TV-Première: Krrish


Krrish is de grootste en duurste Bollywoodproduktie ooit. Het Indiase tieneridool Hritik Roshan, speelt de hoofdrol in deze eerste Indiase superhero film. De bedenkers van The Matrix ‘The Wachowski brothers’ hebben Krrish ontwikkeld. De gemaskerde Indiase superheld springt over rivieren en vliegt als spiderman over de daken in Singapore, waar de film deels is opgenomen.Toch ontbreken de typische mierzoete Bollywoodfilm ingrediënten niet, veel zang en dans en een held die zijn schoonheid zonder sex weet te verleiden. Kosten noch moeite zijn gespaard om de eerste Indiase superhero te lanceren, de makers van Godzilla en Independance Day hebben voor de spectaculaire special effects gezorgd.

Is het nuchtere Nederlands tv publiek klaar voor de zoetsappige Bollywoodfilms? Initiatiefnemers Rajesh Ramnewash (producent Hindostani TV) en Soeniel Sewnarain (Filmdistributeur BEI) zijn ervan overtuigd. Nederlanders zijn gek van musicals als Lion King en Mamma Mia waar de Bollywoodfilms muzikaal mee te vergelijken zijn. Bij grote groepen Nederlanders van Aziatische, Surinaamse of Arabische komaf zijn de Bollywoodfilms al razend populair. Door de prachtige acteurs, onmogelijke liefdes, overweldigende muziek, schitterende choreografie en geweldige kostuums is iedere rechtgeaarde filmliefhebber al snel verkocht na het zien van een Bollywoodfilm.

ImageNiet alleen de Indiase economie is in trek, ook de Bollywoodfilm is big business. In 2006 bezochten al meer dan 100.000 bioscoopbezoekers in Nederland de Bollywoodfilms, nu is het de beurt aan het Nederlandse TV publiek. De Indiase Cinema is overigens de grootste filmindustrie ter wereld. Er worden jaarlijks meer dan 1000 films uitgebracht. Veel meer dan Hollywood produceert. Wereldwijd trekt het meer dan 3,6 miljard toeschouwers. Hollywood moet het met 1 miljard minder doen.

Juist op de nieuwjaarsdag van de Indiërs, Holi Phagwa, bekend vanwege het vele kleurrijke poeder dat als gelukwens op elkaar bestrooit, wordt de film uitgezonden op tv. Voor iedereen die altijd al benieuwd is geweest naar het fenomeen Bollywood is nu de kans om het zelf te ervaren.

Krrish is op zondagavond 4 maart te zien op kanaal Info Thuis, Hindostani TV, regio Haaglanden en via digitale televisie (CAIWAY) in verschillende delen van Nederland te zien van 20.00 .– 23.00 uur. Hindi gesproken en Nederlands ondertiteld.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 1, 2007 om 11:02 am
  nepppppppppppppppppppppppppp

  hindOstani tv.. wat nep. hindUstani TV moest het zijn..

 2. Reply
  Gast
  maart 25, 2007 om 12:51 pm

  😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 🙁 🙁

 3. Reply
  Gast
  mei 7, 2007 om 3:00 am

  is afgelast!!!!!

 4. Reply
  Gast
  mei 24, 2007 om 8:46 pm
  esOs

  is het nou niet waar dat krrish 29 juni naar pathe kuipe komt dat had ik gehoord ik vindt het al stom genoeg als dat dan niet waar is

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen