Je echte leeftijd??


is een best leuk programma op RTL 4 (één van de weinige op die zender). Bij ons jongeren schiet gezond leven er nog wel eens in. Het is echter toch wel handig om al vroeg te weten waar je nou goed en waar je nou fout mee bezig bent. De test probeert te achterhalen wat je echte leeftijd is buiten je biologische leeftijd om. Je kunt ‘m zelf ook doen op www.je-echte-leeftijd.nl.

Er zijn zeven categorieën waarover vragen worden gesteld: gezondheid, medische situatie, lifestyle, sociale omgeving, voeding, beweging en gewicht. Ja, oké, ik heb een klein beetje gejokt, maar ergens wordt je af en toe ook wel gedwongen. Het is niet altijd makkelijk om antwoorden in hokjes te geven (bla, bla, bla, smoesjes, smoesjes). Ik heb echter m’n best gedaan en ben zo eerlijk mogelijk geweest. Tussen de categorieën door wordt telkens de tussenstand gegeven. Zo zie je vanzelf welke categorie jouw leeftijd verlaagt of juist verhoogt. Dan weet je ook precies waar je aan moet werken.

Mijn biologische leeftijd is 21,2. Misschien wel de mooiste leeftijd op aarde, maar ook vaak in negatief opzicht bepalend voor de rest van je leven…belangrijk dus om te weten waar ik aan moet werken om vroegtijdige rimpeltjes en hartkwaaltjes te voorkomen. Nou, wat was die echte leeftijd dan?

Volgens de test viel ik jonger uit. Ik geloofde er geen rrrt van. Oké, als ik een goeie dag heb, maar de rest van de tijd zie ik er uit alsof ik in de toestand ben van een permanente jetlag. Waarom zou ik maar liefst 0.9 jaar jonger zijn? Mijn echte leeftijd is daarmee 20,3. Voldoende lichaamsbeweging. Ik doe regelmatig aan vechtsport en ik wandel veel. Wat nog meer veel scheelt is niet (mee)roken (jaarlijks overlijden er 20.000 mensen aan meeroken!), niet drinken en gunstige erfelijke factoren. Borstkanker en eierstokkanker kunnen een veel groter risico voor jou als vrouw vormen op een korter leven. Ik denk dat de hindostanen echter ook beter suikerziekte in hun achterhoofd kunnen houden. De test houdt immers geen rekening met raciale factoren. Ik gebruik geen geneesmiddelen, eet gevarieerd, ontbijt elke dag….bla, bla, bla….en toen kwam er een vaag stukje. Ook al ben je geen bestuurder van een auto, als passagier krijg je toch dezelfde vragen voorgeschoteld. Zo wordt de vraag gesteld hoeveel kilometers je rijdt en of je telefoongesprekken voert tijdens het rijden. Wat heeft mijn telefoongesprek voor effect op mijn bestuurder? Tenzij je naar één of andere sekslijn belt, denk ik niet dat je bestuurder daar opmerkelijk van afgeleid wordt. Er was één punt waar ik veel problemen mee had en wat ook tot mijn verwachting (và³à³r de test) had geleid dat ik in het echt veel ouder zou zijn. ‘Wees je ouders dankbaar dat ze in ieder geval tot je eenentwintigste bij elkaar zijn gebleven.’ Dat schoot er even helemaal verkeerd in.

Ten eerste, mijn ouders zijn nooit gelukkig getrouwd geweest in mijn leven. De kans is zelfs groot dat ze binnen nu en een jaar scheiden. De details zal ik je besparen, zie daarvoor mijn depri stories op IF. Ten tweede, een huwelijk zegt nog niets over hoe jouw pa of ma je behandelt. Ze kunnen dan wel tot je 21ste getrouwd blijven, maar als ze je intussen slaan, intimideren, je van alles verbieden, etc. ga jij je daar echt niet jonger door voelen. Schrappen die zin, RTL 4!

Wat is mijn conclusie? Door de laatste factor ben ik helaas anderhalf jaar ouder, wat mijn echte leeftijd tot 21,8 jaar maakt. Ik wijk dus niet veel af, maar ben…wel ouder. Boehoehoe. Kortom, je-echte-leeftijd.nl is een site met een leuke en makkelijke test en de tips zijn heel praktisch uitvoerbaar. Het is echter natuurlijk niet helemaal compleet en één onderwerp dat ontbreekt, is misschien wel het grootste geheim van verjonging…en jullie weten allemaal wel wat dat is, hè!

Sadhana

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen