Tips voor het visum India


India is een van de mooiste landen op de wereld. De rijke cultuur, het prachtige landschap en de bijzondere mensen. Dit alles zorgt er voor dat jij er zeker eens geweest moet zijn. Maar nu moet je wel een paar dingen regelen voordat je zomaar naar India op vakantie kan gaan. Een Visum is het belangrijkste wat je moet regelen, zonder Visum kom je namelijk het land niet in. Dit heeft te maken met het feit dat je buiten de EU reist, voor elk land buiten de EU is een visum namelijk een verplichting. Maar waar moet je dan op letten voordat je er een gaat halen? Lees snel verder om achter de tips te komen voor het visum India.


Tip 1: Kies voor een elektronisch Visum India
Je hoeft vandaag de dag niet helemaal naar de ambassade toe om een visum aan te vragen. Je kunt namelijk ook gewoon terecht op internet voor een elektronisch visum India. Het voordeel van deze visum is dat je veel minder geld kwijt bent, daarnaast is het ook nog eens veel sneller geregeld dan via de normale visum regeling. Je krijgt ze gewoon thuis in je inbox van de mail, wel zo handig dus. Ook hoef je je niet meer bij de ambassade te melden, scheelt weer aardig wat tijd. Wil je nu achter de voorwaarden en eisen komen van een online visum dan kun je een kijkje nemen op https://visumbuitenland.nl/india/fysiek-visum. Hier staat nog veel meer informatie op over het aanvragen van een visum voor dit prachtige land.


Tip 2: Kies het goede soort visum
Voor India zijn er verschillende soorten visums waar je uit kan kiezen, hier moet je dus wel rekening mee houden. Het heeft te maken met de duur van je verblijf. Als je namelijk minder dan 60 dagen in India wilt verblijven dan volstaat het om een zogenaamd e-visum te halen. Deze zijn heel makkelijk an te vragen. Maar er zijn dus nog meer verschillende soorten visums waar je uit kunt kiezen voor een reis naar India. Zo is er ook een speciaal zakenvisum, een medisch visum en een apart toeristen visum. Als je meer informatie wilt hebben over het kiezen van de juiste visum dan kun je terecht op de volgende site: visumbuitenland.nl/india. Zo hoef je alleen maar in te vullen waar je voor komt en hoe lang je blijft, je krijgt gelijk te zien welk visum je moet hebben.


Tip 3: Spullen bij de hand
Het aanvragen van het visum is dus zo gebeurt, er zijn wel een paar dingen die je voor handen moet hebben. Deze heb je namelijk nodig bij het aanvragen van de visum. Zo moet je ten eerste over een paspoort beschikken wat minimaal 6 maanden geldig is. De datum staat altijd onderaan de pas, kijk hier dus even goed naar. Als hij wel verlopen is dan kun je een nieuwe aan laten maken bij het gemeentehuis, meestal duurt dit ook niet erg lang. Ook moet je een recente pasfoto hebben op het paspoort. Dit is ter controle bij het vliegveld. Je kunt deze foto’s het beste laten maken bij een fotograaf of bij het hokje op het gemeentehuis. Zo weet je immers zeker dat je foto naar behoren gemaakt is. Voor de rest wijst alles voor zich tijdens het aanvragen, dit is dan ook alles wat je nodig hebt voor het invullen van de gegevens. Het is altijd nog veel minder tijd dan helemaal langsgaan bij de ambassade.


Tip 4: Als je spoed hebt, kies voor een ‘spoedaanvraag’
Het kan voorkomen dat je een visum met spoed nodig hebt. Nu hoef je gelukkig niet te stressen, je kunt namelijk een spoedaanvraag indienen. Zo kan je een spoedprocedure krijgen als het ware. Het enige wat je moet doen is het vakje met spoed aanvinken bij het aanvraag proces. De rest zal vanzelf verlopen. Deze visums worden dan al binnen een dag behandeld, dat is voor 90% van alle visums die aangevraagd worden door middel van spoed. Het kan zijn dat het iets langer duurt, de drukte op de site is immers nooit zo goed te overzien.


Tip 5: Kijk waar je aan mag komenEr zijn bepaalde regels omtrent de plek waar je aan mag komen. Je mag aankomen in India via een boot bij een van de volgende havens: Cochin, Goa, Kochi, Mangalore. Als je met een vliegtuig komt dan zal je moeten landen bij de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Benares, Bengaluru, Bangalore, Bombay, Calcutta, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Gauhati, Guwahati, Haiderabad, Hyderabad, Jaipur, Karipur, Kochi, Kolkata, Kovai, Lucknow, Madras, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Poona, Tiruchirapalli, Trichinopoly, Trivandrum, Thiruvananthapuram en Varanasi. Het is dus niet zo heel moeilijk, maar het is wel even iets waar je goed naar moet kijken voordat je het vliegticket of het kaartje van de boot koopt. Je wilt namelijk niet problemen krijgen bij aankomst, de laatste tijd wordt hier namelijk nog wel eens moeilijk over gedaan maar als je hier rekening mee houdt dan is er niets aan de hand.


Tip 6: Stress niet te veel
Een online visum aanvragen is echt zo gebeurt, zo snel dat het zelfs maar 15 minuten in beslag neemt. De totaalprijs is 84,95 euro, dit is in verhouding dan ook helemaal niet zo veel. Je kunt betalen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Het visum of visa India wordt vervolgens binnen vier werkdagen per e-mail naar u verzonden, meestal al zelfs binnen 2 dagen. Een online visum India is dus vele malen makkelijker, en ook nog eens ontzettend voordelig. Kies dus voor een reis naar India, het is een ervaring die je maar eens in je leven mee zal maken. Voor meer informatie kun je dus terecht op de bovenstaande links, hier staat alles op wat je moet weten over een visum voor India.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen