Haar steileren


Veel dames en vrouwen willen hun haar stijl hebben. Dat kun je krijgen door bijvoorbeeld een steiltang te gebruiken. Maar haar kun je niet zomaar steileren. Het heeft van te voren goede verzorging nodig. Ik geef je in dit artikel enkele tips om je haar gezond te houden of in het juiste model te krijgen en de beste manier om je haar te stijleren.

1. Om je haar gezond te krijgen heb je als eerste een goede shampoo nodig. De Shampoo moet goed worden uitgewassen omdat je haar er anders zwaarder door wordt, daardoor moeilijker te stylen is en sneller vies wordt omdat stofdeeltjes er makkelijker aan zullen blijven kleven. Vervolgens gebruik je een conditioner. Meestal is er bij een shampoo een bijpassende conditioner.

2. Om je haar gezonder te maken of om het te herstellen is een haarmasker de oplossing. Er zijn verschillende soorten maskers, voor ieder haartype wel één.

3. Als je je haar helemaal gezond hebt, kun je gaan beginnen met stylingproducten. Doe dit wanneer je haar handdoekdroog is. Je hebt verschillende producten. Gebruik een product die je haar extra verzorging geeft, die ervoor zorgt dat je haar langer stijl blijft en er ook nog eens voor zorgt dat je haar wordt beschermd tegen de hitte van je föhn en steilstang. Een voorbeeld van een stylingproduct dat erbij helpt om je haar langer stijl te houden en ook nog eens beschermt tegen de hitte van je föhn of steiltang, is L’Oreal Studio Hot Straight.

Verspreid stylingproducten goed over het haar en gebruik niet teveel. Het effect kan anders averechts werken. Wil je dat je haar wat voller is, gebruik dan ook nog mousse.

4. Je haar drogen kun je doen met een föhn, maar teveel warmte kan schade leveren aan je haar. Zorg ervoor dat als je je haar toch wilt drogen met een föhn, je een beschermende spray gebruikt tegen de hitte.

5. Als je haar helemaal droog is kun je het gaan steileren. Doe dit dan ook alleen als het droog is, want als je haar nog wat nat is, kan een steiltang je haar beschadigen. En ook bij de steiltang gebruik je een beschermende spray tegen de hitte. 6. Gebruik een keramische stijltang voor extra bescherming van je haar.

7. Hoe steileer je? Steileer laag voor laag. Haar dat je niet steileert maak je vast met een elastiekje of een knip.

8. Om je haar langer stijl te houden gebruik je een haarspray.

Chantal Phagoe

Reacties
 1. Reply
  Melanie
  juli 27, 2008 om 11:14 pm

  Was dat nou een artikel waard?
  Mijn buurmeisje van drie had dit kunnen vertellen

 2. Reply
  misszz rani
  augustus 3, 2008 om 7:22 pm

  ehmm ja… heb wat punten waar ik wat aan heb gehad 😀

  Liefs rani

 3. Reply
  Ask me
  mei 2, 2010 om 2:10 pm

  “Wow fantastishe” dit allemaal wist ik al hoor.
  Toch zouw ik chantal bedanken! , ze heeft dit allemaal tip voor tip vereteld!
  Echt goed hoor!

  Liefs liyn

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen