Ruimteafval


In April 2005 was er een conferentie over het onderwerp ruimtepuin gehouden in Nederland. Wetenschappers uit heel europa waren daar aanwezig. Volgens ESA’s ruimtepuin deskundige Gerhard Drolshagen vliegen daar zo’n dertienduizend objecten rond de aarde, de oude rakettrappen, kapotte satellieten, brandstof of overblijfselen van geëxplodeerde raketten. Alleen Zeshonderd daarvan zijn werkende satellieten. Apart van die vliegen er ook vele hondredduizenden kleinere objecten (> 10cm).

De ruimte rond de aarde is nu heel erg vervuild, de vraag is wat er gedaan kan worden. We moeten vooral zorgen dat er niet nog meer bij komt. Een optie is om een klein vaartuigje naar de ruimte te sturen, dat zich vervolgens vastkoppelt aan een oude satelliet en hem terugbrengt naar de aarde. In de toekomst in alle satellieten, die naar de ruimte gaan, extra stuwstof moeten meegeven zodat ze aan het eind van hun leven de motor aan kunnen zetten om af te remmen. Daardoor vallen ze vanzelf terug naar de aarde en verbranden in de dampkring. In plaats van stuwstof kunnen de wetenscappers een andere techniek bedenken, een andere oplossing. . Maar wel een investering is ook noodzakelijk om dat mogelijk te maken.

Peal

Reacties
 1. Reply
  Gast
  augustus 15, 2005 om 9:46 pm
  rishi

  ik vindt het een domme oplossing van ze. waarom niet gewoon alles rommels verzamelen in een raket en hem gewoon de universum in schieten op weg naar het onbekende onbegrensde eindeloze ruimte.

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen