Korte films voor oudere migranten over zorgverzekering


Utrecht, 23 november 2006. Korte films voor oudere migranten over zorgverzekering in negen talen.

‘De nieuwe zorgverzekering…een jaar later’ is de titel van een speciale voorlichtingsfilm die in negen talen ingaat op de stand van zaken van de Nederlandse zorgverzekering. Wat is het verschil tussen basispakket en aanvullend pakket? Wat kan ik doen bij verhoging van de premie? Of hoe zit het met die zorgtoeslag, kortingen en no-claim?

Op de dvd staan 10 minuten durende voorlichtingsfilms, zowel in het Turks, Marokkaans, Spaans, Chinees, Hindostaans, Servo-Kroatisch, Papiamento, Moluks en het Nederlands. De meeste acteurs zijn zelf oudere migrant. Alle taalversies zijn opgenomen volgens hetzelfde script en spelen zich af in de wachtkamer van een huisarts. Aan de dvd is een handleiding gekoppeld waarin staat beschreven hoe je de film kan gebruiken om (oudere) migranten te bereiken en toelichting op aspecten van de zorgverzekering. De dvd is bedoeld voor iedereen die een groep oudere migranten wil informeren over de nieuwe zorgverzekering (stand van zaken eind 2006). Daarnaast is er -speciaal voor migrantenomroepen- een dvd met een kortere, 4 minuten durende versie te bestellen.

De films zijn ontwikkeld door ANBO voor 50-plussers, die het secretariaat voert van het RTOM (Ronde Tafeloverleg Oudere Medelanders). Het project is samen met het Landelijk Overleg Minderheden en het NIGZ opgezet. De dvd en de handleiding voor migrantenvoorlichters evenals de dvd voor migrantenomroepen zijn -zolang de voorraad strekt- gratis te verkrijgen bij ANBO, afdeling verzending, Postbus 18003, 3501 CA Utrecht. Of te bestellen via e-mail: verzending@anbo.nl onder vermelding van ‘dvd migrantenvoorlichters’ of ‘dvd migrantenomroepen’.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen