Surinaamse studenten zijn misstanden VOS-internaat beu


Paramaribo .– Alsof het beleid van het Nederlandse bureau jeugdzorg eveneens naar Suriname is overgewaaid tengevolge van de zinderende Nederlandse invloeden in Suriname, blijkt dat studenten zich in ferme bewoordingen het volgende lieten ontvallen: “Wij eten elke dag jam of pindakaas of chocopasta op brood bij het avondeten. Binnen de kortste keren tijdens het studeren krijg je weer honger, maar de keuken is gesloten en er is niets te eten. Kaas en bamie zien wij wel, maar kunnen die maar niet proeven. Velen van ons lijden aan lage sali en hoofdpijn“ Zo luidde de klacht van de eenenvijftig middelbare leerlingen uit het district, die inwonen bij het VOS-internaat aan de Jagernath Lachmonstraat.

De directeur van het VOS-internaat, Vera Warner, wijst naar goed Nederlands gebruik alle beschuldigingen van de hand en verwijst die naar het rijk der Anansies’. Het is hun goed recht om te protesteren, maar dan moeten ze het niet over mij hebben. Want ik maak nooit fouten. God is mijn getuige, vraag het hem maar, hier pak m’n mobieltje … “ Het is voor het eerst voorgekomen dat studenten de leiding hebben aangeklaagd bij het Minov.

De scholieren betalen SRD 100 aan inschrijfgeld en SRD 150 aan maandelijkse studentenbijdrage. Zij klagen dat de keuken al te vaak onbemand is en dat er een onhygiënische situatie zich voordoet. Zij hebben aan directeur Warner een groep studenten gepresenteerd die bereid is te helpen om de voeding te verbeteren. Maar het mocht niet baten. “We hebben te lang geklaagd bij de leiding, maar er komt geen schot in de zaak, dus zijn we hier naar een oplossing komen zoeken, zeggen Daniel Prika, Stefanus Ligorie en Simone Betterson die samen de groep leidden“ Om bepaald beleg zoals worst en kaas klaar te zetten moet er een dienstdoende leider aanwezig zijn om te voorkomen dat het beleg spoorloos verdwijnt. Vanwege het feit dat het ministerie geen personeel ter beschikking stelt voor de oppas wordt het gangbare beleg klaargezet.

Reacties
 1. Reply
  mahinder soeterpal
  februari 25, 2011 om 4:37 pm

  gridi e kir den djuka. dan trekken ze alleen merk aan. mij kondreman denkt aan stuka zij willen goedkoop hotel met luxe

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen