Representatief eruit zien


De meeste mensen willen er netjes en verzorgd eruit zien. Maar sommige mensen weten met al die kledingkeuzes vaak niet meer wat ze moeten kiezen. Daarom hier een paar tips. Representatief betekent dat je een goede indruk maakt. Dit houdt niet in dat je je altijd chic moet kleden. Het ligt aan de gelegenheid.

Chic:
Voor de mensen die er toch chic uit willen zien, bijvoorbeeld voor je kantoorbaantje: * Donkere kleding: Het straalt, naast dat het gewoon chic is, ook macht uit. Je weet waarvoor je staat;
* Pastelkleuren: Dit kun je dragen als je niet met belangrijke mensen in contact hoeft te komen;
* Overige kleuren: Zorg er voor dat je er niet als een clown erbij loopt. Dus geen gekke, felle kleuren met elkaar mixen. Het straalt uit dat het je niet kan schelen hoe men tegen jou aankijkt. Je kunt, als je het goed doet, toch wel andere kleuren aandoen. Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je een basic kleur broek aan hebt.

Kleding:
Als vrouw ben je het meest representatief als je een broekpak of een mantelpak aan hebt. Je moet wel goed uitkiezen welk soort broekpak of mantelpakje bij welke gelegenheid past. Zo kun je bij broeken het beste een broek nemen met een rechte pijp. En bij een rok beter een kokermodel, dan een zwierige rok. Hoef je niet er al te chic uit te zien, dan maakt het niet zoveel uit welk soort je kiest.

Vrije tijd:
Je kunt kiezen om lekker in een joggingbroek te gaan zitten, maar je moet ook een keer de straat op en dan kleed je je meestal even om. Mensen kijken toch naar je. Het is belangrijk dat je op zo’n dag niet uit de toon valt (draag jij nog een pak die dag, dan kan dit ook gewoon betekenen dat je er gewoon netjes bij wilt lopen).

* Mode: Als je niet uit de toon wilt vallen, kun je gewoon met de mode meegaan. De winkels hebben meestal alleen maar de draagbare kleding van de catwalks overgenomen. Alleen, laat de te korte rokjes, te sexy panty’s en te korte shirtjes maar hangen. Alles waarvoor “te” staat moet je niet nemen (vergelijk kleding dus!);
* Kleding van vroeger: Dit zou je nog wel kunnen dragen, maar als deze opvalt kun je beter wachten tot dieze echt in de mode is.

ImageOp een feest:
* Voor een chic feest: Als vrouw doe je het altijd goed met een jurk. Een galajurk is hiervoor zeker geschikt. Als je niet teveel wilt opvallen, houd je de jurk gewoon simpel. Daarnaast kun je ook voor een broekpak gaan of een rok. Als het maar donkere kleuren zijn;
* Feestje dat minder chic is: Als vrouw doe je het nog steeds goed met de kleding welke hierboven beschreven is, maar het mag allemaal wel iets minder formeel;
* Informeel feest: Op dit soort feestjes voel je je al gauw op je gemak. Men zegt hier dat je kleding casual kan zijn. Casual betekent officieel wat anders, maar in de volksmond betekent dit dat je dan gewoon een donkere spijkerbroek, zwierig rokje, leuk topje, etc. aan kan doen.

Voor de mannen:
Voor de man is het een stuk makkelijker kiezen. Je trekt gauw een pak aan. Deze kan in sommige situaties anders zitten. Zo draag je bij een:
Chique gelegenheid: Een compleet pak, afgemaakt met een stropdas of strik.
Vrije tijd: Als man wil je op zo’n een dag ook niet uit de toon vallen (zie tips bij de vrouwen).
Feestje: Voor een chic feest draag je als man een pak, afgemaakt met een stropdas of strik. Bij een minder chic feest mag het al iets informeler en hoef je je stropdas en colbert niet te dragen. En bij een informeel feestje mag het ook gewoon casual. Dit betekent een donkere spijkerbroek met bijvoorbeeld een stoer T-shirt erboven. Eroverheen kun je een gilet dragen. Erg stoer in deze tijd.

Voor de keuze van de kleuren, geldt voor de man hetzelfde als de vrouw.

Algemene tips:
* Trek nooit losse kleding aan. De trend met losse vesten geeft niets representatiefs;
* Make-up past bij de gelegenheid of de kleding;
* Draag één opvallend sieraad. Voor een man is dit vaak een ring of een horloge;
* Neem een das of jasje altijd mee als je ergens heen gaat. Je weet nooit of het toch nog een formele gelegenheid is;
* Denk aan combinaties van de kleuren!

Chantal Phagoe

1 reactie
 1. Reply
  comfycasa
  augustus 14, 2008 om 10:28 am

  helemaal mee eens de stellingen over hoe je eruit moet zien. Daarnaast wil ik jullie wijzen op een website die ik gevonden heb door mijn vriendin. http://www.comfycasa.nl Allemaal VERSCHRIKKELIJK mooie sjaals!!niet te duur en eindelijk is een goede site met de echte sjaals! Helemaal geweldig vond mijn vriendin dit. Ze zei dan ook letterlijk, dit hoort in iedere vrouw haar kledingkast, een collectie echt mooie sjaals voor het leven

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen