India, het land van de vele schoonheden


India is één van de mooiste, en drukste, landen op de wereld. Het is dan ook echt een plek die je eens in je leven gezien moet hebben. Veel mensen hebben alleen een vertekend beeld van India, zij denken dat het super gevaarlijk is om er heen te gaan. Dit klopt echter helemaal niet, het reisadvies is over de jaren heen dusdanig veranderd dat het gewoon veilig is om heen te gaan. Wel heb je natuurlijk een Visum nodig, zonder Visum kom je het land niet in.

Gunstige tijdstip om te gaan.
India heeft op dit moment geen negatief reisadvies, je kunt er dus gewoon vanuit gaan dat alles goed zal verlopen als je besluit om hier heen te gaan. De laatste jaren zijn er geen grote incidenten geweest waardoor de veiligheid aangetast zou zijn. Wel meldt het Ministerie van Buitenlandse zaken dat de grens met Pakistan beter vermeden kan worden. Dit heeft nog altijd te maken met het langlopende conflict tussen beide landen. Ook is het niet verstandig om naar het Noord- Oosten te reizen. Al is hier voor de toerist al niet zo veel te vinden. Voor de overige gebieden gelden al speciale veiligheidsmaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan militairen op straat of controles langs de weg.

Ook gelden er geen speciale adviezen omtrent de gezondheid, wel kan het handig zijn om een vaccinatie te krijgen voordat u op reis gaat. Let er op dat u op vakantie geen water uit de kraan drinkt en sla fris uit een glas af. Je moet altijd een blikje krijgen, zo voorkom je kans op reisziekte. Daarnaast is het handig om Norrit mee te nemen, voor het geval dat je toch ziek wordt van het eten daar. Ook geld er als aanbeveling dat je de religie en cultuur niet moet beledigen, maar dit geld natuurlijk overal waar je te gast bent.

Visa halen
Een Visum is noodzakelijk voor toegang tot het land, dit is logisch want het licht buiten het Schengen gebied. Hiervoor dien je dus zelf een Visum aanvraag te doen. U kunt dit ook bij ons doen, wij zijn namelijk een Visum Bureau. Het aanvragen van de Visum is niet bepaald ingewikkeld, daarnaast is het ook zo gedaan. Wel is het handig om tijdens het aanvragen de paspoorten bij de hand te houden, deze zijn namelijk nodig voor het verwerken van de aanvraag. Een Visum is nu eenmaal noodzakelijk voor een reis en dit kan gemakkelijk online. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een visum op https://e-visums.nl.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen