Dewanand, een krijsende wereldzuiveraar


Wie kent hem niet? Mr. Dewanand die via een eigen opgezette website, inhoudende een klip en klare visie over het in zijn ogen de ronduit infernale en inferieure kwaliteit van het Hindoestaanse soort, de wereld probeert te ontbolsteren. Naar verluidt heeft hij wegens aantoonbare terroristische activiteiten, in welk geval het verzenden van poederbrieven aan het adres van Hindu’s en Hindu- instellingen, het op een maniakale wijze lastig vallen van jonge Hindoestaanse vrouwen etc. in verzekerde bewaring gezeten. Op zich is er niets vreemds aan dat een in zijn origine als Hindoestaan geboren creatuur, niets van Hindoestanen moet hebben. Er zijn legio voorbeelden bekend van Hindoestaanse jongeren die in plaats van roti, graag patat verorberen, het oorvocht voelen toenemen als bij hen een sprankje Hindoestaanse muziek het gehoorapparaat binnendringt, niets moeten hebben van Hindoestaanse kameraadjes, etc. Zou er met deze categorie misschien iets mis kunnen zijn? Ik denk het niet. De Hindoestaanse ouders gaan er zeer coulant en liberaal mee om. Dat wat Dewanand betreft, gaat het om een in Suriname geboren Hindoestaanse man van middelbare leeftijd die als volgt over zichzelf schrijft:

Ik ben in Suriname opgegroeid en stoeide met lekkere Afro meiden. Ik zal je eens hard duidelijk maken dat ik op mijn 19de helemaal geen Hindoe was, wel qua uiterlijk Hindoestaan, maar mijn moeder was moslim. Ik haat het koelieras en droom vaak dat alle koelies in hun reet genaaid worden in een groot concentratiekamp en daarna langzaam doodgemarteld worden, om een koelievrij Nederland te realiseren. ‘Ok, hierbij open ik onze geheime vergadering. Vandaag gaan wij onderzoeken waarom Nederland in principe koelievrij moet worden. Wie wil de eerste toespraak houden?’

Vergeet vooral niet dat het koelielanderras in Nederland nu gedegenereerd en zwak is. Je weet dat ‘blanke’ hollandse mannen langer zijn en een veel grotere penis hebben. Hierom is het logisch dat heel veel koeliemeiden vanwege hun biologische instincten bewust kiezen om lekker genaaid te worden door grootgeschapen blanken. Nu is dit helemaal lekker aan de gang hoor. Ik ken zat hindoestaanse vrouwtjes die echt wild uitnaaien met heel veel blanke mannen en af en toe ook een neger proeven.

Het anti-Hindoestaanse bij Dewanand is een hardnekkige kwaal, ontstaan uit een door niets gerechtvaardigde gedachtevirus terwijl zijn gedachtespinsels tot de meest infame, oneerlijke en onbezonnen geestesdwaling behoren, waar sommige geestverwanten van Dewanand ook aan laboreren. Het maakt je neerslachtig te zien hoe obstinaat hij elke minuscule scheet uit de Hindoestaanse gemeenschap opblaast tot een reuze walm en hoe hij elk hellevuur vanuit de Creoolse gemeenschap, waar hij zich mee vereenzelvigt, reduceert tot luciferskopformaat. Het is misschien te goedkoop en te kort door de bocht een persoon met een deviante mening te verslijten voor een lijder aan delirium. Enkel om deze ongeschreven fatsoennorm verplicht ik mezelf Dewanand te benaderen met desnoods een verkapte en geforceerde deferentie.

Geobsedeerde fantast
Dewanand slaat een weg in die hem ver verwijdert van de wetenschap, en legt voor zijn naar de paranoia aangrenzende gedachtegangetjes, groteske verklaringen af. Op basis van zijn gepubliceerde teksten zou je bijna denken dat hij last heeft van zenuwtics. Het lukt hem niet een Hindostaanse vrouw aan de haak te slaan en hij vindt van zichzelf dat hij door de Hindoe gemeenschap niet wordt omarmd en op z’n gemak geknuffeld.

Dewanand’s gevalsbeschrijvingen zijn alles behalve knap geformuleerd en halen qua dwingende logica in de verste verte het niveau van Jip en Janneke niet. Ze zijn stuk voor stuk net zo wonderbaarlijk kinds als Alice in Wonderland.

Ik ontmoette zelfs ooit een hindoemeisje tijdens een openbare puja in Rotterdam en zij bleek een wilde seksrelatie te hebben met een blanke hollandse man. Haar ouders wisten het en zij was nauwelijks 17 jaar. Is allemaal biologie kerel, meiden willen altijd de langste, dikste en hardste man, door hun simpele logica. Sociaal darwinisme zit in de rekbare vagina. Laat haar uitnaaien, het is haar karma om hindoehoer te zijn.

Volgens de freudiaanse mythologie heet dit infantiele seksualiteit die nauw verbonden is met een zondig verlangen waarbinnen de moeder gekoesterd wordt en de vader wordt gehaat. Freud illustreert dit met het Griekse drama Oedipus (over de zoon die zijn vader vermoord en zijn moeder trouwt) en concludeert daarbij dat dit inzicht universele betekenis zou hebben: álle mannen zouden leiden onder een in hun kindertijd verdrongen ‘Oedipuscomplex’. Daarna zou nog volgen de ontdekking van de penisnijd (een gemis waar ieder meisje problemen mee zou hebben) en het verknippen van de geest tot het kibbelende drietal ego, superego en id. Toegepast op Dewanand zou dit soort ontboezemingen bij hem kunnen worden ‘verklaard’ door middel van deze freudiaanse grabbelton. Succes verzekerd, want dankzij dit soepele begrippenapparaat, onmeetbare grootheden en de mogelijkheid om iedere redenering net zo logisch op zijn kop te zetten, kan de seksuele aberratie van Dewanand nader worden verklaard.

Dewanand is een krijsende wereldzuiveraar die toonloos meiert over zijn ideologische geinfecteerdheid. Je kunt stellen dat er van de sensuele beleving bij Dewanand als hierboven geciteerd, rudimenten zijn achtergebleven, eigenlijk bezinksels die al naar gelang zijn behoefte gereactiveerd zijn door de holle echo’s van zijn innerlijke. Zijn standpunten zijn vulgair en banaal en verschaffen eerder inzicht in de leegheid en properheid van deze figuur dan in de inhoud van zijn ronkende strijdgezang. In zijn doldrieste, onbebrilde overmoed wordt hij helemaal mataglap waarbij elk pijntje, elk kwaaltje, elk zieligheidje, elk zorgelijk scheetje bij hem en elk niet-meetbaar mirakeltje tot een wereldleed wordt gebombardeerd waardoor het moet overkomen alsof Dewanand een bevrijdende gedachte moedig op zijn schouders torst.

Hij is een figuur die sentimenten slijt, in ellende handelt en zijn eigen stompzinnige tekortkoming gebruikt als lanceerbasis voor zijn eigen lust en leven. Hij sleurt het leed desnoods met zijn blote knuisten uit de verste hoeken van de rimboe. Hij laat plompverloren een zak , gevuld met alles wat er door hem aan benauwde sentimentaliteit en schelle kwakzalverij is verkondigd, ploffen en roept dat hij lef en moed heeft en rigoureuze oplossingen aandraagt.

Rabin Gangadin

36 Reacties
 1. Reply
  Gast
  mei 11, 2007 om 10:40 am
  Gast

  Dewananad komt ook bij de isckon tempel in den haag (jan van gooienstraat). Daar doet het bestuur er niks aan als hij iemand lastigvalt. Dit soort mensen stimuleren hem om verder te gaan.

 2. Reply
  Gast
  mei 11, 2007 om 1:20 pm
  Gast

  Dus als er mensen worden lastig gevallen dan mag hij doorgaan omdat hij een Bhagavad Gita cursus had gevolgd? Dat is wat het bestuur mij vertelde. Erg zwakjes!

 3. Reply
  Gast
  mei 11, 2007 om 7:20 pm
  pandit/imam/rabein

  De tempel handelt correct.
  Hem moet je met bestrijden met karate-waardige standpunten i.p.v. hem de laan uit te sturen.
  Erg zwakjes man.

 4. Reply
  Gast
  mei 11, 2007 om 7:21 pm

  Helemaal mee eens! SufKuttige site met alleen maar copy paste nieuws.

 5. Reply
  Gast
  mei 11, 2007 om 7:21 pm

  Indianfeelings is onlangs zwar negatief in de picture gekomen omdat iedereen weet dat de verkregen subsdidiegelden gebruikt zijn voor het opzetten van amateuristische subwebsites zoals een webshop,ringtone en dating. Dewanand heeft IF hierop openlijk aangesproken en nu zit IF op de blaren! Je kan zeggen wat je wilt maar Dewanand heeft grotendeels gelijk.

 6. Reply
  Gast
  mei 12, 2007 om 5:10 pm

  wat een misseiljke man is dit zeg

 7. Reply
  Gast
  mei 13, 2007 om 11:39 am

  Ik ben absoluut geen fan van Dewanand, maar om nou een heel artikel over hem te schrijven puur om hem te grond in te boren vind ik nou ook niet echt getuigen van goede smaak. Had dan een gebalanceerd artikel met pro\’s en cons en evt een wetenschappelijk psychologisch profiel gemaakt. Dit is een beetje laag bij de grondse stemmingmakerij, precies wat Dewanand zelf ook doet.

 8. Reply
  Gast
  mei 13, 2007 om 5:09 pm
  BAHHHH

  ma eerlijk gezegd vind ik die overdreven vocabulaire in rg\’s schrijfstijl Te Overdreven hoor.. het pakt je gewoon niet, je kan het gewoon niet volgen soms en het is last but not least ontzettend.. BORING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Reply
  Gast
  mei 14, 2007 om 3:01 am
  HAHAHAHAHAHA

  WREEED

 10. Reply
  Gast
  mei 14, 2007 om 3:34 pm
  de schrijver reageert

  bent u op zoek naar een simpel vocabulaire en een intelligentievriendelijke schrijfstijl: Ga naar Waterkant .nl. alwaar u op uw wenken bediend kunt worden op de reflectie van uw overstelpende domheid.

  Talm niet te lang op Indian Feelings omdat die voor uw brein te belastend zou kunnen zijn.

  Uw paranoide ingevingen t.a.v.mogelijke fraude en corruptie kunt u het best ontladen bij een psychiater, gespecialiseerd in de achtervolgingswaan .

  Rabin Gangadin

 11. Reply
  Gast
  mei 14, 2007 om 3:35 pm

  Domme schrijfstijl.Effe serieus heeft dit te maken metr het feit dat er bij IF de subsidiefraude aan de kaak is gesteld?

 12. Reply
  Gast
  mei 14, 2007 om 6:46 pm

  Goed zo Rabin Gangadin! Die *** konjo van een Dewanand is een loser! *** dat hij is!

 13. Reply
  Gast
  mei 15, 2007 om 10:30 am
  Aan Schrijver!

  Je doet als waterkrant een domme site is! Nee Indianfeelings is pas een goede site met een rotte vormgeving, fraudeurs die subsidie aanvragen en dar misbruik van maken om commerciele produkten op te zetten. Stelletje sufferds! Sanoja is veel beter.

 14. Reply
  Gast
  mei 15, 2007 om 11:04 am
  DEWANAND KE CHOETTAR KE BAAR

  Deze man is gefrustreerd, welnu mijne mensen, hij heeft tijdens zijn jeugd veel meegemaakt.

  Kan je het hem dan kwalijk nemen? Ik vind wel dat hij heel seksueel gefrustreerd is; het gerucht gaat dat zelfs een aantal negers heb ooit van achter hebben genaaid, zo verklaard hij op kaise.nl :$

 15. Reply
  Gast
  mei 15, 2007 om 2:50 pm
  Singh

  Die man spreekt de waarheid de meeste hindustanen zijn tegenwoordig allemaal vebasterd. Sommige denken dat ze negers zijn en kleden zicht zo, anderen denken weer dat de blanke hun god is… heb echt geen goed woord voor de meeste hindustanen over.

 16. Reply
  Gast
  mei 15, 2007 om 3:49 pm
  Hi Folks

  Beste discussianten,

  Het heeft geen zin hier op deze wijze tegen elkaar ten strijde te trekken.
  Probeer de beargumentering
  zo veel mogelijk op peil te houden en van bijzaken geen hoofdzaken te maken.

  Bezien vanuit het vak onderzoeksmethodologie
  rammelt het betoog van Dewanand absoluut aan alle kanten. Ik begrijp al degenen die iets herkenbaars in het verbale toebereidsel van Dewanand menen te bespeuren, echter neemt dit niet weg dat enig vergelijkheid onderzoek,
  n.l. hoe zulk soort taferelen zich manifesteert binnen de Turkse, Marokkaanse, Iraanse, Iraanse, Afghaanse, Indonesische, Somalese etc. geheel op z\’n plaats zou zijn.

  Dewananand beargumenteert niets en legt ook niets uit. Zijn redenering spruit voort uit hypersubjectiviteit
  en persoonlijke antipathieen.

  Vele Allochtone vrouwen uit DIVERSE ETNISCHE GROEPEN ontworstelen zich aan de straffe houdgreep van hun mannen en zien in de
  Hollandse man de ware bevrijder. Of dit echt zo is, laat ik over aan het respectabele oordeel van de allochtone vrouw zelf. Het zijn dus niet uitsluitend Hindoestaanse vrouwen, waar Dewanand zich uitsluitend op richt.
  Het allesoverheersende feit moet toch blijven dat LIEFDE KLEURENBLKIND dient te zijn.
  Als de Hindoestaanse en andere vrouwen dit uit pure liefde doen, zijn wij niemand om daar ons oordeel over te geven.

  Als het gaat om fraude en corruptie, geven Nederlandse instellingen en instituties hier zelf het slechte voorbeeld toe. Als voorbeeld: Nederlandse publieke omroepen, die volledig draaien op centjes van de belastingbetaler; de departementen en andere overheidsinstellingen;

  Al deze subsidieslokkers hebben zich op grote schaal bezondigd aan fraude, valse boekhouding, onheuse besteding etc.

  Het is braaf op elkaar te letten maar doe het dan vanuit een soort integriteit en karaktervastheid en NIET vanuit een ressentiment.

  Rabin

 17. Reply
  Gast
  mei 15, 2007 om 4:32 pm
  Singh

  Zijn artikelen bevatten een groot kern van waarheid. De meeste hindustaanse vrouwens zijn tegenwoordig ook neukpoppen van blanken. Hij is nu ook bezig met een onderzoek Hindulife een kasteorganisatie is en onterecht subsidies ontvangt ter waarde van 200.000 euro van het Bedrijfsfonds voor de Pers. Stichting Hindulife zelf is omstreden, volgens de analyse van Dewanand, omdat zij een soort Hindustaans apartheidsbeleid toepast in haar selectie van leden, schrijvers, columnisten, nieuwsartikelen en vertegenwoordigers, wat volledig in strijd is met het verbod op openbare rassendiscriminatie.

  Maar dit zal je wel gelezen hebben op zijn site, en daar is niks verkeerd aan…

 18. Reply
  Gast
  mei 18, 2007 om 9:15 am
  Jay

  Meet Dewanand aka Waldo Doerga, de man van de poederbrieven ofwel de meest gestoorde hindoestaan van Nederland.

  Het is écht ongeloofelijk dat van alle etnische groepen in Nederland in onze eigen hindoestaanse gemeenschap zo een randdebiel als Dewanand rondloopt. In de kern heeft hij gelijk, maar zet zichzelf en ons volkomen voor lul door op een vernederende manier hindoestanen te kijk te stellen. Hij is volstrekt respectloos. En behoorlijk getikt.

 19. Reply
  Gast
  mei 21, 2007 om 3:59 am

  Dat jullie een artikel aan hem wijden. Echt jammer Indianfeelings deze man is geen aadacht waard. Zijn kruistocht tegen Hindu Life raakt kant nog wal

 20. Reply
  Gast
  mei 23, 2007 om 9:54 am
  offeren kennis

  namaskar Rabin Gangadin-ji,

  nog bedankt voor deze ondeskundige recensie van mij als Hindoeschrijver en onderzoeker. Ik waardeer het ten zeerste, maar moet je wel verklappen dat je nu zelf bewijst dat je over te weinig intelligentie en kennis beschikt om over iemand zoals mij te oordelen.

  Wijzen zeggen altijd:
  oordeel nooit te vroeg.

  Het is bekend dat mensen alleen datgene lezen wat zij zelf zijn. Nou, uit mijn 1,3 miljoen woorden tekst lees jij kennelijk alleen de seksistische, erotische, anti-hindustaanse en pornografische passages, dus je verraadt hiermee wat je zelf ziet, voelt en denkt over jezelf.

  Je zou ten minste de bronteksten moeten noemen van je citaten, met de bronlink, om je reputatie hoog te houden.

  Voor al het overige verwijs ik je naar mijn onderstaande teksten.

  Altecrea zal je ooit zuiveren van je bekrompen koelienisme ziektes.

  Dewanand
  Hindoe fundamentalist

  ps
  Tot zover dit betoog over offeren aan Altecrea. Feitelijk is dit alles gebaseerd op de directe, logische toepassing van de volgende vers uit het heilige geschrift, de Bhagavad Gita:

  Vers 4.33 O tuchtiger van de vijand, het offeren van kennis is hoger dan het offeren van aardse goederen. O zoon van Prtha, uiteindelijk stijgt het offeren van werk ten top in bovenzinnelijke kennis.

  Verwijzingen naar mijn theoretische teksten op Kritisch Podium Dewanand,

  Offeren aan Altecrea
  (schrijfwerk uit cel, mijn Geloof)

  Offeraar Dewanand
  Offercode WART0163
  Offerdatum woensdag 27 november 2002
  Offerlokatie Rotterdam, PI Noordsingel, cel CS16

  Algemeen concept Hindoeschrijver

  Offeraar Dewanand
  Offercode wfor1083
  Offerdatum dinsdag 5 oktober 2004

  WEBpublication EBOOK wart0201 / EPAGE 61 of 87
  Uitstervende Nederlanders
  Mein Kampf, deel 2
  SECTIE: 3.0. Heilige theorieen
  3.11. Portret van een Hindoe Fundamentalist

  Bron: Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.com

 21. Reply
  Gast
  mei 24, 2007 om 4:31 pm
  reactie Rabin Gangadin op Dewanand

  Quote:

  En denk vooral niet Rabin Gangadin dat jij Brahmaanse koelinist ben, … De carriere van Rabin Gangadin als schrijver verloopt op gelijke wijze als die van …

  Deze topic is onlangs nog besproken op de forums van http://www.indianfeelings.nl en http://www.waterkant.net door zekere Rabin Gangadin, die een haatcolumn schreef over …

  unquote:

  Als u zulk soort taal loopt te posten , mijnheer Dewanand, moet ik opmerken dat u zichzelf heel erg tegenspreekt.

  U beticht mij van een gedraging waar u zich zelf schuldig aan maakt.
  Welke gedragingen zijn dat ?

  * U schrijft zelf dat u zich aangesloten heeft bij blanke recht-extremisten om het Hindoestaanse soort uit te roeien. U conformeert zich aan de Negroide bevolkingsgroep omdat u daar de meeste affiniteit mee heeft. Hier is, wat mij betreft en volgens mij meerdere Hindoestanen, niets op tegen. U doet maar wat u niet laten kunt. Maar beseft u wel dat blanke rechts-extremisten tijdens hun morbide razzia veelal voorzien op het Negroide soort waar u graag van wilt afstammen ?
  Hoe dubbel en karakterloos bent u wel niet. Hier komt dan gelijk het vraagstuk van de intelligentie bijkijken.
  Hoe schat u uzelf nu in?

  Verder beticht u mij ervan dat ik middels mijn columns\’op IF haatcampagnes tegen het Negroide ras heb verspreid. Ik mag aannemen dat goed lezen bij u nog steeds lukt.
  Als u u eigen stukken hierboven leest, is daar geen sprake van haatcampagne, gericht tegen Hindoestanen ?

  Ik las ergens dat u een Delftse werktuigbouwkundig ingenieur bent. Qua ruimtelijk denken beledigt u vakgebieden als:
  * differentiaal meetkunde
  * vector analyse
  * functionaal-analyse
  * atoomfysika etc.

  omdat deze vakken doorgaans uw relativerings -en analytisch vermogen doen vergroten.
  Kennelijk heeft u hier cerebraal bezien niet veel profijt van kunnen trekken.

 22. Reply
  Gast
  mei 26, 2007 om 12:17 pm

  2. Update laatste nieuws: d.d. vrijdag 25 mei 2007 om 14:00 uur vlak na rechtszitting kortgeding
  Vonnis wordt uitgesproken op 5 juni 2007 door de rechtbank in Den Haag. Verwacht wordt dat Dewanand de zwaarste straf krijgt wegens behandeling bij verstek: 24 maanden gevangenisstraf en een boete van minstens 10.000 (tienduizend) euro, kontant te voldoen aan Stichting Hindulife. Wordt dit dan het roemloze einde van Dewanand?
  ——————————————————————————–
  1. Update laatste nieuws: d.d. vrijdag 25 mei 2007 om 11:30 uur
  Verdagingsverzoek van mijn advocaat is niet geaccepteerd en zaak wordt op dit moment bij verstek behandeld in kort geding. Nu krijgt Hindulife gelijk en Dewanand zal zwaarste straf krijgen wegens smaad, laster, belediging en aantasting goede naam, door het vonnis voorzieningenrechter, wegens ontbreken van een verdediging. Alle eisen worden dus toegekend aan Stichting Hindulife en ik moet daarna in Hoger Beroep gaan met mijn advocaat.

  tot zover deze eerste update.

 23. Reply
  Gast
  mei 27, 2007 om 1:47 am
  Jay

  Reeds vijftien jaar geleden voorspelde profeet drs. Hans Janmaat (1934 – 9 juni 2002) van de Centrum Democraten, dat er een bittere tweedeling dreigt te ontstaan in alle multiculturele gemeenschappen. Helaas luisterde niemand naar deze oernederlandse profeet, want men wilde koste wat het kost politiek correct blijven en struisvogelpolitiek bedrijven. Nu zijn wij de bedroefde ooggetuigen van een dolgedraaide multikul, waarin alle normen, waarden en identiteiten op losse schroeven staan. Men dient echter wel te beseffen dat de wereld van de zwartlanders nogal bont en grijsgekleurd is en dat er nu ook Hindoelanders gereïncarneerd zijn op Nederlandse bodem.

  en het gaat verder..

  \’De Hindoelander
  De echte Nederlanders zijn een \’blank\’ en ongepigmenteerd volk. Hierom is het niet goed voor hen als ik mijzelf kroon tot een Nederlander. Juist hierom heb ik besloten om mijzelf als een Hindoelander te beschouwen. Op deze manier bescherm ik de identiteit van de echte Nederlanders en zorg ik ervoor dat het zuiver blijft. Ik vervuil deze nationale identiteit door mijn aanwezigheid en integratie in de Nederlandse samenleving en moet er alles aan doen om dit te voorkomen. Immers egoïsme is niet goed. Ik wil geen last zijn voor Nederland, omdat dit land voor mij veel betekent. Hierom is het psychologisch verantwoord dat ik mijzelf als een Hindoelander beschouw. Ik toon hiermee dankbaarheid en eerbied voor het echte \’blanke\’ Nederlandse volk en respecteer hen. Als Hindoe fundamentalist is het voor mij beter om trots en eervol mee te doen met de Nederlandse samenleving, zonder deze te vervuilen of te schaden. Ik kan niet ontkennen dat ik een product ben van de Nederlandse samenleving en mij moet aanpassen eraan. Ondanks alles moet ik de oernederlanders accepteren en er alles aan doen om hen voort te laten bestaan, als een zuiver volk.\’

  en verder
  2. Hindoestanen zijn alle voedingsadviezen uit de Ayurveda vergeten en vreten zich vol vet, vlees (doksi) en zetmeel (roti). Hierdoor heeft het grootste deel van deze etnische groep last van diabetes en hoge bloeddruk. Zij zijn vergeten dat hun voorouders minstens tienduizend jaar armzalige rotirestjes uit vuilnishopen aten in India, als lagere paria kasten (chamars, candalas, sudras, hoeren) en hierom doodziek worden, als zij zich nu volvreten in een rijk land.

  en verder….
  ‘Een Hindoelander zoals mij heeft duidelijk een meerdimensionale identiteit. Dit betekent, in praktisch opzicht, dat ik mijzelf op een bepaalde manier Hindoelander(70,9%), Hindoe(55,9%), Nederlander(30,01%), Indiër(23,9%), Surinamer (0,001%), en zelfs een Aziaat(40,9%) en een Europeaan(20%), tegelijk voel(de percentages zijn gevoelsmatig bepaald, daardoor is de som niet exact gelijk aan 100%).(N.B. Een echte Amerikaan vertelde mij dat ik zelfs een Amerikaanse(10,1%???) denkwijze heb!!)

  Was ze net zo ziekelijk gestoord als jij dewanand. Een Amerikaan noemt je 10,1@ Amerikaanse… en je \’onderzoek\’ is afgerond?’

  Man jij bent een schande. Niet voor Nederlanders, want die nemen je niet serieus; ook niet voor Hindoestanen, want die nemen je net zo min serieus, maar voor je ouders..

  Echt een kansloze figuur. Moge ze je maar lang opsluiten….

 24. Reply
  Gast
  mei 28, 2007 om 10:39 am
  Bron: Kritisch Podium Dewanand

  aub bron vermelden bij citaten he. Zo vermelden:

  Bron: Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.com

  vermeld ook de titel en offernummer van de betreffende tekst. Want zo hoort het in een beschaafd land.

  Hindostanen zijn te primitief voor Nederland en moeten nog evolueren.

  OP naar een koelievrij Nederland.

  Dewanand
  Hindoe fundamentalist

 25. Reply
  Gast
  mei 29, 2007 om 9:28 am
  generaal nucleair verbale oorlogvoering

  Citaat I

  vermeld ook de titel en offernummer van de betreffende tekst. Want zo hoort het in een beschaafd land.

  Citaat II
  Hindostanen zijn te primitief voor Nederland en moeten nog evolueren.

  Citaat III
  OP naar een koelievrij Nederland.

  ad I) Leer eens zelf al je beweringen te adstrueren middels opgave van jouw vermeende geraadpleegde literatuur en pulker niet alle wetenswaardigheden uit je wang-snee-wang( = kont). Want zo hoort het in een beschaafde maatschappij waar er sprake is van wetenschappelijke kennis.
  Je leutert erop los zonder je gedachtegoed nader te onderbouwen. Je citeert rakelings teksten uit de Bhagawad Gita zonder er een tekstverklaring op los te laten.

  adII) Ho, Ho. Wat versta jij onder modern. Noem eens een aantal Westerse verworvenheden
  waarin Hindoestanen zich niet hebben kunnen manifesteren.
  Is het jou bekend dat Hindoestanen in Nederland uitgeroepen zijn tot de zich best aangepaste bevolkingsgroep van Nederland ? Uiteraard zullen er sectoren zijn waarin geen Hindoestaan te bekennen zal zijn, en so what ! Verder zullen er nog steeds enkele Hindoestanen zijn die in Nederland op dezelfde wijze voortleven als hoe zij ooit gedaan hebben aan de oever van een irrigatiekanaal, kabbelend ergens in het verre Suriname. Dit soort tendenzen is ook zichtbaar onder de Marokkaanse, de Turkse, de Somaleze etc.bevolkingsgroepen in Nederland. Waarom is uitgerekend de Hindoestaan gelazerd op het netvlies van jouw optische kastanjes, waar ook nog eens de staar op talmt?

  adIII) Als het hier zou gaan om een bevolkingsgroep die zich dusdanig opruiend, ordeverstorend, rovend, stelend, provocerend, aandacht opeisend zou opstellen, zou ik
  enig begrip kunnen opbrengen voor dit standpunt. De groep waarover jij dit gedachtegoed het best zou kunnen prijsgeven, voel jij je zeker weer te schijterig tegenover. Wat dit betreft lijd jij aan een onoverkomenlijk geestelijk tekort , hetwelk jij brutaal projecteert op een bevolkingsgroep waar jij ver van bent afgedreven maar die jij, evenals jouw Creolen, op afstand staat de trotseren.

  Hindoestanen zijn kieskeurige mensen en zijn alles behalve goedkoop en laagdrempelig( uitzonderingen daar gelaten ). Zij zijn weliswaar te veel territorium gericht maar geven op een positieve, weldadige en constructieve wijze invulling aan hun eigen bestaan. Zij geven absoluut het goede voorbeeld tot het behoedzaam hanteren van en omgaan met de kenniseconomie. Misschien is de cooperatie bij hen heel ver te zoeken. Maar dat kan ook volkseigen zijn.

  Uiteraard komen er onder hen, zoals bij zelfs de Nederlanders en andere bevolkingsgroepen,excessen voor als:

  * huiselijk geweld
  * kindermishandeling
  * criminaliteit
  * sexuele problemen
  * incest
  * etc. etc.

  maar is dat dan een grondslag om Hindoestanen in z\’n algemeenheid te compromitteren ?

  Rabin

 26. Reply
  Gast
  mei 29, 2007 om 4:29 pm
  Ramautar

  Je moet deze man niet te serieus nemen. Lees zijn site als ik, en je lacht je suf! Schaam je niet voor hem, wat heb JIJ met hem te maken!!!

  Aan de schrijver Gangadin:
  Als iemand kritiek (terecht of niet) heeft op je schrijfstijl
  dan hoef je diegene niet meteen verbaal af te branden.
  Helemaal daar zijn kritiek niet op u als persoon gericht was.

 27. Reply
  Gast
  juni 6, 2007 om 9:05 am
  Reactie Tijdschrift Oso aan Rabin G

  Sorry: heb nooit iets van je m.b.t. OSO ontvangen. Mijn aanval is niet op jouw persoon gericht maar op jouw tekstuele bijdragen. Kortom: mijn tekst spreekt tegen de jouwe.

  Rabin

 28. Reply
  Gast
  juni 6, 2007 om 9:08 am
  Tijdschrift Oso aan Rabin G

  namaskar Rabin Gangadin-ji,

  je schrijft best goed, mijn petje af voor je.

  IK mailde jou al om in tijdschrift Oso voor surinamistiek te gaan publiceren. Jij reageerde niet en publiceert nu deze slappe tekst over mijn persoon.

  Kom wees een Hindoeman van naam en eer en ga strijden in Oso waar Afro surinamers alles van hindostanen en koelienisten afkraken en de grond inboren.

  adres Oso
  wim Hoogbergen

  kopersjagershoek 13
  3981 SB Bunnik
  E w.s.m.hoogbergen@fss.uu.nl

  uitgegeven door Koninklijk instituut voor taal land en volkenkunde

  of mail mij, voor de laatste twee nummers.

  dewanand
  waldo@wanadoo.nl
  Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.com

  ps
  je moet niet als een wilde en hoerige vismarktmeid allerlei onzin over een trotse Hindu warrior zoals mij publiceren, maar gewoon met je bruine billen bloot je echte vijanden aanvallen. Ik ben verketterd en kasteloos nu in achterlijk blank Nederland en heb soms zin om als een gek echte bommetjes te gaan gooien, als moslim extremisten.

 29. Reply
  poorhindu
  mei 28, 2008 om 4:06 pm

  namaskar alle medehindoes,

  Ik ben een taboeloze criticus en hou van satire en overdrijven, maar dat moet toch kunnen jonges. In een liberale democratie moet er toch vrijheid van meningsuiting zijn. Hindostanen kunnen gewoon niet tegen kritiek en vooral niet tegen de harde waarheid. Waar is de Hindoe Dharm? Waarom is sarnami een dode taal? En waarom heeft niemand een intelligente visie op de Hindoestanen in diaspora? Kijk eens online, mijn publicatie hindostaanse immigratie en lees mijn plan voor de Vedical Union. Ja, gek kan je mij vinden, maar dan wel geniaal gestoord.

  Hindostanen, wordt volwassen en leer om met kritiek om te gaan, zou ik zeggen ter besluit.

  Dewanand
  website: Kritisch Podium Dewanand
  Delft

 30. Reply
  kunal
  maart 7, 2010 om 8:31 pm

  De opiniemaker Rabin haalt alles uit de kast om indruk te maken op de lezer. Gemiste kans om constructieve kritiek op Dewanand te leveren. Hij is misschien voor jouw wat hard in taalgebruik. Maar zachte heelmeesters………

  Bij bewustwording hoort ook hier en daar wat shock-therapie

  Kunal

 31. Reply
  Rajput
  april 21, 2010 om 10:24 pm

  Dewanand moet gewoon keihard tot bloedend toe gegrepen worden in zijn reet! Dat laat hem wel anders gaan zingen. hij weet gewoon niet van ophouden! Zooo gefrustreet maar goed dat zou ik ook zijn met een moslim moeder en een labiele vader! Ja labiliteit is zijn erfstuk want meer heeft die klaploper niet!

 32. Reply
  Iemand
  april 25, 2010 om 3:11 pm

  Rabin Gangadin,
  hoe is het met de hielenlikker michiel van kempen (kleinletters.)
  Is die teef nog-steeds bezig de ”Surinaamse Literaire Domein” eigen te maken?

 33. Reply
  Iemand
  april 25, 2010 om 3:13 pm

  Rabin Gangadin,
  hoe is het met de gek michiel van kempen (kleinletters).
  Valt hij je nog-steeds lastig?
  Draai hem een klap!!

 34. Reply
  antwoordapparaat
  april 26, 2010 om 9:11 am

  GEDEELTE VAN EEN SOMMATIE

  De heer R. Van Kempen
  Rue des Hottes 5
  5100 Dave (Namur) België

  Inzake:GANGADIN/VAN KEMPEN
  Dossiernummer:24051 EH/EH
  Uw referentie:
  Datum: 26 april 2010
  Rechtstreeks e-mail: e.hunneman@vanslagmaat.nl

  Geachte heer Van Kempen,

  Tot mij heeft zich gewend de heer Rabin Gangadin, wonende te Utrecht met het verzoek zijn belangen te behartigen terzake het navolgende.

  In het jaar 2003 heeft u een proefschrift gepubliceerd onder de titel “een geschiedenis van de Surinaamse Literatuur”. Dit proefschrift is uitgegeven door uitgeverij De Geus te Breda. Dit proefschrift wekt de indruk een gezaghebbend handboek te zijn op het gebied van de Surinaamse Literatuur, dat gebruikt kan worden als naslagwerk.

  In dit proefschrift gaat u onder andere in op de literaire werken en de persoon van mijn cliënt. U schrijft daarin onder andere dat, ondanks dat cliënt universitaire titels voert, navraag bij verschillende universiteiten in Nederland heeft geleerd dat zijn naam nergens als gegradueerde voorkomt. U formuleert het in uw proefschrift als volgt:

  “In 1974 ging hij naar Nederland, waar hij naar eigen zeggen verschillende studies aanvatte. Hij voerde jarenlang de ingenieurstitel en zou in 1998 zowel in Florida als in Wageningen gepromoveerd zijn, maar zijn naam komt bij geen enkele universiteit in de lijst van gegradueerden voor.”

  De inhoud van deze passage is onjuist.

  Cliënt voert onder andere de ingenieurstitel verkregen na het succesvol afronden van de studie Rurale Ontwikkelingsstudies aan de Wageningen Universiteit (NL). Voorts heeft cliënt een doctoraal examen in de sociale wetenschappen met succes afgerond in Utrecht/Suriname. Dit komt overeen met een Nederlands doctoraal examen in de in de sociologie, hetgeen hem het recht geeft om de titel doctorandus te voeren. Verder promoveerde Gangadin in 1998 tot Ph.D.in de sociale economie aan de Cosmopolitan University te Florida.
  Uw publicatie is onjuist. In uw proefschrift schrijft u dat u navraag heeft gedaan omtrent het feit dat cliënt al dan niet zou zijn afgestudeerd. Cliënt twijfelt ernstig of u dit daadwerkelijk heeft onderzocht. Indien u zorgvuldig onderzoek had gedaan bij Nederlandse Universiteiten, dan had u in ieder geval de afronding van de studie aan de Wageningen Universiteit kunnen achterhalen.

  Als gevolg van uw onzorgvuldige onderzoek heeft u onjuiste informatie over cliënt verstrekt. Hiermee heeft u onrechtmatig gehandeld. De eer en goede naam van cliënt wordt door de inhoud van uw proefschrift aangetast.

  Cliënt ondervindt ernstige hinder als gevolg van deze onrechtmatige publicatie. De tekst over mijn cliënt wordt letterlijk door u en/of anderen op meerdere websites op internet aangehaald. Het gevolg hiervan is dat cliënt niet of nauwelijks wordt uitgenodigd op sollicitatiegesprekken en dat cliënt na een sollicitatiegesprek alsnog wordt afgewezen. In afwijzingen van de sollicitaties wordt rechtstreeks naar uw dissertatie verwezen. Uit onderzoek van cliënt is gebleken dat u mede verantwoordelijk bent voor de inhoud van de pagina op wikipedia die aan cliënt is gewijd.

  Nu cliënt steeds wordt afgewezen als gevolg van uw onjuiste publicatie ondervindt cliënt schade. Deze schade is aan u toe te rekenen. Deze schade bestaat onder andere uit schade als gevolg van aantasting van de eer en goede naam van cliënt en inkomensschade.

  Cliënt vordert van u dat u uw proefschrift, waarin de gewraakte publicaties staan, niet langer publiceert. Daarnaast vordert cliënt van u dat u de gewraakte passage in uw proefschrift rectificeert middels een advertentie in een landelijk Nederlands dagblad, een landelijk Surinaams dagblad en door middel van aanpassing van de pagina op Wikipedia, die aan cliënt is gewijd. Reeds eerder heeft u soortgelijke uitspraken op de blog van de Werkgroep Caraïbische Letteren gedaan en heeft u na klachten daarover, deze uitspraken van de blog doen verwijderen.

  Hoogachtend,

  Mr. E. Hunneman

 35. Reply
  Devanand
  april 26, 2010 om 1:15 pm

  Aan al mijn homo-Hindoes:

  Ik ontvang jullie graag in privé op mijn adres:

  Dirk Costerplein 131
  2624 TV Delft
  tel. 015- 25 711 53

  Groepsseks vind ik tot nu toe het fijnst omdat onze Hindoejongens niet groot zijn geschapen.

 36. Reply
  Homegirl
  juni 21, 2011 om 9:40 am

  Per toeval kwam ik op deze site en heb ik enkele teksten (met heel veel moeite) gelezen van meneer W. Doerga.
  Ik geloof in vrijheid van meningsuiting, maar sorry hoor, dat dit gepaard moet gaan met zulk walgelijke taalgebruik, m’n maag draait er letterlijk van. Opvallend is ook de vrouwonvriendelijke houding.
  In alle geloven, culturen, volkeren zitten rotte appels, natuurlijk heb je veel schijnheiligheid binnen de hindoestanen in NL, maar misschien zou het beter zijn om i.p.v. de slechte dingen, de goede en positieve kanten te belichten. Want die zijn er ook zeer zeker!
  Dat wilde ik even kwijt. Bedankt en Namasté.

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled