Pravini: geen seks, maar ‘sexyness’


DEN HAAG – Haar voornaam is meteen haar artiestennaam: Pravini. Baboeram, haar achternaam is bedoeld voor privé-doeleinden. Zo houdt ze haar privéleven en haar zangcarriere gescheiden. Thuis ben ik rustig en zit ik gewoon televisie te kijken. Op het podium ben ik heel anders. Het lijkt wel alsof mijn alter-ego dan opkomt. Dan is Pravini even géén Baboeram.”

De kersverse R&B-zangeres Pravini is 21 jaar en is nu al bezig met haar eerste album. De eerste vier liedjes zijn al klaar, nu de rest nog.

Van haar eerste nummer ‘Cuz’ I’m a lady’ (‘omdat ik een dame ben’) is inmiddels een single en een videoclip van uitgekomen. Die video komt zondag op de muziekzender MTV en draait ook al op lokale tv-stations.

De hindoestaanse Pravini is geboren en getogen in Den Haag. Het feit dat ze hindoestaans is, is af te zien aan haar uiterlijk: licht getint, zwart haar en tenger gebouwd, voor velen gemakkelijk te verwarren met een Indiase schone.

Ze is al sinds haar zesde bezig met het maken van muziek. Op die leeftijd mà³est ze op pianoles van haar moeder. Nu kijkt ze daar met veel plezier naar terug, want als ze dat niet had gedaan zou ze misschien nooit zo ver zijn gekomen. .„Mijn gevoel voor muziek is toen aangewakkerd en ik ben er nooit meer vanaf gekomen. Ook al zou mijn moeder het nu willen. De muziek blijft in mij. Muziek is een ritueel.”

Het gezin Baboeram staat helemaal op z’n kop. Broertje Amrit van 15 jaar is misschien wel de grootste fan. Vader en moeder managen haar en steunen haar daarom ook door dik en dun. De rest van de familie is trots. Hoewel er weinig hindoestaanse invloeden in de clip – alléén de acteur en actrices en de zangeres zijn hindoestaans – de hele familie kijkt naar de tv als hun dochter, kleindochter, nicht of nichtje op dat scherm verschijnt. .„Geen seks, maar sexyness.”

Pravini zingt overwegend mainstream muziek die commercieel van aard is. .„Dat is misschien wel waar, maar ik doe toch wat ik leuk vind en dat is toevallig R&B, mainstream en commercieel. Het belangrijkste is dat ik mijzelf daar écht in kwijt kan,” zegt Pravini.

Dat ze zichzelf kan zijn is ook de reden dat ze zich nooit voor iets als Idols heeft opgegeven. .„Daar wordt je opgeklopt tot iemand anders. Ook moet je andermans liedjes zingen en ik zing liever m’n eigen songs.”

Pravini schrijft zelf haar songteksten en componeert haar eigen muziek. Dat laatste heeft ze geleerd op het Berklee College of Music in Boston. Op dat ‘Fame-achtige’ conservatorium volgde ze een cursus jazzpiano. .„Geweldige ervaring! Daar is Quincy Jones, de producer/songwriter van Michael Jackson, ook afgestudeerd.”

Pravini heeft een aantal voorbeelden: Michael Jackson, Alicia Keys, Aretha Franklin en Jill Scott. Ze houdt van alle soorten muziek, ze noemt zichzelf dan ook een échte ‘urbangirl’.

Haar songs gaan over haar kijk op het leven. Ze wil niet met minder genoegen nemen en altijd voor het beste gaan. En waarom? .„Omdat ik een dame ben!”

OUDERS EN MANAGEMENT

Moeder Sitla Bonoo en vader Dew Baboeram vormen het management van Pravini Productions, het bedrijf dat hun dochter aan het publiek en de media presenteert. Pravini Productions hangt nu nog onder hun Haagse projectmanagement- en onderzoeksbureau Amrit Consultancy. Maar het is de bedoeling dat Pravini Productions gauw zelfstandig draait.

Omdat het duo totaal geen ervaring had met de muziekindustrie heeft ze voordat ze aan dit project begon ruggespraak gehouden bij deskundigen uit het circuit. Zij hielden de ouders van Pravini alleen ‘spookverhalen’ voor. Althans dat blijkt achteraf. Het zou moeilijk zijn om publiciteit te krijgen voor haar single, maar niets bleek minder waar. Een brief met een single en dvd van de videoclip bleek voldoende. MTV belde dinsdagmorgen 14 februari zelf om haar uit te nodigen voor komende zondag 19 februari. Natuurlijk hebben Bonoo en Baboeram eerst flink geà¯nvesteerd in de clip: cameraman ingehuurd, producer Yvette Forster en choreografe Jenny Mangar aangesteld, audities voor de acteurs en actrices georganiseerd en de druk van de cd en dvd geregeld.

Hotel Westin in Rotterdam heeft de hotelkamer voor de opnames gesponsord.

Pravini’s ouders zien een glorieuze toekomst voor hun dochter weggelegd. Volgens hun heeft ze een aantal sleutels voor succes: haar hindoestaanse roots, want India is ‘hot’, haar schoonheid, haar bevlogenheid en last but not least haar muzikaliteit.

PASPOORT

Pravini Baboeram

Geboortedatum: 9 januari 1985.

Geboortepl;aats: Den Haag.

Opleidingen: Gymnasium Haganum in Den Haag en nu de studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Berklee College of Music.

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties
 1. Reply
  Gast
  februari 26, 2006 om 5:33 pm

  geweldig zeg.
  ga zo door.
  maarrr…ik lust nu wel een fotootje van haar? 😉
  waar kan ik het zien?

 2. Reply
  Gast
  maart 17, 2006 om 3:45 pm
 3. Reply
  Gast
  januari 29, 2007 om 3:30 pm
  Mocro_chicka

  Hey sissa ga zoo door ik ben helemaal weg van je track: cuz i’m a lady yo go chicka respect 😉

 4. Reply
  Lenne
  januari 26, 2011 om 12:18 am

  Lieve Pravini,

  Ik ben trots op je en ga zo door !!!!
  Je bent al heel ver gekomen op zo’n jonge leeftijd in de muziekwereld,
  Weinig hindoestanen van Surinaamse komaf hebben dit bereikt waar jij nu staat.
  Geweldig en natuurlijk heel veel dank aan je ouders die je hierin hebben gestimuleerd

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen