Grote interesse voor tandvleestest


De tandvleestest van meridol op internet is een groot succes. Het aantal bezoekers van www.doedemeridoltest.nl overtreft onze stoutste verwachtingen’, aldus Harry van Delft Directeur Gaba Benelux. ‘Veel mensen hebben wel eens last van ontstoken tandvlees. Steeds meer mensen zijn bewust bezig om tandvleesproblemen te voorkomen. Het besef dat tandvleesproblemen ernstige gevolgen kunnen hebben dringt bij steeds meer Nederlanders door. Tandvlees is namelijk het fundament van het gebit. Tegenwoordig gaan er meer tanden verloren door tandvleesproblemen dan door cari’s.’

Doe de meridoltest

Meridol(r) organiseert tot augustus 2007 op internet ‘Doe de meridoltest’ over gezond tandvlees. Na 2 weken te hebben gepoetst met meridol, zullen de eerste resultaten merkbaar zijn. Meer dan 3.000 tandartsen en mondhygienisten in Nederland ondersteunen de actie door het uitdelen van minitubes meridol tandpasta.

Schadelijke bacterien te lijf De grote boosdoener als het gaat om tandvleesproblemen is tandplaque. Dit kleverige laagje bestaat uit bacterien, die toxinen uitscheiden. Dit zijn giftige stoffen die het tandvlees irriteren en aantasten. De combinatie van Amin- en Tinfluoride in meridol maakt bacterien in tandplaque vrijwel inactief, waardoor het het tandvlees beschermt. Dagelijks gecombineerd gebruik van meridol(r) tandpasta, mondspoeling en tandenborstel versterkt de werking van de producten.

Hoe herken je ontstoken tandvlees Gezond tandvlees is te herkennen aan de roze kleur. Het tandvlees ligt strak om de tanden en kiezen en bloedt niet, ook niet bij het poetsen. Ontstoken tandvlees (gingivitis genaamd) heeft daarentegen een rode kleur langs de tandvleesrand, is (licht) gezwollen en kan bloeden bij het poetsen of het reinigen tussen de tanden. Wanneer plaque goed verwijderd wordt, is gingivitis te voorkomen en te genezen. Gingivitis kan zich echter ongemerkt uitbreiden in de richting van het kaakbot. Het tandvlees laat los van de tand en er ontstaat ruimte tussen de tand en het tandvlees. In deze ruimte vormt zich opnieuw tandplaque en tandsteen, die echter steeds moeilijker te verwijderen is. De ontsteking gaat verder en het kaakbot wordt afgebroken. De tand kan hierdoor in veel gevallen zijn houvast verliezen en uiteindelijk zelfs uitvallen. Dit proces wordt parodontitis genoemd. De kenmerken zijn rood, slap en gezwollen tandvlees, het bloedt snel en er is sprake van een vieze smaak en slechte adem. Tanden en kiezen kunnen loszitten.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen