Mandir Zoetermeer


 Zoals bij menigeen wellicht bekend, is het Hindoeisme opgedeeld in twee stromen, t.w. de Arya Samaadj en de Sanatan Dharm. Vanuit deze optiek is er een bouwplan geconcipieerd met de intentie in de gemeente Zoetermeer een Mandir te doen verrijzen die voornamelijk dienst zal doen als een Hindoe spiritueel centrum. Genoemde stromen vertegenwoordigen gezamenlijk het begrip AUM. In het planconcept lopen twee bogen naar het midden toe alwaar ze elkaar snijden.

Het Aryadeel beeldt de lucht uit terwijl het Sanatandeel het vuur vertegenwoordigt. Te midden van deze tweeledige Mandir wordt er een waterfontein neetgezet. De ronde lijnen van de koepels lopen door in de aarde. In het midden van de voorzijde van de Mandir komt de zonterwijl er aan de achterzijde een klok wordt geplaatst.

ImageAan het gedeelte dat de Sanatan belichaamt zullen er zeven koepels worden toegevoegd die beurtelings de Brahma, Vishnu, Shiva, Laxmi Doerga, Sarawatie en Ganesh vertegenwoordigen. De hoogte van de eerste vijf koepels is gelijk , twee wat groter waarvan de grootste de Brahma is en de andere Dhoerga. Onder de koepel boven op het dak van Arya Samaj zullen meditatie en hawan plaats vinden. De Arya Samaj en de Sanatan dharm hebben de verantwoordelijkheid voor de realisering van dit bouwplan op zich genomen.

 

Laxmi Narayen Mandir
Hindoe spiritueel Centrum
Zoetermeer
Help mee aan de bouw van de Mandir

Kijk ook op de website van http://www.mandirzoetermeer.nl  

 

Image

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen