Preview Waqt, the race against time!


Al een aantal weken zie ik op ZeeTv reclame van de nieuwe film Waqt op het beeld verschijnen. Na een aantal seconden van het zien van deze reclame was al duidelijk dat de ervaren acteur Amitabh Bachan, Akshay Kumar en Priyanka Chopra in deze film te zien zijn. De titel Waqt deed mij verlangen naar meer informatie. En Sangelie ging hier natuurlijk naar op zoek.

Het verhaal..
WaqtIshwar wordt gespeeld door Amitabh Bachan. Hij bespaart zijn enige zoon, Aditya of ook wel Adi genoemd, (gespeeld door Akshay Kumar) het liefst al het verdriet van de wereld. Adi is de oogappel van Ishwar. Dit terwijl Ishwar niet gewaardeerd word door zijn zoon. Zijn vrouw Sumi (gespeeld door Shefali Shah) durft daarentegen toe te geven dat haar zoon een verwend nest is, hoewel beide ouders erg dol zijn op hun zoon Adi. Een vliegtuig schikken voor een picknick is voor Adi geen enkel moeilijkheid. Adi leeft zijn leven tot het uiterst en bekommert zich niet om de toekomst. Sumi wijst Ishwar altijd op Adi’s fouten. Ishwar heeft een zware jeugd gehad waardoor Ishwar vind dat zijn zoon het allerbeste heeft verdiend. Adi maakt schaamteloos misbruik van zijn vaders liefde. Als het aan Ishwar ligt kan zijn zoon Adi in zijn ogen niets foutief veroorzaken. Zelfs wanneer Adi weg loopt met het meisje van zijn keus, genaamd Pooja (gespeeld door Priyanka Chopra), vergeeft zijn vader Adi meteen. Adi heeft één droom. En dat is een superster worden. Hij is al helmaal niet geinteresseerd om zich toe te voegen bij zijn vaders succesvolle speelgoedbedrijf. Wanneer alles in Adi’s leven goed verloopt en Pooja in verwachting is, is iedereen opgewonden en gelukkig. Tijdens de training van de wedstrijd waar Adi aan mee doet slaat het ondenkbare toe. Adi wordt uit zijn luxueuze woning gedreven en is hierdoor genoodzaakt om te leven in een vies oud buitenhuisje. Adi is verbaasd en troost zichzelf met de gedachte dat zijn vader een wrede grap met hem uit haalt. Adi’s verdriet verandert in woede wanneer hij realiseert dat zijn ouders geen reden hebben om Adi voor de gek te houden. De deuren van zijn ouders zijn gesloten. Adi is wanhopig wanneer er geen voedsel of elektriciteit is. Hij is omgeven door een kale muur, een kale vloer en een hongerige hoogzwangere Pooja. Het is een strijd tegen de tijd. De vraag is nu of zijn haat tegen zijn vader hem zal prikkelen. Voor Ishwar, zullen zijn krachten al zijn pijn overwinnen? Voor Sumi, zal haar vertrouwen op lange termijn winnen? Zal de liefde tussen Adi en Pooja tijdens de slechte leefomstandigheden worden veroverd? Het is inderdaad een strijd tegen de tijd!

Na het zien van de film…;
De film Waqt beschikt over hamersterke optredens. Amitabh Bachan bewijst weer dat hij onzichtbaar is wat betreft zijn acteerwerk. De acteur valt in deze film het meest op wanneer hij zijn liefde voor zijn zoon laat zien. Zijn aanwezigheid alleen licht het hele doek op. Akshay Kumar wordt bij elke film steeds maar beter. Akshay doorneemt zijn stuk met complete begrip voor zijn karakter. Hij scoort vooral tijdens emotionele momenten in de film. Shefali Shay is een ander talent waarnaar uitgekeken kan worden. Haar vertoning is elegant en komt met veel overtuiging over. En zelfs Priyanka Chopra laat zeker een impact achter. Waqt is een goedgemaakte familie film dat je aan het huilen en lachen maakt. Dit is te danken aan de sterke emotionele waarde in de film. Dit is een film dat de ladder van succes kan beklimmen. Een must voor elke ouder en kind om deze film te bezichtigen!

Bron: www.waqtthefilm.com

Sangelie

Reacties
 1. Reply
  devavratha
  mei 13, 2005 om 1:01 pm
  ai respectz

  Zal de liefde tussen Adi en Pooja tijdens de slechte leefomstandigheden worden veroverd? … nu ben ik benieuwd hoor

  goede cast, prima recensie.. Ik ga deze film illegaal downloaden en kijken… klaar geen discussie mogelijk

  p.s. vraag aan de webmaster, controleren ook de illegale verspreiding van Bollywood \’cult\’ films??

  groetje (voor iedereen 1, en ook als je niet wilt krijg je tog)

 2. Reply
  Gast
  mei 13, 2005 om 10:39 pm
  Sangelie

  Geef je groot gelijk! Ik heb de film illegaal bekeken en het was de moeite waard. Wie kan je nog tegen houden. Daar is het internet voor.Ik lach Peter R. de Vries reclame elke keer uit na het zien van zijn piraterij bestrijdings reclame. 😉

 3. Reply
  Gast
  mei 13, 2005 om 10:45 pm
  Sangelie

  Ik bedoel;
  Ik lach Peter R. de Vries elke keer uit na het zien van zijn piraterij bestrijdingsreclame.

 4. Reply
  devavratha
  mei 14, 2005 om 4:24 pm
  Shwass

  Ik hoorde van wat luitjes, dat deze film ook gruwelijk is.
  Daar ik geen recensies schrijf, is het wellicht een hint voor 1 van de recensisten.

  Heb hem nu via duistere kanalen in me bezit, maar is in Marathi (indiase dialect), dus heb die engelse subtitling echt nodig om het te begrijpen.

  Interviewer –
  \’What do you think of western civilisation?\’
  Gandhi –
  \’I think it would be a very good idea!

 5. Reply
  Gast
  september 27, 2005 om 1:40 pm
  waqt

  ik vind het zelf een hele mooie film
  ik heb het samen met mijn vriend bekeken en ik heb nog nooit zo moeten lachen om een film

  vooral die lachman is echt om te gillen zo goed!!!!!! :grin :p

  groetjes en veel kijkplezier

 6. Reply
  Gast
  mei 30, 2006 om 12:29 am
  Afg 4 ever

  Waqt si heel mooi ik vindt het heel zielig voor pooja en adi en zeker als hij uit het huis wordt gezet :cry xxx zinet

 7. Reply
  Gast
  augustus 18, 2006 om 12:22 pm
  x sapn

  egt een mooiie film

  mooi maar ook zielig.!

  Subah hogi, Shaam hogi, Hum tumhare pyaar mei yu jeeti marti jaoengi.!

  woow liedje om by weg te dingesen met je vriend.!

  Challaa

  x sapn

 8. Reply
  ROSIELambert
  oktober 18, 2010 om 10:57 pm

  All people deserve good life and credit loans or bank loan can make it better. Just because freedom is based on money state.

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen