromingsramp zwaar onder vuur komen te liggen. In het Noord-Indiase Ladakh was er zelfs een wolkbreuk en modderstroom bespeurbaar tengevolge waarvan ook de Indiase overheid met haar dhoti in de vlammen is komen te staan.

Duizenden huizen zijn verdwenen onder de metershoge laag modder. De enkele duizenden mensen die nog de bergflank konden oprennen zagen hun huis voor hun ogen verdwijnen, Honderden anderen zijn zelf meegesleurd. Nu in de rivieren, waar de mensen vroeger uit dronken, bacteriën in plaats van vissen rondzwemmen, is schoon drinkwater de prioriteit. Maar al heel snel zullen deze mensen ook een nieuw huis nodig hebben om de winter te kunnen overleven. De angst voor nieuwe wolkbreuken blijft uiteraard bij de mensen zinderen. Zelfs degenen die de bewuste nacht van 5 op 6 augustus veilig en hebben doorgebracht, vluchten nu nog steeds bij de minste druppels regen naar hogere gebieden.

De gebrekkige manier waarop de eerste hulpverlening op gang kwam doet met een zorgelijke blik vooruitkijken naar wat in het verschiet is. De Indiase overheid heeft dan ook geen goede reputatie als het aankomt op deadlines van bouwwerken. Er is niet eens een officiële instantie die de coà¶rdinatie op zich neemt. De duizenden seizoenswerkers uit de armste gebieden van India, die elke zomer instaan voor de wegen- en bouwwerken in Ladakh, zijn gevlucht met de gratis vluchten die tijdens de eerste dagen na de ramp zijn ingezet. India beloofde massale hulp van het leger , dat alle getroffen huizen binnen 2,5 maanden zouden worden heropgebouwd maar het geld dat hij daarvoor zou uittrekken maar niet kwam, etc. De deadline van 2,5 maanden is nochtans ongelooflijk belangrijk om een humanitaire ramp te voorkomen. Hierdoor lijkt de Indiase loze belofte gereduceerd te zijn tot een Big Bull Shit.

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled