Recensie: Lage Raho Munna Bhai


Lage raho munna bhai is een productie van Vidhu Vinod Chopra. Het scenario is geschreven en uitgevoerd door Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi en Vidhu Vinod Chopra. Shantanu Moitra verzorgt de muziek en Subrana Rau Chaudhurie heeft zich met de choreografie bezig gehouden.

In deze komedie zijn de hoofdrolspelers; Vidya Balan, Sanjay Dutt en Arshad Warsi. Munna Bhai (Sanjay Dutt) wordt verliefd op de radiopresentatrice Jaanvi (Vidya Balan). Hij is verliefd geworden op haar stem, want hij heeft haar nog niet gezien. Als hij een keer de mogelijkheid krijgt om haar te ontmoeten zet hij alles op alles om dit te bewerkstelligen. Hiervoor moet hij de Mahatma Gandhi Quiz winnen. Circuit (Arshad Warsi) helpt hem mee, op zijn criminele manier.

Als hij haar dan eindelijk ontmoet doet hij zich voor als een geschiedenisprofessor. Jaanvi is erg onder de indruk en vraagt hem om een lezing over Mahatma Gandhi te geven, Een probleem dus! Munna bhai wilt zijn geliefde niet verliezen en doet er alles voor om een goede lezing te geven.

Tijdens het voorbereiden ontmoet onze Munna bhai een denkbeeldige Mahatma Gandhi, die hem helpt. Dat doet de crimineel beseffen dat niet alles met wapens hoeft te worden beslist.

Lage Raho Munna BhaiOver het acteerwerk van de acteurs en actrices kan niet geklaagd worden, hun handelingen en uitdrukkingen waren goed te volgen en duidelijk. Het materiaal gebruik, decor en de kostuums paste precies bij deze film.

De muziek- en geluidseffecten waren een beetje ‘saai’ en het is dan ook jammer dat deze film geen hitnummer heeft. De verhaallijn is apart te noemen, het serieuze (Mahatma Gandhi) wordt op een komische- en luchtige manier naar voren gebracht. Erg origineel.

Behalve Munna bhai vertoont de film weinig tot geen overeenkomsten met haar voorganger Munna Bhai M.B.B.S. Deze film is niet het letterlijke vervolg van Munna Bhai M.B.B.S. Het heeft een totaal ander verhaal en ook een andere (gedeeltelijk) cast.

Madhewie Autar

Reacties
 1. Reply
  Gast
  oktober 18, 2006 om 5:08 pm
  twijfelachtig

  Ik vind het jammer dat uit de recensie onduidelijk blijft of de auteur dit een goede of matige film vindt. Ik vond Lage Raho Munnabhai een fantastische film!!! Een uiterst goede combinatie van humor met een didactisch/ serieus element, dat toch niet op een saaie manier wordt gepresenteerd. Ik ben benieuwd wat andere Hindoestanen in Nederland van deze film vonden, want in India is hij superpopulair!

 2. Reply
  Gast
  oktober 26, 2006 om 5:50 pm
  Plaatjes kijken

  Als niet-hindu heb ik de film in Jaipur gezien. De dialogen waren dus wat lastig te volgen :?, maar de verhaallijn zelf is al erg leuk! :grin

 3. Reply
  Gast
  november 2, 2006 om 11:36 am
  yo

  🙂 :grin 😉 😉 8) :p :roll :eek :upset :zzz :sigh 😕 :cry 🙁 😡

 4. Reply
  Gast
  februari 27, 2007 om 3:07 pm
  hoi

  zelf heb ik de film ook gezien, maar ik vind het jammer dat je in je recensie niet aangeeft dat bijvoorbeeld waarom de kostuum zo goed bij de film past. wat je zegt geef je daarbij dan geen uitleg of redenen en dat vond ik alleen maar maar voor de rest prima. 🙂

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen