Brief tegen PvdA-raadslid vol met onwaarheden


DEN HAAG – Het Haagse PvdA-raadslid Rabin Baldewsingh wordt beschuldigd van belangenverstrengeling. In een brief aan het college van burgemeester en wethouders, ondertekend door negen mensen, staat onder meer dat hij subsidies regelt voor zijn eigen initiatieven en andere projecten tegenhoudt. Bij navraag nemen diverse ondertekenaars van de brief afstand daarvan.

Drie van de negen ondertekenaars laten weten dat hun naam ‘ten onrechte’ onderaan de brief staat. Dat doen ze anoniem, omdat ze niet met die brief willen worden geassocieerd. Ze zeggen dat de opsteller Krish Jarbandhan handelt uit ‘persoonlijke rancune’ jegens Baldewsingh.

De ondertekenaars sympathiseren met de nieuwe Haagse politieke partij Solidair Nederland. Solidair Nederland zelf echter ‘verafschuwt de laag-bij-de-grondse manier van haatzaaien’ in de betreffende brief, terwijl Baldewsingh ‘zoveel heeft gedaan voor de stad’, aldus lijsttrekker Waldi Bharos.

In de brief staat ook dat het raadslid de huisvesting van het Jnan Adhin Instituut (JAI) heeft tegengehouden om zijn eigen documentatiecentrum voorrang te helpen verlenen. Vice-voorzitter Chan Choenni van het JAI distantieert zich eveneens van de brief en zegt dat de beschuldigingen ‘onwaar’ zijn en dat dit ‘kinnesinne’ betreft. De opsteller van de brief is overigens niet bereikbaar voor commentaar.

Baldewsingh zegt in een reactie dat hij vier jaar geleden op eenzelfde manier werd beschuldigd in verkiezingstijd en dat hij zich ‘moeilijk kan verweren tegen zo’n lage vorm van smaad’.

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties
 1. Reply
  Gast
  februari 16, 2006 om 2:16 am
  Turbo

  Baldewsingh, is gewoon een rat. voor de juistheid lees maar
  http://www.denhaag.org/news/comments.php?category=7&id=852#readcomments

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled