De VVD is een angstpartij geworden


Fred Teeven (nummer zes van de VVD) gaat zaterdag 18 november in discussie met BKE-panellid Ezkan Gulpinar (schrijver, publicist) over de vraag of de VVD het beste omgaat met de erfenis van Fortuyn, en hoe de ideale multiculturele samenleving eruit ziet.

Fred Teeven: ‘Er zijn bepaalde groepen nieuwe Nederlanders die zich niet hebben gedragen zoals je dat van nieuwe Nederlanders zou mogen verwachten. Er zijn mensen van Marokkaanse afkomst maar ook van Antilliaanse afkomst, waar we soms meer problemen mee hebben gehad, ook in strafrechtelijke zin maar ook met integratie, dan van mensen met een Turkse of Surinaamse afkomst. In een aantal opzichten is de multiculturele samenleving niet gelukt. Mensen leven apart van elkaar’.

Ezkan Gulpinar: ‘Ik word omringd door mensen die teleurgesteld zijn geraakt in de VVD. Een partij die de Liberaal-democratische gedachtegang hoog hield, is een angstpartij geworden. Er ligt heel veel nadruk op het element integratie zonder dat dat tot een onderbouwing leidt’.

Verder: heeft Mark Rutte, de voorman van de VVD, voldoende gepresteerd en verdient hij al een straatnaam? Verslaggever Jermain Lo peilde de meningen in Delft.

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving.

Op 25 november zijn Marion van San (sociologe/criminologe) en Frenk van der Linden (journalist) te gast. Op 2 december zijn Lydia Rood (schrijver) en vast BKE panellid Ezkan Gulpinar te gast.

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.30 uur op Nederland 2.

BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen