Uithuwelijken erg?


Ooit eens de andere kant op gekeken wanneer je ouders het weer over trouwen hebben? Wel eens je hart horen kloppen wanneer je de woorden “uithuwelijken” en “trouwen” in één zin hoort? Dat dacht ik al. Waarom denken velen onder ons dat “uithuwelijken” automatisch betekent dat je ouders op jacht gaan naar een geschikte jongen voor je, terwijl je hem niet eens goed kent om vervolgens al te gaan trouwen met diegene?

Ik, een moderne jonge vrouw, moet toegeven dat ik hetzelfde dacht, maar nu niet meer. Ik was geschrokken toen mijn jonge nichtje akkoord ging met de jongen die haar ouders gekozen hadden. Ik was eigenlijk best wel verdrietig en begon haar te troosten omdat ze nu een grote verantwoordelijkheid draagt.

Ik verwachtte dat haar ouders een man hadden gevonden die veel verdient, er niet uitzag en veel te ‘coolie coolie’ (extreem hindoestaans) zou zijn. Bovendien dacht ik dat hij traditioneel ingesteld zou zijn: een vrouw die moet koken, schoonmaken, slijmen bij de ouders en natuurlijk zo snel mogelijk een baby baren.

Wat zat ik toch verkeerd met mijn gedachten. Eigenlijk werd ik alleen maar enthousiaster voor haar! De ouders van mijn nichtje gingen wel op mannenjacht, maar ze zochten alleen de mannen die voldeden aan de eisen van mijn nichtje. Mijn nichtje kreeg toen het telefoonnummer van een geschikte man zodat ze hem privé kon opbellen. Toen het gesprek goed verliep volgde er al snel een date met hem.

En in negen van de tien keer zei ze tegen me: “Hij is niet de ware”. Er werd ook geen druk op haar gezet om van gedachte te veranderen. Ze bleef wel contact houden, maar dan op vriendschappelijke basis. Wat mij het meest verbaasde was dat haar familie niet boos op haar werd dat ze de ware niet kon vinden. Ze waren vrij open ingesteld.

Toen mijn nichtje wel de ware was tegengekomen, heeft ze ruim een jaar lang gedate om erachter te komen of hij de man was met wie zij wilde trouwen. Toen gebeurde het, de vonk sloeg over en ze wilden beiden trouwen. Ze lichtten de ouders in en zijn nu inmiddels gelukkig getrouwd.

Kortom, ik was bevooroordeeld. Ze had veel plezier met het zoeken naar een man met toestemming van haar ouders. Terwijl ik vroeger sneaky het huis uit ging om precies hetzelfde te doen. Bovendien heeft mijn nichtje veel nieuwe vrienden gemaakt tijdens het zoeken.

De waarheid is dat “uithuwelijken” verkeerd geà¯nterpreteerd kan worden. Moderne hindoestanen denken al snel dat sommigen gedwongen worden om te trouwen, terwijl het ook heel anders kan gaan. Het gaat er echter om dat je akkoord gaat om iemand te ontmoeten zonder druk van anderen. Eigenlijk is het meer een “Blind Date”.

Vanisha

Reacties
 1. Reply
  diedie
  december 1, 2010 om 9:03 am

  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen