Het Indiase dans- en zangspektakel Bharati komt terug!


Amsterdam, september 2008 – Bharati is een kleurrijke voorstelling vol met Indiase dansen en muziek. Deze groots opgezette show heeft de afgelopen twee jaar furore gemaakt in heel Europa en is vanaf 24 oktober t/m 27 november weer in Nederland. Michel Sorbach vertelt een traditioneel liefdesverhaal. Dit leidt de toeschouwer langs opzwepende songs en ritmische dansen, die een combinatie zijn van traditionele Indiase en westerse elementen. Bharati brengt een vleugje India in de Nederlandse theaters. Kleurrijke Indiase kostuums, de betoverende livemuziek en vooral de fenomenale danscapaciteiten van de dansers en danseressen maken deze voorstelling tot een onvergetelijke ervaring. Temperamentvolle massascènes worden afgewisseld met verstilde poëtische momenten.

Bekende traditionele Indiase en Bollywood songs als Kehna Hi Kya, Bole Chudiyan, Nimbooda en Silsila worden in het Hindi gezongen door 5 solisten. Het 10-koppig live orkest bespeelt typische Indiase instrumenten als de sitar, shehnai, santoor, sarangi, bansuri en het harmonium. Het dansensemble bestaat uit 45 van de beste dansers uit India.

Het verhaal
Bharati betekent letterlijk ‘van India’ en vertelt op een muzikale wijze het verhaal over de jonge moderne Siddharta. Hij is geboren in India en opgegroeid in Amerika en wordt verliefd op het mooie en mysterieuze Indiase meisje Bharati. Zij laat Siddharta kennismaken met het land India en zijn eigen ‘roots’. Een reis waarin hij probeert te balanceren tussen traditie en het moderne westerse leven.

De rol van verteller wordt in ieder land ingevuld door een nationale bekendheid. In Nederland is dit Michel Sorbach, die eerder te zien was in diverse musicals. Wereldwijd zijn al een miljoen theaterbezoekers met ‘Bharati’ op een denkbeeldige reis geweest langs Indiase verborgen schatten en bijzondere culturele rijkdommen. In 2006 werd Bharati voor het eerst in Nederland geà¯ntroduceerd. Vanwege de grote publieke belangstelling is de show nu terug met een tournee langs de Nederlandse theaters.

De spelers
Aantal talent en bekende namen in de show geen gebrek. Bharati, de hoofddanseres, wordt gespeeld door Bhavna Pani, een echte Bollywood ster in India. Ze is bekend geworden als winnaar van de All India Dance Competition en de Sringar Title 2001, maar stond al sinds haar zesde jaar in de schijnwerpers als model. Siddharta wordt gespeeld door Muthu Saravanan Kalidasan. Raj wordt gespeeld door Vijay Rangasamy.

De verteller, Michel Sorbach is onder andere bekend van zijn rollen in de musicals Annie, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Aladdin, Grace the Musical en Anatevka. Verder was hij te zien in tvseries, zoals Vrienden voor het leven en Sam Sam.

Bharati is een productie van SOLD OUT TOURING i.s.m. Sahara India Pariwar, Pasha Goshi Productions Ltd en PDM International.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen