Unieke workshop voor Hindostaanse meisjes


Den Haag, 23 november 2006. Pubers kunnen kwetsbare kuikens of verschrikkelijke monsters zijn. Wie met ze te maken heeft, kan het weten. Maar wat schuilt er achter het masker van een puber? En belangrijker nog, wat zijn de verborgen dromen, talenten en ambities?

In de workshop ‘Ook jij bent een ster’ staat het verwoorden van de eigen dromen van de deelnemers centraal. Deze workshop is bestemd voor alle Hindostaanse meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Bovendien is deelname gratis. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 16 december 2006 in buurthuis De Loods in Den Haag van 12.30 uur tot 18.00 uur. Aanmelden kan via ookjijbenteenster@gmail.com of via 06 – 479 230 40.

Iedereen heeft sterkwaliteiten, daar zijn Jarina Hamidullahkhan en Orchida Bachnoe van The Future Is Yours i.o. van overtuigd. Het doel is dan ook om de meisjes in deze workshop te laten ontdekken wat haar speciale succes- of X-factor is, zodat ook zij kan schitteren op dat vlak waar zij talent en aanleg voor heeft. Dat kan zijn als advocate, actrice, zelfstandig ondernemer, fotomodel, moeder, verpleegster, kokkin en op nog vele andere terreinen. Jarina en Orchida zijn dan ook van mening dat het identificeren en verder ontwikkelen van de X-factor een belangrijk tegenwicht kan vormen voor problemen waar veel Hindostaanse meisjes mee te maken krijgen, zoals zelfmoord(pogingen), drank- of drugsmisbruik en loverboys. In follow-up-workshops zullen de meisjes worden ondersteund bij het realiseren van hun dromen en het verder ontwikkelen van hun X-factor.

Deze workshop is een samenwerkingsproject tussen The Future Is Yours i.o. en het Surinaams Inspraak Orgaan en wordt ondersteund door dansschool Ghoenghroe ki pukar en Indian Feelings E-zine.

Jarina Hamidullahkhan is werkzaam bij de Rijksoverheid. Zij heeft ervaring met het coachen en begeleiden van jongeren.

Orchida Bachnoe werkt als communicatieprofessional bij de Rijksoverheid. Zij is verder tekstschrijver en (mede) maker van het radioprogramma ‘Orchida’ en Roeksana’s spirituele wereld op radio Sangam.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen