Javaanse NSBér Somohardjo Balwiro helpt Bouterse aan presidentschap


Paramaribo .– Na een druk overleg hebben gisteren de structuren van Pertjajah Luhur en VA unaniem besloten om hun stemmen ten faveure van Desi Bouterse uit te brengen. Deze steun kwam nadat Somohardjo Balwiro en Bouterse waren overeengekomen dat de Volks Alliantie drie ministeries mag gaan beheren indien de MC-kandidaat in het parlement wordt ondersteund en verkozen. Welke ministeries naar VA gaan, is nog niet duidelijk. De afgelopen dagen hebben de leiders van MC en VA druk overleg met elkaar gevoerd.

Pertjajah Luhur (PL), de partij die Somohardjo na zijn vertrek uit Pendawa Lima in 1998 oprichtte, trad in 2000 toe tot het Nieuw Front. Plots was Somohardjo de hoofdrolspeler. De kracht van deze Javaanse heer zit’m in zijn besluiteloosheid en gebrek aan courage. Hij is bij uitstek de neo-NSBér van Javaanse afkomst. Op 24 juni 2010 ging hij uit plotseling een samenwerkingsovereenkomst aan met AC. Een dag later zaten de AC- en VA-leiders al samen in het partijcentrum van Per-tjajah Luhur om deze overeenkomst te formaliseren. “NPS kotst Pertjajah Luhur uit’, kopte de Ware Tijd op 14 maart 2010. Somohardjo Balwiro haalde vervolgens de tien zetels niet, maar met zes boekte hij toch een goed resultaat.

Het probleem waar de Surinaamse gemeenschap straks mee zal zitten behelst het feit dat de internationale gemeenschap ( lees: Hitsig Nederland) alle samenwerking vanwege Desi Bouterse kan opschorten hetgeen een fragiel land als Suriname beslist de das zou kunnen omdoen. Suriname verkeert niet in de positie zich internationaal te kunnen isoleren. Als men tot op heden niet met haar soevereiniteit weet om te gaan en ieder jaar op de 25ste November de hand nog steeds ophoudt voor economische hulp, mag men wel degelijk rekening houden met de dramatische gevolgen die er op Suriname staan te wachten. De vertrekkende tripartiete combinatie met aan het hoofd Venetiaan, heeft vanwege haar blinde arrogantie Bouterse nooit willen zien en beschouwen als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Men had niet eens oog voor de vele fundamentele behoefden waar de stemmers op Bouterse zich van verstoken voelden en in welk verband Bouterse weldegelijk de kunst verstond deze categorie voor te houden dat hun noden en behoeften door zijn partijprogramma als de rode draad zouden lopen.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen