Milan 2012


Vandaag was de 2e dag van de 28e editie van het festival “Milan Zuiderpark”. Aangezien de weergoden voorspelden dat zaterdag een redelijke dag zou worden, besloot ik is een rondje Milan Zuiderpark te gaan doen.

Dit festival duurt 3 dagen en is onder de Hindoestanen het grootste openlucht festival van Europa. De schattingen zijn dat jaarlijks 70.000 mensen dit festival bezoeken. Maar de bezoekers bestaan niet alleen uit Hindoestanen, behalve Hindoestanen komen ook steeds meer Nederlanders, Marokkanen en Turken op dit Festival af. Volgens de organisatie zouden er dit jaar ongeveer 120 kramen moeten staan op het terrein. Ik heb ze niet geteld. Milan is een begrip onder de Hindoestaanse gemeenschap. De meesten gaan er heen om bekenden en familie te ontmoeten die ze jaren niet gezien hebben, maar ook om te genieten van de gezelligheid, (muziekale) sfeer en een overvloed aan eten.

Omdat de organisatie opgeroepen had zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te gebruiken, hebben we dit advies maar opgevolgd. Vanaf Den Haag centraal ben je in 15 minuten bij het Zuiderpark en dan is het nog wel een stukje lopen. Ik was bij ingang nummer 3 naar binnen gegaan, waarbij ik te woord werd gestaan door een uiterst vriendelijke dame. Er vielen mij 2 zaken op. 2 kassa’s bij deze ingang. Nu kwam ik al in de middag en was het vrij rustig, maar ik kan mij voorstellen dat als het later drukker wordt, dit te weinig is. Ten tweede kan ik mij voorstellen c.q. herinneren dat je bij de toegang een programmaboekje zou krijgen. Deze heb ik niet mogen ontvangen.

Toen ik rond 15 uur arriveerde was het nog vrij rustig, er werd nog een stukje opgebouwd en heel langzaam kwam het publiek binnen. Een mooi moment voor mij om is rustig het terrein van Milan te verkennen. Ik besloot vanaf de zijkant een ronde te maken en is te kijken wat voor kramen er allemaal stonden. Gelukkig was er voldoende aan de kinderen gedacht. Een kleine kermis met leuke attracties waar ze zich in konden vermaken. Ook het gastouderbureau Parents4you was aanwezig. Zij hadden een stuk terrein afgezet, waar kinderen leuk konden spelen en zich konden vermaken met ring werpen, ballen gooien en schieten, stokken vangen en een klein en groot luchtspring kussen. Je kon merken dat veel kinderen dit erg leuk vonden. Leuk initiatief ! Ook waren de eet & drink kramen genoeg vertegenwoordigd. De bara’s die ik genuttigd had, waren van goede kwaliteit. Verder waren de standaard kramen met cd’s, dvd’s, klading, make-up, en sierraden. Maar ook bijvoorbeeld videotheek Aakash was aanwezig.

Rond 18 uur werd het langzaam drukker. De sfeer was goed te noemen, het weer werkte gelukkig goed mee, op enkele druppels na. Er waren diverse live optredens zoals Pravini met live band en muziekformatie Diamonds 2000. Ook waren er leuke optredens qua dans.

Met een voldaan gevoel verliet ik rond 21 uur het terrein. Via de volgende link, zijn de foto’s te zien die in deze uren gemaakt zijn

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen