Nederlands eerste ANTI-DIEET programma


Nederlands eerste ANTI-DIEET programma. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking wil afvallen, een overgrote meerderheid begint aan het zoveelste dieet. Wat de ‘dieet goeroes’ gemakkelijk weglaten uit hun bestsellers is dat dieet eerder de start is van een vicieuze cirkel en het jo-jo effect. Oorzaak hiervan is dat dieten voor de meeste mensen minder eten betekent, en dat zorgt vaak voor een tekort aan calorieopname. Als we te weinig energie binnen krijgen, dan gaat ons lichaam de energie ergens anders vandaan halen, nl van onze spieren, we gaan als het ware spierweefsel verbruiken, en dat zijn nu juist de verbrandingsmotoren van ons lichaam.

‘Overgewicht is een gevolg van een leefstijl en kan ook alleen met leefstijl effectief aangepakt worden. We hebben geleerd om op een bepaalde manier te leven en te denken, en zonder die leefstijl structureel aan te pakken blijven we middeltjes zoeken in het jo-jo effect, elk jaar weer opnieuw’, aldus John van Heel, schrijver van het Leefstijl Plan, het eerste Anti Dieet programma van Nederland.

Op www.nationaalgezondheidsplan.nl is het plan gratis te downloaden, in het nieuwsbericht op de site. Het plan biedt 4 stappen, inzicht, kennis, actie en resultaat, een stappenplan om het eigen gedrag te vormen. Van Heel legt uit; ‘als we in onze jonge jaren geleerd hebben om weinig te bewegen en ongezond te eten, dan is het van belang dat we een duidelijk beeld hebben van wat we willen en ook effectieve actie ondernemen, gedragsmatig, maar ook als ondersteuning mentaal en waar mogelijk sociaal. Het leefstijl plan biedt daarvoor een gemakkelijk stappenplan’.

Iedereen kan overigens gratis een persoonlijke leefstijl website aanvragen, waar je leefstijl-, gezondheid- en BMI analyse kan doen, een beweeg monitor kan bijhouden voor jezelf en zelfs leefstijl cursussen kan volgen. Kijk op www.nationaalgezondheidsplan.nl

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 11, 2007 om 7:53 pm
  Super plan

  Heb plan gedownload, lekker duidelijk en lijkt me wel echt de enige manier..

  Groetjes,

  Carla

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled