Zwangere vrouw ernstig mishandeld


Paramaribo – Een 19-jarige zwangere vrouw N.B. is bij haar woning aan de Kernkampweg maandag ernstig mishandeld. Ook haar gast, een 25- jarige jongeman, werd mishandeld en in zijn rechterknie geschoten. De vermoedelijke daders zijn de 19-jarige buurvrouw P.S.C. en twee mannen, de 51- jarige H.R. en de 28 -jarige W.S.M. tengevolge van de letsels zijn N.B. en haar gast J.E. ter medische behandeling in een ziekeninrichting opgenomen.

Mishandeling van een persoon is moeilijk als gedrag te definiëren omdat hierin sprake is van een verzameling van symptomen die te maken heeft met lichamelijk en/of emotioneel misbruik. Mishandeling is een gedragspatroon dat het gevolg kan zijn van een aantal verschillende factoren. Het kan aangeleerd gedrag zijn dat een kind heeft waargenomen in het gedrag van zijn of haar eigen ouders en dat later in het leven als volwassene wordt herhaald in de eigen relaties. Studies tonen aan dat de daders vaak gemotiveerd worden door gevoelens van machteloosheid en onzekerheid. Mishandeling van een persoon vergroot het ego en geeft de dader een vals gevoel dat hij de zaken onder controle heeft.

De maatschappij is zich tegenwoordig meer bewust van het probleem van mishandeling dan in het verleden het geval was. Verbaal geweld is misschien nog meer sinister dan de openlijke lichamelijke mishandeling. Lang nadat de blauwe plekken en gebroken botten van het fysieke geweld zijn geheeld, gaat het verbale geweld nog steeds door met de stille erosie van het zelfrespect van het slachtoffer. De klassieke dader geeft zijn slachtoffer feitelijk de boodschap dat zij verantwoordelijk zou zijn voor zijn negatieve gedrag. Slachtoffers van geweld geloven uiteindelijk dat ze machteloos zijn en zich zouden moeten schamen. Statistisch gezien wordt vaker gemeld dat vrouwen mishandeld worden dan mannen.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen