Recensie: Blackmail


Een ietwat vreemde titel voor deze film waar het echte chantagewerk pas later in de film voorkomt en niet zo lang duurt. Maar misschien komt dat, omdat de film later een andere wending krijgt.

Ajay Devgan speelt in deze film weer eens de slechterik, wat hem trouwens goed afgaat. Abhay (Sunil Shetty) werkt bij de politie en is gelukkig met zijn vrouw (Priyanka Chopra) en zijn zoon Chirag (Parth Dave). Diya Mirza speelt, als Anjalie een bescheiden rol. Anjalie is getrouwd met Shekhar (Ajay Devgan). Tijdens 1 van zijn ontsnappingspogingen, raakt zij zwaar gewond en komt in het ziekenhuis te overlijden.

Shekhar zit in de gevangenis vanwege zijn hulp aan het helpen ontsnappen van een paar grote criminelen. Deze criminelen worden uiteindelijk gepakt en komen ook in de gevangenis terecht. Daar benaderen ze Shekhar, die zijn tijd er bijna op heeft zitten. Shekhar wordt gevraagd om Abhay om te brengen. Hij heeft namelijk het broertje van 1 van de criminelen (Mukesh Rishi) omgebracht en zint op wraak. Shekhar heeft daar wel oren naar, omdat hij zelf ook een appeltje te schillen heeft met Abhay…..

Na zijn vrijlating richt Shekhar zich op Abhay en zijn gezin. Abhay is daar natuurlijk niet van gediend en stelt zich heel agressief op. Wat wij inmiddels wel gewend zijn van Sunil Shetty. Het is nog steeds niet duidelijk wat voor rol Shekhar in het verleden heeft gespeeld waardoor Abhay zo over zijn toeren is. Dit is om de spanning er wat in te houden.

Dan komt Shekhar erachter dat hij een zoon heeft, die op de dag van het overlijden van zijn vrouw, geboren is. De pater die hem dit vertelt, vermeld er ook bij dat Abhay er meer over weet. Dus gaat Shekhar weer Abhay opzoeken. Dit keer is Chirag waar hij zich op richt. Shekhar wilt van Abhay weten waar zijn zoon is. Abhay zegt er niets van te weten en wil dat Shekhar zijn gezin met rust laat. Dan ontvoert Shekhar, Chirag, met als eis, binnen 24 uur informatie over zijn zoon.

Door deze ontvoering wordt Abhay in een zeer lastige situatie gebracht. Behalve dat zijn zoon in gevaar is kan hij zijn geheim niet langer voor zich houden. Hij vertelt zijn vrouw dat zijn zoon niet is van zijn oudere overleden zus is…….

De film gaat over van het verleden naar het heden en vervolgens weer naar het verleden. Het is zoals verwacht een typische Ajay Devgan/Sunil Shetty film met veel actie en wilde achtervolgingen in. Voor de echte fans van Priyanka Chopra en Diya Mirza, de rollen van deze dames stellen niet veel voor. Wat tegenvalt aan deze film dat het niet echt spannend wordt ondanks dat men geprobeerd heeft de spanning er zoveel mogelijk in te houden. Op een paar punten is de film niet zo geloofwaardig. Zoals de scène in het begin van de film, waar de zware criminelen Shekhar in zijn cel opzoeken. De scène waarin Abhay het kind van Anjali meeneemt uit het ziekenhuis en naar zijn huis meeneemt, zonder dat iemand wat vraagt of zegt.

Een matige film met een tragisch einde…

Regie: Anil Devgan
Cast: Ajay Devgan, Sunil Shetty, Priyanka Chopra, Diya Mirza, Mukesh Rishi

12 Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 1, 2005 om 4:18 pm

  Volgens mij een kopie van Ransom, met Mel Gibson..

 2. Reply
  Gast
  maart 5, 2005 om 9:52 am

  😕

 3. Reply
  Gast
  maart 5, 2005 om 10:11 am

  Ik heb het nog niet gezien, maar het lijkt me een leuke film zo ik het lees 😕 😉 Doei jennifer.

 4. Reply
  Gast
  maart 5, 2005 om 5:33 pm

  ik ga het zo kijken, ben benieuwd of het een mooie film is? in ieder geval laat ik snel wat van me horen

 5. Reply
  Gast
  maart 6, 2005 om 7:32 pm

  is een remake van a perfect world met kevin costner

 6. Reply
  Gast
  maart 12, 2005 om 3:50 pm
  honeyybee

  tjah wel goed voor een indiase film toch???

 7. Reply
  Gast
  april 7, 2005 om 3:01 pm

  :grin

 8. Reply
  Gast
  december 9, 2005 om 8:42 pm
  hey

  saai saai saai saai en nog eens saai, niet de moeite waard

 9. Reply
  Gast
  augustus 18, 2006 om 12:35 pm
  x sapn

  DUS WEL DE MOEITE WAARD.!

  x sapn

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen