Van Naskip in Paramaribo tot nasty-crust


Recentelijk werd een Marron ter zitting gedaagd wegens een afzichtelijke roofoverval op het Surinaamse restaurant Naskip dat overigens een mislukt equivalent blijkt te zijn van de roemruchte KFC. Het design van de voorgevel heeft veel weg van het klassieke gestreepte pak van gedetineerden, echter wisselen de strepen van dit restaurant elkaar af in de kleuren wit en rood. In deze zaak werd zelfs een inspecteur van politie als getuige opgetrommeld die via een informant op het spoor van de Marron zou zijn gekomen . Bij aanhouding en ondervraging diste deze persoon de naam van de Marron op . Beide verdachten hebben de roofoverval inmiddels bekend en staan thans terecht.

Het onderzoek wees uit dat de Marron ongeveer twee jaar geleden bij Naskip werkzaam is geweest en dientengevolge genoegzaam op de hoogte was van de dagopbrengsten, welke onuitwisbaar op het netvlies van zijn priemende ogen waren gelazerd. Hij had het ook in de gaten dat de opbrengsten gedurende de nacht in de kas werden achtergelaten . Na deze observatie en inventarisatie werd de bewaker van Naskip tijdens zijn nachtdienst bij de fastfoodzaak overvallen door de voornoemde mannen. Hij werd vastgehouden, terwijl het gebouw werd ingebroken.

Vreemd is echter dat er tijdens de roofoverval volstrekt niets is meegenomen door de inbrekers alsof die tijdens hun roofoperatie opeens leken te zijn overmand door de Bijbelse gebode: “Gij zult niet stelen “ . Het enige dat onverlet zichtbaar is , is de inbraak . Vanaf dat moment is de veiligheid meteen opgeschroefd .

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen