Moederdag kadotips


Check je kalender. Moederdag komt eraan!

Misschien heb je een moeder die geen kado verwacht omdat ze a) nooit wat krijgt of b)echt niets wil (is dat echt wel zo?). Mocht je moeder buiten deze categorieën vallen dan is het nu tijd om na te gaan denken, tenzij je het natuurlijk al weet. Wie kent je ma beter dan jij zelf? Dat zullen er niet veel zijn. Jij bent dan ook de juiste persoon om een mooi kado uit te zoeken voor de vrouw die jou op deze aardbol introduceerde. Mocht je het echt niet weten, dan heb je misschien wat aan de volgende kadotips:

 1. Lipgloss – Daar kan een vrouw nooit genoeg van hebben en is het niet zo duur. Ze zijn er in velen kleuren en met lekker veel glans.Als je wat meer wil besteden kan je natuurlijk een duurder merk als Chanel of Dior kopen.
 2. Sjaaltje – Erg trendy maar voor alle leeftijden; een mooi kleurrijk sjaaltje om een outfit mee te verfraaien.
 3. Churia’s – Die armbanden in de Indiase winkeltjes zijn echt mooi. Voor 20 euro kan je een mooi setje aanschaffen.
 4. Een uitje – Misschien moet je moeder er nodig weer eens uit. Koop kaartjes voor een Indiase klassieke dansvoorstelling, een nathak of een concert.
 5. Bollywoodfilm- Je weet dat ze die film kan blijven kijken en ze heeft het er altijd weer over. Koop je ma’s favoriete Bollywood DVD + soundtrack.
 6. Foto- Maak een afspraak bij de fotograaf en neem je broers en zussen mee. Een mooie foto van de kinderen uitvergroot in een goud -of zilverkleurige lijst voor in ma’s huiskamer.
 7. Dagje relaxen- Als je wat meer euro’s hebt, kan je je moeder trakteren op een dagje beauty farm. Dat is zeker een succes. Veel goedkoper maar net zo lekker is een dagje Hamman (oosters badhuis).Ook daar wordt je ma gemasseerd en gescrubt.
 8. Maandkaart sportschool- Dit is het moment voor een subtiele hint aan de wat rondere moeders. Als ze die kaart in handen heeft, staat ze al met één been in de sportschool.
 9. t-shirt met ‘ma’ erop- Laat een t-shirt bedrukken met een foto van je moeder en een grappige persoonlijke tekst erbij, bv. ‘Mom no. 1 Sita Ramlal made in 1950’.
 10. ‘ontvoering’- Op 9 mei ‘ontvoer’je je moeder. De hele dag is vol gepland. Op het schema staat bv. uitwaaien op het strand in Scheveningen, een dagje pretpark of doe maar duur…een middagje Londen.
 11. Thuisbioscoop- Houdt je moeder niet van al die drukte? Dan kan je een dagje thuisbioscoop organiseren. Lekker met alle kinderen en aanhang voor de buis, een bak popcorn erbij en een stapeltje Holly -en Bollywoodfilms uit de videotheek.
 12. Verwen apparaten- Haal ze bij de Blokker of elders; een voetenbad, een bubbelbad-maker, saunabad voor het gezicht of een massagemat.
 13. Boek- Een beetje afgezaagd maar als je moeder van lezen houdt misschien niet. Een boek over India of Suriname (geschiedenis, roman, cultureel)?
 14. Een kaart- Een mooie kaart voor bij je kadootje die mag echt niet ontbreken.Schrijf er iets grappigs in over het afgelopen jaar.

Tot zover de tips. Hopelijk zit er iets tussen. Bloemen blijven altijd hot.De meeste moeders houden er niet van om huishoudelijke kado’s te krijgen, dus dat is een duidelijke not. Voor de rest maakt het uiteindelijk weinig uit wat je geeft en zelfs of je wat geeft. Als je maar wel wat van je laat horen…

Rosa de Sousa

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled