Surinaamse luchthaven krijgt infobali


Paramaribo – Dat wat Suriname en Nederland met elkaar meer dan gemeen hebben is het oeverloos geredekavel over een simpel plan dat ten uitvoer moet worden gebracht. Het gaat meestal niet om de inhoud maar meer om de vraag wie met de eer moet strijken als het een keer zo ver mocht zijn. De vraag wiens naam bij de plechtigheid zal vallen werkt zeer benauwend. Om het volk niet met de wenkbrauwen te doen fronsen worden er gewichtige inhoudkwesties naar voren gebracht zoals veiligheid, rijpheid , invoerbaarheid, financieerbaarheid, etc. terwijl de werkelijke remming grotendeels ligt verborgen in de persoon zelf.

Minister Richel Apinsa van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft heel lang moeten kreunen en klagen om een Informatie Balie (infobalie) voor toerisme op de Johan Adolf Pengel Luchthaven (JAP) te Zanderij gerealiseerd te krijgen. Ook de directeur van NV Luchthaven Beheer, Alexander Immanuels, gaf aan dat de noodzaak en plannen van een infobalie al geruime tijd zijn aangegeven. “Wij wilden geen situatie hebben waarbij je allerlei verschillende bedrijven en organisaties hier op de luchthaven zou hebben die zichzelf afzonderlijk aan het promoten zouden zijn. Wij wilden altijd gewoon een centrale plaats waar iedereen terecht kan.”

Er stromen jaarlijks 120.000 mensen door JAP, 30.000 via Albina en 20.000 via Guyana. Dat zijn strategische posten om Suriname te promoten. Ook het toerisme onder Surinaamse-Hollanders moet goed worden gestimuleerd. De Stichting Toerisme Suriname (STS) is verantwoordelijk voor het geheel. “Het heeft lang geduurd omdat wij iets goed wilden neerzetten,.” zegt STS-voorzitter Armand Li A Jong. De balie zal, volgens hem, 1×24 uur worden bemenst met vertegenwoordigers van STS. Voor wat de toekomst betreft ligt het in de bedoeling om soortgelijke balies te openen in Nickerie en Albina.

Reacties
 1. Reply
  Ravi 102
  augustus 17, 2010 om 4:09 pm

  Het werd tijd. is heel goed. zo zal veel toeritsen suri beter kennen.

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen