Moderne techniek: online vacatures


FuturescopeVroeger lijkt eeuwen geleden. De techniek gaat maar door. Het internet, het begin van een nieuw tijdperk. Vroeger moest je alle kranten af lopen om een fatsoenlijke vacature tegen te komen, nu kom je alles op internet tegen. Er was zelfs een tijdperk dat alles op teletekst verscheen, dit gebeurt overigens nog steeds. Nee, het Internet, dat is de ideale plek om vacatures tegen te komen.

Zelf heb ik eens een proef op de som genomen. Ik vroeg me af of de bedrijven wel reageren op de vacatures die zij aanbieden. Het Internet is zo breed, ze zullen wel zoveel aanmeldingen krijgen. Gewoon uit nieuwsgierigheid stuurde ik mijn cv naar verschillende bedrijven, via een vacature site.
De resultaten vond ik wel grappig. De bedrijven zijn nog steeds zo arrogant als 10 jaar geleden. Sommige bedrijven laten niks van zich horen. Zo zie je maar dat zelfs het Internet arrogantie van bedrijven niet kan bestrijden.

Maar ik blijf het een geweldig systeem vinden. De online vacaturebestanden. Jammer, dat dit systeem in mijn tijd er niet was. Goed je had wel het arbeidsbureau, waar zij een goed systeem hadden. Maar het systeem dat je van huis uit alles kan doen, is gewoon geweldig.

Je hoeft er niet per se je deur uit om een krantje te kopen, of de uitzendbureaus langs te lopen om je in te schrijven en dergelijke. Binnen een mum van tijd heb je alles voor elkaar en voor je het weet heb je een baan, en dat via de super moderne elektronische weg.

Kries

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled