Abortus ook onder hindoe’s?


Stel je bent een hindoestaanse vrouw en je komt erachter dat je zwanger bent. Normaal gesproken is dat leuk. Veel vrouwen smachten naar dit moment van geluk. Toch kunnen er omstandigheden zijn, waardoor dit geen zegen uit de hemel voor je is. Stel je bent ongehuwd zwanger, stel je bent verkracht, stel je zit nog op school en bent zelf nog te jong om een kind op te voeden, stel je wilt carrière maken, stel je wil gewoon geen kinderen, er zijn zoveel motieven denkbaar. De tijd dringt, wat doe je? Laat je het kind komen? Voed je het zelf op? Sta je het kind af voor adoptie of pleeg je abortus? Mag je als hindoestaanse vrouw aborteren?

Vanuit religieus oogpunt bekeken, mag abortus niet tenzij het leven van de vrouw gevaar loopt. Gelovigen leggen dit uit als dat abortus alleen toegestaan is indien de moeder gedurende de zwangerschap of tijdens de bevalling direct gevaar voor haar leven loopt. Met andere woorden allen bij levensbedreigende situatie vanwege de zwangerschap of bevalling zelf.

Ik vraag mij dan af in hoeverre je kan spreken van gevaar. Kan het maatschappelijk niet geaccepteerd zijn van een ongehuwde vrouw dan ook onder dat gevaar worden gezien? Immers ook in 2007 wordt er nog steeds op dames die ongehuwd een kind krijgen, maar ook op het kind zelf wordt neergekeken. Men wordt bestookt met roddelpraatjes, mannen kijken naar de dames als dat zij met Jan en alleman het bed zouden delen. Daarnaast kun je als vrouw door je familie, vrienden, kennissen verstoten worden als je het kind laat komen. Maar ook als je bijvoorbeeld wel gehuwd bent en je hebt te maken met huiselijk geweld. Laat je dan het kind komen? Wat als je kind voor je eigen ogen mishandeld wordt? Als moeder ga je daar toch ook minimaal psychisch onder leiden?

Als ik het vanuit het oogpunt van het kind bekijk kom ik ook niet ver. Want als je als ongewenst kind opgroeit, kun je dan toch de liefde, aandacht, steun en begeleiding krijgen die je nodig hebt, waar je in feite recht op hebt?

Waar ik eigenlijk in dit betoog heen wil is, dat abortus wat in beginsel in de vedische filosofie als moord gezien wordt, voor sommigen onder ons juist leven kan betekenen. Want maatschappelijke acceptatie, namelijk het ergens bij horen, is een primaire behoefte van ieder mens. Zolang wij als maatschappij niet ruimdenkend genoeg zijn, mogen wij ons eigenlijk niet focussen op de focus van anderen.

Nandenie

3 Reacties
 1. Reply
  een gast
  augustus 17, 2007 om 9:08 am
  Ongewenst Zwanger

  Om mij heen ken ik meerdere Hindoestaanse meisjes die abortus hebben gepleegd. Zelfs 1 die het al meer dan 4x heeft gedaan.
  Bij de meeste is de reden dat ze bang zijn voor de reactie van hun ouders. 2 Hebben ervoor gekozen omdat een kind niet past in hun carriere plannen.
  Ook ik ben vorig jaar ongeplanned zwanger geraakt. Toch heb ik er als enige van mijn vriendinnen voor gekozen om het kindje te houden. Ook ik was bang voor de reactie van mijn ouders, en niet onterecht want ze waren ontzettend boos. Ik ben bij mijn vriend ingetrokken en na een paar dagen kreeg ik weer contact met mijn ouders.
  Nu heb ik een gezonde zoon van 9 maanden en heeft hij de meest geweldige nani en nana.

  Misschien lezen meiden die nu zwanger zijn dit verhaal hier, en ik wil ze iets zeggen.

  Meiden wees niet bang voor je ouders, 9 van de 10 keer komt het wel goed. Je word niet zomaar zwanger een kind is een gift van god. Ik ben zelf door de pil heen zwanger geworden. Hou altijd in je achterhoofd dat je evt zwanger kan worden, met alleen een voorbehoedsmiddel heb je geen 100% zekerheid. Wil je echt geen kind, doe het dan ook niet.

 2. Reply
  vrouw1
  februari 13, 2008 om 10:50 pm

  ik was zwanger.en me vriend liet me alleen zitten.hij had een andere bitch gevonden.ik ben toen alleen verder gegaan.niemand wist dat ik zwanger was.na bijna 6 maanden is mijn baby in me buik overleden.ik heb heel veel verdriet gehad.ik ben er nog steeds niet over.ik wou heel graag een kindje.nu dat ik ouder ben wil ik geen kindje meer omdat ik bang ben dat het me weer overkomt.ik hoop dat hij zijn straf krijg,want god slaapt niet.ik hoop dat hij heel ongelukkig wordt.mijn baby had ook het recht om te leven.al was ik alleen.

 3. Reply
  vieze hoere
  oktober 5, 2008 om 11:40 am

  waarom laat je je dan ook naaie voor het huwelijk slette

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen