Pleasure Paas Party & Aventura


De GWK/ Money Transfer Pleasure Paas Party op eerste paasdag is een traditie geworden. Dit jaar was de P.P.P. in de Silverdome in Zoetermeer.Er waren 3 zalen: Latin Fever, The Urban Spot en de Hindi Lounge. Op het programma stonden: Aventura, Gio Fuertisimo, Oscar D’Leon, RMXCRW, Amolab Soundsystem feat. Jabby& Lyrical Roy, K-Liber, La Rouge en dj’s Sosa, El Che, Iq, Woody, Hot Dogg, Immenzo en Moortje.

Slechts een paar dagen voor het feest kom ik erachter dat Aventura op de Pleasure Paas Party zal optreden.Helaas ben ik te laat voor perskaarten voor IF en moeten we de kaartjes voor 31 euro per stuk, zelf kopen.

De grote dag van de P.P.P. is aangebroken. We schrijven zondagavond 11 april 2004. We gaan vroeg van huis en komen rond kwart over negen aan bij de Silverdome. We zijn duidelijk niet de enigen die zo verstandig waren. Er staat een enorme mensenmassa van wel duizend man die een rij vormt voor de enige ingang. Het begin van de P.P.P. is een ware hel. Stapvoets gaat de massa naar voren. Je wordt compleet platgedrukt en staat in een soort van grasveld. Ik vind het een enge situatie. Je kan geen kant op als er iets gebeurt. Maar we houden vol en na ruim anderhalf uur intiem zijn met total strangers kunnen we onze vouchers voor echte kaarten inwisselen en daarna zijn we dan eindelijk binnen. Het concert van Aventura zou om elf uur beginnen volgens het programma dus is er geen tijd meer om onze jassen op te hangen, want ook daar staat weer een ellenlange en brede rij. Even denk ik aan die mensenmassa die nog buiten staat. Ik zou op z’n zachts gezegd, niet blij zijn als ik Aventura had gemist.

Dan worden de dames en heren gescheiden en moeten we door een smalle gang gemaakt van dranghekken. Ook niet echt gezellig. Vervolgens word ik uitgebreid bevoeld oftewel gefouilleerd door een dame van de security. Nu kan het feest beginnen, denken we. Guess again. Als we in de rij staan voor een drankje komen we tot de ontdekking dat we muntjes nodig hebben. Weer ruim een half uur later hebben we muntjes en drankjes. Gelukkig was het concert verzet. Als we de grote zaal binnen komen, gaan ze net beginnen: Aventurrrrra!

Het optreden is echt goed. Tophits als Cuando Volveras, Lloras en Obsession komen voorbij. De boys, Anthony, Henry, Lenny en Max kunnen behalve zingen ook entertainen. Het hoogtepunt hiervan is wanneer er een dik meisje op het podium wordt gevraagd. Zij wordt beurtelings door alle Aventuraleden ‘genomen’. Zowel van voor als van achter wordt zij (met kleding aan natuurlijk) bereden. De hele zaal gaat plat. Het meisje Manon, zo is te lezen op de Aventura fanclubsite, had de avond van haar leven. Het optreden lijkt korter dan de anderhalf uur die ervoor op het programma stonden. Helaas lukte het niet om goeie foto’s van Aventura te maken.

Het publiek is heel divers. Er loopt ontzettend veel vrouwelijk schoon rond. De Latina liefhebbers komen ogen tekort. Maar ook zijn er genoeg mooie mannen aanwezig. De sfeer is lekker. Er zijn echter wel genoeg don’t-step-on-my-toes-or-I’ll-kick-your-ass-figuren.

Oscar D’Leon de salsa legende, is next. Ook hij is live erg goed. Jammer genoeg kunnen mijn broer, vriendin en ik geen salsa dansen en kijken we wat jaloers om ons heen naar de paartjes die dit wel supergoed kunnen. Het is mooi uit om ze zo over de dansvloer te zien zweven.

In de Hindi Lounge is het publiek wat jonger. De dj’s draaien lekkere muziek. Hier kan iedereen op dansen. Dan gaan we naar The Urban Spot. We zien La Rouge een spetterende show geven. Het is ongeveer half vijf als de lichten aan gaan. Al met al was het een leuk feest. Het optreden van Aventura heeft het hem gedaan Toch waren de enorm lange rijen voor de ingang, de muntjes en drankjes een domper op het geheel. Of ik de volgende keer weer zou gaan? Euh..Let me find out.

Rosa de Sousa
Foto’s van Anthony van Aventura met dank aan en toestemming van www.aventurafanclub.nl

Reacties
 1. Reply
  Gast
  april 17, 2007 om 9:03 pm
  Nieuw concert??

  Wanneer is er weer een concert van Aventura in Nederland?????

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen