Recensie: Kabhi Alvida Naa Kehna


De Dood en Liefde komen onaangekondigd in het leven van de mens…. Kabhi Alvida Naa Kehna gaat over het verhaal van twee families, de Sarans en de Talvars, die elkaar niet kennen noch zijn verbonden. Omstandigheden brengen beiden tot elkaar. Dev Saran (Shah Rukh Khan) heeft een ongemakkelijke en problematische relatie met zijn echtgenote Rhea (Preity Zinta) en zijn zoontje Arjun (Ahsaas). Zijn woede over het groeiende succes van zijn echtgenote uit hij over al zijn geliefden.

De relatie van Maya Talvar (Rani Mukherjee) met haar echtgenoot Rishi (Abishek Bachchan) bestaat uit veel vraagtekens. Op de een of andere manier is ze niet in staat om genoeg liefde te uiten voor Rishi en is teleurgesteld over het feit dat haar liefde voor hem niet hetgeen is wat zij zelf verwacht van wat het gevoel van liefde zou moeten zijn. Dit probleem trekt haar steeds verder van hem vandaan, wat uiteindelijk uitmondt in echtelijke problemen.

De film
Kabhi Alvida Naa Kehna begint als een romantische drama, waarin Abishek Bachchan gaat trouwen met zijn jeugdliefde en Shah Rukh Khan, die met zijn vrouw praat over een contract van $ 5 miljoen na een voetbalwedstrijd. Na een aantal minuten al maakt de film een 180 graden draai doordat SRK en Rani elkaar treffen en in dat gesprek het eerste Kabhi Alvida Naa Kehna tevoorschijn komt. Dit veroorzaakt fricties tussen beide koppels.

De spanningen tussen de twee koppels komen geleidelijk op en bereiken twintig minuten voor de pauze een hoogtepunt. Dit hoogtepunt wordt bereikt door, dat aan de ene kant Shah Rukh Khan door Preity Zinda wordt gewezen op het feit dat zij de broek aan heeft in huis (zij is de man in huis) en de andere kant Abishek die zijn vrouw Rani te horen geeft dat zij hem geen liefde, geen intimiteit en geen kind heeft kunnen geven gedurende hun huwelijk.

KANKDe eerste anderhalf uur is niet helemaal vol met emoties, maar wisselt af met stukjes van vader Amitabh Bachchan (vader van Abishek in de film) erdoorheen, waarin zijn uitbundige levensstijl met mooie jonge vrouwen duidelijk naar voren komt.

In het gedeelte na de pauze verandert alles weer snel, doordat het vreemdgaan (tussen SRK en Rani) wordt ontdekt, en hun leven weer onderste boven wordt gegooid. Hoogtepunten hierin zijn: SRK, die zijn gevoelens uit voor Rani aan tafel waar iedereen (alle echtgenoten) bij zit, waarbij hij uiteindelijk afdoet met dat het een grapje was, SRK die bij het stoplicht wacht op Rani en ineens zijn echtgenote Preity op zich ziet afkomen.

Het einde is krachtig, maar erg onthutsend. Onthutsend voor hen in het publiek die geloven in de oude traditie. Er wordt gebroken met de oude Bollywoodstijl, doordat beide koppels (afzonderlijk) het besluit nemen uit elkaar te gaan, uiteindelijk toch vrienden blijvend (dit is de tweede Kabhi Alvida Naa Kehna).  Hier komt bovenop dat `het liefdespaar` (SRK en Rani) toch bij elkaar komt. Dit is dan de derde Kabhi Alvida Naa Kehna. Het eindcommentaar in de vorm van de stem van SRK had als strekking dat een huwelijk dat is gestoeld niet op liefde, gedoemd is te mislukken. De basis voor een huwelijk zou liefde moeten zijn.  

In hoeverre het publiek dit met open armen zal ontvangen is mijns inziens nog maar de vraag, omdat het toch lijkt alsof er met deze film een taboe wordt doorbroken door uiteindelijk na `het heilige huwelijk` nog plaats te maken voor `zuivere liefde`.  

Kamal

Reacties
 1. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 4:18 pm

  Kamaldeep jij bent echt snel!

 2. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 5:15 pm

  oh nee, niet weer zon boooring film met de bekende corny acteurs en actrices

 3. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 5:27 pm

  Goed gedaan!

 4. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 7:15 pm
  Jay

  Zow…

  Leuk verhaal

 5. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 7:30 pm
  soenita

  goede review en ook goede kritiek !

 6. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 8:14 pm

  netjes gedaan hoor lekkerding!! mijne komt z.s.m
  kusje van Sadhana.

 7. Reply
  Gast
  augustus 11, 2006 om 10:34 pm
  bhagwan

  Geweldig…:)

 8. Reply
  Gast
  augustus 13, 2006 om 10:16 am

  Goed geschreven Kamal :grin

 9. Reply
  Gast
  augustus 14, 2006 om 12:47 am
  Sadhana

  Bedankt dat je de polier meegeeft. :roll

 10. Reply
  Gast
  augustus 14, 2006 om 5:05 pm

  Very good job…

  Go Kamal..Go Kamal…

  🙂

  Liefs Jenny.

 11. Reply
  Gast
  augustus 16, 2006 om 1:08 am
  artemis

  :grin ga er overmorgen heen
  lijkt me leuk

 12. Reply
  Gast
  augustus 16, 2006 om 2:58 pm

  het is dus wel de moeite waard!

  Ps. ik heb de film nog niet gezien.

 13. Reply
  Gast
  augustus 17, 2006 om 10:38 pm
  Meiske

  Damn, is dit een recensie of de hele filmscript op i-net zetten?
  Ik zou de schrijvers hier adviseren om goede recensensies te leren schrijven: hint, lees eens een veronicablad. Wellicht dat je daaruit kan leren hoe je een recensie moet schrijven zonder veel weg te geven van verhaal.

  Btw, het mag kritischer neergezet worden.

 14. Reply
  Gast
  augustus 18, 2006 om 8:23 pm

  volgens mij moet Indianfeelings meiske aanemen, aangezien zij het allemaal beter weet(!)

 15. Reply
  Gast
  augustus 22, 2006 om 3:27 pm
  sharukh

  hij speelt altijd het zelfde rolletje 😡

 16. Reply
  Gast
  augustus 25, 2006 om 12:13 pm

  Nou, deze film hoef ik niet meer te zien. Het hele verhaal wordt hier gewoon verteld. :roll

 17. Reply
  Gast
  augustus 25, 2006 om 1:34 pm

  Boring film maar als je de column leest heb je zin om de film te zien…..In de column zit nog meer spice dan in die film hihihihi…

 18. Reply
  Gast
  augustus 25, 2006 om 1:58 pm
  Radj

  Ik ben het op een aantal fronten niet eens met het artikel:
  * Het probleem in het huwelijk van SRK en Preety, was niet de afgunst van hem alleen op haar carriere, ook zij had vele missers, nl ze was behalve niet een goede echtgenote (toen nog een atleet en gezond, deed zijn carriere haar ook niets), was ze tevens geen goede moeder (wist niet wat de interesses van haar zoontje waren). Dit leidde dat ze wederzijds uit elkaar groeiden. Hij was duidelijk te grof, maar zij zeker ging niet vrijuit!
  – Relatie Abhisek – Rani: geen goede basis, omdat ze elkaar 3 jaren niet hadden gesproken voor het huwelijk; ze wisten beide niet wat ze van konden verwachten vh huwelijk en er was een twijfelachtige basis. Als ze elkaar daarna als man-vrouw beter leren kennen tijdens huwelijk, dan blijkt hij te kinderachtig en zij zoekt dat zeker niet i.d. liefde. Dat zij duidelijk haar best niet deed om daar verandering in te brengen, was extra daarbovenop.
  Kortom beide relaties waren gedoemd te mislukken met als hoogtepunt de \”clash\” in beide gezinnen. Verstandig zou zijn, dat ze daar vervroegd afscheid hadden moeten nemen vh huwelijk en daarna verder zouden met hun gevoelens voor een ander buiten de relatie, wat net aan het openbaren was. Dan was het geen vreemdgaan meer, maar een gewone relatie. Maar dan zou de film maar een \”normaal\” verhaal zijn en niet de sensatie die het nu zowel postief als negatief bij velen teweeg heeft gebracht, toch?
  Kortom, mijn mening is \”ze gingen gedoogd vreemd\”.
  nb: Hoop dat mensen geen vb nemen aan de film, een film blijft een film en is fictie en geen werkelijkheid.
  Of het \”zuivere liefde\” was tussen SRK en rani durf ik niet zeggen (i.t.t. auteur), in ieder geval was het een goede romance, zoals het bij elke relatie in het begin aantoe gaat…

 19. Reply
  Gast
  augustus 25, 2006 om 3:03 pm
  Faraaz

  mooi verhaak mag:P

 20. Reply
  Gast
  augustus 29, 2006 om 10:02 am
  Freshta

  In vindt het erg leuk!!!!

  Leuk verhaal

 21. Reply
  Gast
  september 3, 2006 om 10:32 am
  TE GEKKE FILM

  ik heb dit film gisteren in de bi0s gezien en k raad het jullie aan gaa naar dit film hij is z0 mo0ii !!!! 😉

 22. Reply
  Gast
  september 3, 2006 om 1:19 pm

  maar een ding vind ik ni leuk is shahrukhkhan een moslim denk ik niet en hij heeft nog kinderen bij zijn nieuwe film gaa ze met rani mukerji je weet wel wat die doen daar…en das ni leuk en drm haat ik shahrukhkhan maar soms ni 🙁

 23. Reply
  Gast
  september 10, 2006 om 3:08 pm

  😡

 24. Reply
  Gast
  september 23, 2006 om 8:07 pm
  sarah

  das almaal boelchit sharoekhan is niet dood somige zegen dat hij dood geslaage werd somig zege dat hij kanker heeft das boelchit ik geloof het egt niet
  ze zege alemaal, iets anders

 25. Reply
  Gast
  september 24, 2006 om 2:37 pm

  p

 26. Reply
  Gast
  oktober 5, 2006 om 3:53 pm

  :grin uitsteken

 27. Reply
  Gast
  mei 24, 2007 om 5:13 am

  Filmmm moet zeker gezien worden! Ik vind het een goed film! xx

 28. Reply
  ishana
  december 15, 2007 om 6:05 pm

  k vind het erg leuk en mooi en jij ben vriendje de mooieste jongen
  en je bent erg mooi en knap natuurlijk hahha 😛 😛 :P[b][/b][i][/i][u][/u][u][/u][s][/s][img][/img][quote][/quote]

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen