Miss India Holland 2009


Afgelopen zondag was het weer zover, de 7e Miss India Holland 2009 verkiezing ging weer van start! Na maandenlange repetities met de vijftien kandidaten waren ze er dan eindelijk helemaal klaar voor. De volle zaal, welke mooi gedecoreerd was en een prachtig podium, beloofde bij aankomst veel goeds. De door Stichting Indian Culture Society georganiseerde missverkiezing was één en al pracht. Ook het publiek had haar best gedaan en veel gasten liepen met mooie sari’s en sherwani’s.

Nadat iedereen plaats had genomen, begon de show met een spectaculaire openingsdans door Miss India WorldWide 2009 Nikkitasha Marwaha (USA), gevolgd door een prachtige dans van de vijftien Missen. Toen werden ze in de 1e ronde één voor één voorgesteld door de hosts Narsingh Balwantsing en Suraya Baboeram Panday in hun gala kleding.

Daarna was er een stoere dans act van de dansgroep Psionics en een dans van voormalig Miss India Holland 2008 Sunaina Bhoendie. Nadat de vijftien missen weer waren omgekleed was het tijd voor de Talenten ronde. Hierbij moesten ze laten zien wat hun talent was en dit als beste naar buiten brengen. De meeste deden dit door een dans. Maar er zijn natuurlijk altijd een aantal die er uit springen door iets anders te doen. Ashadevi Sital, de 24 jarige Miss uit Kampen bracht haar talent bijvoorbeeld naar voren door prachtig het lied ‘Soniyo’ van de film ‘Raaz 2’ voor het publiek te zingen. En dit zonder enige begeleiding!

Ook Samantha van Wetten deed het anders: zij liet zien dat ook vrouwen goed zijn met instrumenten en speelde op de saxofoon het lied ‘Yeh Shaam Mastani’. Na de pauze vulde Psionics de tijd met een dansoptreden en deed iedereen versteld staan. In de 3e ronde ging het om, hoe kan het ook anders, Indiase kleding. Vijftien prachtige missen gekleed in traditionele Indiase kledij kwamen één voor één het podium op en deed bij menigte de mond spontaan openvallen.

Na drie rondes was het tijd voor de jury om de missen te beoordelen en er vijf uit te kiezen die uiteindelijk Miss India Holland 2009 zouden worden. Tijdens het juryberaad was er een veiling met drie mooie stukken houtsnijwerk. Al het geld ging dan ten goede van Stichting Himalaya Onderwijs en Ontwikkeling. De vijf dames die waren uitgekozen, kregen elk een vraag van één van de juryleden. De beste overall performance, waaronder het beste antwoord, werd na intens overleg van de Jury uiteindelijk bekendgemaakt.

De jury besloot dat Miss Vandana Biere uit Zoetermeer (zie foto hierboven) de titel ‘Miss India Holland 2009’ verdiende. Daarnaast waren er nog 6 subtitels vergeven:

Miss India Holland 2009 1st runner up – Priya Ramasray
Miss India Holland 2009 2nd runner up – Priscilla Toelsie
Miss Charity – Priya Ramasray
Miss Performance – Poernima Gobardhan
Miss Symphatica – Samantha van Wetten
Miss Photogenic – Ashadevi Sital
Al met al voor iedereen een avond die ze niet snel zullen vergeten, vooral voor de vijftien Missen niet!

Wij hebben geprobeerd om wat foto’s te maken van het hele gebeuren, maar jammer genoeg stonden wij iets te ver van het podium af om goede foto’s te kunnen maken. De foto’s die we hebben gemaakt, zullen we later deze week publiceren. Deze zullen niet van perfecte kwaliteit zijn, onze excuses daarvoor.

Rohit Hathie

Update: klik hier voor de foto’s van de finale.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen