Size does matter 2


Ook voor tassen en accessoires als sieraden en horloges geldt: ‘de juiste maat en hoeveelheid kan een hoop verschil maken!’. Dit klinkt voor sommige mensen ietwat overdreven maar het kan ook weer invloed hebben hoe comfortabel jij erbij loopt. Mensen die door interesse of werk veel te maken hebben met kleding, zullen je bijna allemaal vertellen dat de juiste tas en accessoires je outfit letterlijk kunnen maken en breken. Ondanks dat ook dit weer een kwestie van smaak is, is het wel de moeite waard hierop te letten en daar komen we dan verder dan ook op terug.

Tassen heb je voor verschillende gelegenheden en de meeste van ons zullen de tas vooral ook als iets praktisch zien in plaats, dat deze wordt gezien als modeartikel. Juist voor die mensen is het belangrijk dat de tas (die je vaak dagelijks draagt) comfortabel zit! Zoals kleding wel degelijk bepalend is voor jouw totaalbeeld, zo is dat ook met je tas zo. Bij het aanschaffen van een tas kun je daarom op de volgende punten letten:

1. Neem de tijd om een tas te kopen en kijk niet alleen naar het merk of de prijs, maar uiteraard ook naar de kwaliteit. Als dit de tas wordt die dagelijks of heel vaak gebruikt, moet hij comfortabel zijn om te dragen dus test dat ook in de winkel. Let hierbij of de hengsels prettig aanvoelen, het materiaal waarvan het gemaakt is je niet irriteert etc. Wanneer je de tas daadwerkelijk gebruikt merk je pas echt hoe belangrijk, comfort van een tas is.

2. Ben je zo iemand die zich niet wil bezighouden welke tas bij welke outfit hoort en vind je dat allemaal onzin? Koop dat een tas met een neutrale kleur. Een zwarte tas past bijna bij alles wat je draagt.

3. Een tas legt druk op bepaalde delen van je lichaam. Nu is het best belangrijk om te weten dat de vorm van de tas ook invloed heeft op je figuur. Ben je klein of een beetje rond, dan kun je kiezen voor een kleinere of smallere tas. Maar ben je langer of wat slanker, dan kun je heel goed voor een ronde tas kiezen. Dit maakt echt verschil, ga maar eens voor de spiegel staan en probeer het uit!

Zonnebrillen
ImageJe hebt vast vaker gehoord, dat niet alle zonnebrillen staan bij iedereen. Een rond hoofd kan nog ronder lijken door het dragen van een zonnebril met ronde glazen. Omdat niet iedereen hetzelfde is, zijn er verschillende soorten en maten zonnebrillen te vinden.

Als je echter op zoek bent naar welke vorm het beste bij jouw gezicht past, kun je beter kijken naar de vorm van je gezicht. Hieronder enkele richtlijnen: (Weet je het niet zeker? Breng dan een bezoekje aan een goede opticien, die kan jou hier ook het één en ander over vertellen!).

Heb je een rond gezicht
– Ga dan voor meer vierkante- of rechthoekige- in plaats van ronde glazen.

Heb je een diamantvorming gezicht (hoge jukbeenderen en een dunne driehoekige kin)
– Dan kun je het beste kiezen voor een zonnebril met ovaalvormige glazen, deze verzacht de scherpe contouren van je gezicht.

Heb je een ovaal gezicht
– Dan zullen vrijwel alle monturen je goed staan. Experimenteer met nieuwe modellen!

Heb je een ietwat vierkant of hoekig gezicht (sterke kaaklijn, breed voorhoofd)
– Kies dan juist voor ronde glazen

Bij een lang of ruitvormig gezicht (komt vaker bij mannen voor)
– Kun je om het gezicht wat korter te doen lijken het beste kiezen voor een montuur dat niet te breed is. Ronde- of vierkante glazen staan beide fantastisch bij dit type gezicht.

Er valt overigens ook nog wat te zeggen over de kleur
Bij Aziaten of mensen met een olijfachtige huidskleur kunnen zilveren of gouden frames heel mooi staan, omdat dit meer in harmonie is met de kleur van je huid. Helemaal zwart kan een te zwaar accent leggen, dus pas daar mee op.

Bij mensen die nog iets donkerder van kleur zijn kan een metallic kleur of een amberkleur heel mooi staan. Zwarte frames zijn ook een optie maar hiermee kun je twee kanten op: ze kunnen heel goed staan of juist helemaal niet.

Sieraden
Welke sieraden je draagt en de hoeveelheid ervan is ontzettend persoonlijk dat we hier niet meer dan het nodige over zullen zeggen.

Je kunt beter te weinig dan teveel sieraden dragen. Het is namelijk zo dat als je teveel sieraden draagt de aandacht wordt gevestigd op de sieraden en niet op de persoon zelf. Een sieraad kan accentueren: een mooie hals kan er beter uitkomen met een kleine ketting. Pas op met teveel goud; vooral vrouwen kunnen er een stuk ouder door lijken.

Als je al vindt dat je neus iets te groot is, kun je er van uitgaan dat een neuspiercing (hoe klein, schattig of mooi dan ook) alleen maar de nadruk legt op jouw neus in plaats van dat deze hem verder verfraait. Mensen die vinden dat ze een korte nek hebben, doen er goed aan een dunner kettinkje te nemen. Ook hier geldt eigenlijk weer de ‘tegenovergestelde-techniek’: als je een lichaamsdeel van jezelf te mager of te dun vindt kun je best een wat zwaarder sieraad dragen. Vind je een lichaamsdeel van jezelf te dun, draag dan kleine subtielere sieraden. Op deze manier creër je het juiste effect.

Als je het juist belangrijk vind dat mensen zien hoeveel sieraden, goud of diamanten je hebt zoals een aantal beroemde rappers dat tegenwoordig doen; is niets dan ook te gek. Twee rolexen aan iedere pols, een heel gebit van goud, noem maar op. Je ziet direct wat het doel en het effect is van het dragen van teveel sieraden.

Jamilah Djorai

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen