Sadhana Lila Interview Deelname Miss India Verkiezingen


Zaterdag 10 december 2011 a.s. zal  de eerste editie van de ‘Miss India The Netherlands’ plaatsvinden in het stadhuis van Den Haag. 14 meiden die hun roots in India hebben liggen, zullen strijden om deze felbegeerde titel. Omdat Bollywood en India eigenlijk een zijn, zal het thema dit jaar bestaan uit de Indiase filmindustrie uit de jaren 60 en 70.

Een van de meiden die mee doet aan deze verkiezing is Sadhana Lila, woonachtig in Capelle a/d Ijssel. 23 Jaar geleden is het begonnen. 1988. Het jaar waarin het groot feest was! Niet alleen omdat Nederland met voetbal het europees kampioenschap won, maar ook omdat zij toen geboren is in Rotterdam. Op 29 Maart mocht ze voor het eerst de wereld bewonderen.
Ze is opgegroeid in Capelle aan den IJssel, waar ze een fantastische jeugd heeft gehad. Ze was een enorme tomboy, ze speelde buiten alleen maar met jongens en moest niets van meisjes hebben. Ook had ze veel interesse in voetbal. Hm, hoe zou dat nou komen? Haha.
Naarmate
ze ouder werd, veranderde ze. Ze begon van meer dingen te houden. Nu ook meisjesachtige dingen. Uiteindelijk is ze mode gaan studeren.  Ze heeft veel modeshows mogen geven, waardoor haar liefde voor modellenwerk ook aangewakkerd werd.  Ze heeft ook aardig wat modellenwerk gedaan.
Haar jongensachtige kant is ze nooit kwijtgeraakt en is ze uiteindelijk ook haar eigen band begonnen.
Daar is veel geld en tijd in gaan zitten. Uiteindelijk moest
ze er een bijbaantje bij nemen.
Lang geleden
heeft ze gesolliciteerd bij een locale supermarkt in de buurt, waar ze terecht kon. Dat baantje heeft ze  als bijbaan gehouden tot op de dag van vandaag. Ook werkt ze al als evenementbegeleider bij een evenementenbureau.
Na een jaar kunstacademie had
ze even genoeg gehad van mode en daarom is ze onlangs begonnen met een hele andere opleiding, namelijk inleiding in de psychologie op HBO niveau.
Ze doet nu allemaal dingen die enorm veel tijd innemen, maar ik mag niet klagen want ik vind het allemaal leuk. Reden genoeg om deze veelzijdige dame vragen te stellen over wie Sadhana Lila is en waarom ze mee doet aan deze Miss verkiezing !

Je bent al vroeg in de wereld van fashion,mode en modellenwerk beland, kan je vertellen hoe dit is gekomen ?
Dat klopt. Ik ben iemand die altijd al creatief is geweest. Ik hield altijd van knutselen, tekenen, schilderen e.d.  Op school moest ik niets hebben van theoretische vakken.  Ik kreeg goede cijfers voor de praktijkgerichte vakken.
Op een dag zei mijn lerares dat ik richting de mode moest gaan omdat ik wel aardig kon ontwerpen en schetsen.  Ik heb dat advies toen ten harte genomen en ben dat gaan doen.
Ik heb 4 jaar lang op het Mondriaan college in Den Haag gezeten waar ik mode gestudeerd heb. Ik heb veel geleerd en ik heb veel modeshows mogen geven. Dit was vooral een kwestie van initiatief tonen. Ik ben zelf gaan netwerken. Heb toen plekken gevonden waar ik shows mocht geven, hierdoor heb ik zelfs een award in ontvangst mogen nemen tijdens de Walk of Fame show in 2008 in het Prinsestheater voor meest originele show. Door mode heb ik toen ontdekt dat het werk wat de modellen deden ook erg aantrekkelijk was. Ook dat ben ik toen gaan doen. Vooral fotoshoots vond ik geweldig. Visagistes kunnen je zo omtoveren tot heel iemand anders. Je kan jezelf dan even in de huid van iemand of iets anders verplaatsen, wat erg leuk is!

Veel mensen zullen ook weten dat jij in een rockband (Classic Narcicist) speelt, hoe ben je daar in terecht gekomen ?
In 2006 zag ik een videoclip op tv die mijn aandacht trok.
Ik vond het zo super dat ik ben gaan zoeken naar die artiesten op internet. Ik zag toen dat ze
een show in Nederland geplanned hadden staan. Ik besloot te gaan. Mijn eerste concert. Wat ik toen tijdens dat eerste concert heb meegemaakt, heeft me doen schockeren. Ik was nog nooit zo onder de indruk van iets. Dat gevoel wat ik daar gevoeld heb was magisch. Die energie, het publiek, de band, de muziek, de adrenaline. Ik voel het nu nog als ik er aan denk. Er ging echt een nieuwe wereld voor me open. Dit was wat ik wilde! Ik heb daarna mijn eigen band opgericht haha. En het mooiste is, dat ik met mijn band mag gaan spelen in de zaal waar ik mijn eerste rockconcert meegemaakt heb! Paradiso! Hoofdzaal!

Je bent al heel divers bezig geweest in de jaren. Zoals ik al eerder zei, je houdt van mode, kleding ontwerpen, modellenwerk, muziek, dans en camerawerk. Hoe zie jij jezelf over 10 jaar hierin ? Is het nog een combinatie van bovenstaande of zal je je op 1 ding focussen ?
Het zullen altijd passies van me zijn. Dingen waar ik geen afstand van kan nemen. Sommige dingen voelen bijna als een verslaving. Het sluit ook op elkaar aan soms. Over tien jaar ben ik aan het touren met mijn band, merendeels in het buitenland. Ik maak af en toe nog steeds mijn eigen outfits voor optredens en videoclips. Ik doe nog steeds fotoshoots. Ik schrijf en speel nog steeds eigen nummers. En je zult mij altijd wel betrappen met een foto en/of videocamera in me tas! Haha. Het zal altijd een combinatie blijven. Ik kan niet kiezen! Maar als het moet, dan gaat mijn voorkeur uit naar optreden en touren met mijn band.

Je hebt al eerder meegedaan aan de Miss India Holland Verkiezingen in 2006. Als je deze verkiezingen vergelijkt met die van 2011, kan je dan de verschillen aangeven ?
Sowieso veranderd er veel in 5 jaar. Vooral in de technologie. De shows worden beter, veel professioneler.  Er zijn nu ook zoveel nieuwe gadgets.
Er wordt veel meer reclame gemaakt via sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.
De meiden die tegenwoordig mee doen hebben denk ik veel opgestoken van de dvd’s met de verkiezing opnames van voorgaande jaren en zijn daardoor denk ik ook wat beter voorbereid.
Ook de organisatoren hebben veel meer ervaring en zetten elk jaar een betere show in elkaar
.

En toen werden de Miss India The Netherlands 2011 verkiezingen opgezet. Hoe ben je erop gekomen om je hiervoor op te geven ?
Omdat ik van mezelf weet dat ik de afgelopen jaren heel veel ervaring heb opgebouwd. Ik heb veel genetwerkt. Veel shows gegeven en gelopen. Ik heb enorm veel fotoshoots gedaan en ik ben me meer gaan interesseren in het wereldje van mode, modellen en miss pageants.
Ik heb na mijn eerste poging in 2006 altijd al tegen mezelf gezegd, als ik ooit weer de kans zou krijgen, zou ik het over doen. Niet omdat ik niet tevreden was met hoe ik het toen deed, maar omdat ik weet dat ik het beter kan. Ik ben heel erg veranderd in 5 jaar en ik ben er nu helemaal klaar voor.

Welke eigenschappen moet een meisje hebben om kans te maken op de titel ?
Het moet een dame zijn die aandacht kan trekken qua uiterlijk en innerlijk.
Ze moet op de
hoogte zijn van actuele dingen. Het moet iemand zijn die er verzorgd uitziet, in casual kleding, in gala kleding, in Indiaas, in alles eigenlijk.
Iemand die goed uit haar woorden kan komen en vloeiend Nederlands en Engels kan spreken.
Ook moet ze veel af weten van Nederland en India.
 Ze moet representatief zijn, spontaan en zelfverzekerd.  Maar het belangrijkste, ze moet getalenteerd zijn en eigenlijk niet alleen mee doen om te winnen. Als je het anderen ook gunt, dan is dat zeker een pluspunt.

Kan je aangeven welke van bovenstaande eigenschappen jij bezit, eventueel met onderbouwing ?
Ik ben erg positief ingesteld, ik probeer mensen nooit opzettelijk kwaad te doen en heb altijd goede bedoelingen.  Ik geloof in karma. Wat je zaait, zul je oogsten.  Ik heb heel veel kwaliteiten, maar ook mindere kanten.
Ik doe me best hier aan te werken. Ik wil vooral laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Nederland is mijn thuis, maar ook India. Beide zijn het landen die altijd een speciale plek in mijn hart hebben, ik weet er veel van af en zou deze landen op de Miss India Worldwide verkiezing kunnen vertegenwoordigen.
Ik ben tevreden met mijn uiterlijk en denk dat ik veelzijdig ben. Dit qua innerlijk en uiterlijk.
Alle meiden die mee doen zijn al winnaressen. Ook al haal ik de titel niet, uit elke ervaring haal ik goede dingen die ik eeuwig bij me zal dragen.

Je hoort vaak dat de meiden onderling niet goed met elkaar kunnen opschieten. Nu begreep ik dat deze groep juist wel goed met elkaar overweg kan. Kan jij een reden hiervoor geven ?
Ik denk dat de organisatie tijdens de selectieronde de juiste meiden er uit heeft gepikt. Ze hebben niet alleen naar uiterlijk gekeken. De meiden kunnen echt goed opschieten met elkaar. We helpen elkaar en kunnen over bijna alles praten. Iedereen zegt het ook als ze ergens mee zitten en dan doen we er ook meteen wat aan. Alle meiden zijn getalenteerd, lief en mooi. Het niveau is hoog dit jaar!

De winnares zal doorgaan naar de ultieme finale in Suriname in 2012. Stel dat jij die verkiezingen ook zou winnen, wat wordt er dan verwacht van je ?
Wauw, alleen de gedachte geeft me al kriebels in mijn buik. Je gaat als Miss India the Netherlands naar Suriname en je vertegenwoordigt Nederland. Je weet veel van de Indiase cultuur. Als Hindoestaanse laat je zien dat je kan presteren op wereldwijd niveau doormiddel van je talent, uiterlijk, spraakvermogen en meer. Je gaat strijden tegen de winnaressen uit andere landen. Je moet laten zien dat je uniek bent en je moet gaan schitteren daar!

Stel je wint in Nederland dit jaar de Miss Verkiezingen en je zou 1 goed doel mogen uitkiezen waar je anderen mee kan helpen. Welk goede doel zou dat zijn en waarom kies je juist daarvoor ?
Er zijn zoveel, prachtige goede doelen die mijn aandacht trekken. Één kiezen is altijd moeilijk omdat ik zoveel mogelijk mensen en dieren zou willen helpen. Ik denk dat iedereen dat wel zou willen. Zelf heb ik in India gezien hoe moeilijk de bewoners het daar hebben, vooral de kinderen. Kinderen zijn onschuldig. Ik zou graag willen zien dat deze kinderen een dak boven hun hoofd krijgen, eten en educatie. Ik zou ze vooral willen inspireren en motiveren om te vechten voor hun toekomst. Alles is mogelijk. Iedereen kan alles bereiken! Ze hebben het allemaal in zich. Er zijn veel doelen die zich inzetten voor dat soort dingen. Als ik me daar bij zou mogen aansluiten zou dat veel met me doen en me vooral erg gelukkig maken. Als ik echt een naam moet noemen, dan vind ik bijvoorbeeld Unicef een mooi doel, maar ook Focus on education, AID India en Save the Children.

Indian Feelings wil Sadhana heel erg bedanken voor dit interview. We wensen haar heel veel succes toe tijdens de finale van de Miss India The Netherlands Verkiezingen welke op 10 december 2011 zullen worden gehouden in het Stadhuis van Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op http://www.missindiathenetherlands.com/

Fotograaf: Aniel Kienno

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen